منابع کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی

صفر تا صد کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی

در این صفحه به معرفی منابع کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی می‌پردازیم. اگر به این رشته علاقه‌مند هستید و قصد شرکت در کنکور آن را دارید، بهتر است قبل از شروع مطالعات خود کمی در مورد منابع آن تحقیق کنید و بهترین منابع مطالعاتی را انتخاب و تهیه کنید. با ما همراه باشید.

بهترین منابع ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی

روانشناسی صنعتی و سازمانی، یکی از گرایش های شش گانه ی مجموعه روانشناسی (کدرشته 1133) است که در حال حاضر در دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه اصفهان (که زیرنظر دانشگاه شهید چمران اهواز این رشته را در سال های اخیر اضافه کرده است)، پذیرش دارد.
روانشناسی صنعتی و سازمانی دانش رفتارها و فرآیندهای ذهنی افراد در محیط کار است. روانشناسان صنعتی و سازمانی مطالعات بسیاری را در زمینه هایی با محوریت افراد در محیط کار انجام می‌دهند تا به عنوان مثال مشخص نمایند چه صفات شخصیتی‌ای توانایی پیش‌بینی عملکرد بهتر شغلی در شرایط فشار و استرس را دارند و یا این که چه عوامل اجتماعی موجب تعارض در بین گروه‌های کاری می‌گردد.

منابع کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی سازمانی

دروس و منابع

منابع آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی معرفی شده در این صفحه همگام با تغییرات اعلامی سازمان سنجش، منبع اصلی مطالعاتی داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی است. این منابع، امسال بعد از اعمال آخرین تغییرات لازم بر اساس سوالات کنکور به روزرسانی شده و مورد تایید و استفاده‌ی بسیاری از رتبه‌های تک‌رقمی کنکور‌ ارشد روانشناسی است.

در اینجا هدف این است که داوطلب با بهترین منابع آزمون ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی آشنا شده و مسیر موفقیت در آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی را با خیالی آسوده طی کند.

به شما اطمینان می‌دهیم در کیهان همواره اطلاعات معتبر و بروزرسانی شده را توسط یک تیم پشتیبانی تخصصی در اختیار شما قرار می‌دهیم.

 دروس امتحانی آزمون ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی

در گرایش صنعتی و سازمانی کنکور ارشد روانشناسی، هفت درس مورد امتحان قرار می‌گیرند که شامل دروس زیر هستند:

  1. متون تخصصی روانشناسی به زبان انگلیسی (ضریب 2)
  2. آمار و روش تحقیق (ضریب 2) 
  3. روان شناسی صنعتی و سازمانی (ضریب 2) 
  4. روان شناسی اجتماعی (ضریب 2) 
  5. رفتار سازمانی (ضریب 3) 
  6. روان شناسی امور استخدامی (ضریب 3) 
  7. بالندگی سازمانی (ضریب 3) 

جدول دروس و ضرایب کنکور ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی (4)

دروس و ضرایب در دفترچه کنکور ارشد روانشناسی کد 1133
دروس امتحانی و ضرایب کنکور ارشد روانشناسی، کد رشته 1133، برگرفته از دفترچه ثبت نام سازمان سنجش

منابع آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی سازمانی (رفرنس‌ها)

1- متون تخصصی روانشناسی به زبان انگلیسی (با ضریب 2) 
این درس اولین درسی است که در دفترچه کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی با آن مواجه خواهید شد و بیشترین تعداد سوالات را دارد. درس زبان با ضریب 2 یکی از مهم‌ترین دروس رشته روانشناسی و از تاثیرگذارترین دروس بر رتبه شما در این آزمون است.
از این درس 30 سوال در قالب 5 یا 6 متن طراحی می‌شود. شما باید با توجه به متن داده شده و درک آن به این سوالات پاسخ دهید، بنابراین همانطور که متوجه شدید برای کسب درصد بالا در این درس فقط نیاز به ارتقای مهارتهای درک متون انگلیسی دارید. به همین منظور لازم است که علاوه بر دانستن لغات تخصصی رشته روانشناسی، برای تقویت مهارت های عمومی درک مطلب برنامه‌ریزی کنید.
سوالاتی که از درس زبان  در کنکور ارشد روانشناسی مطرح می شوند منبع خاصی ندارند. درواقع  اینگونه نیست که شما دقیقا شبیه متون کنکور را در کتابی ببنید اما کتبی وجود دارند که می توانند شما را زمینه پاسخ گویی به سوالات زبان توانمند سازند.

منابع اصلی این درس:

    1. کتاب زبان تخصصی روانشناسی یحیی سیدمحمدی – انتشارات روان
    2. کتاب زبان تخصصی روانشناسی کیهان + راهنما (کلیک کنید)
    3. فیلم زبان مقدماتی (کلیک کنید)
    4. فیلم زبان پیشرفته (کلیک کنید)

2- آمار و روش تحقیق (با ضریب 2)

درس آمار و روش تحقیق در کنکور ارشد متشکل از 20 سوال است. در سال‌های گذشته معمولا 10 سوال از درس آمار و 10 سوال از درس روش تحقیق مطرح شده است. سوال‌های آمار معمولا متشکل از دو یا سه سوال آمار توصیفی و هفت یا هشت سوال آمار استنباطی هستند. در روش تحقیق اما به دلیل گستردگی روش‌های پژوهش از جای جای کتاب روش تحقیق سوال طرح می‌شود، توجه داشته باشید که در سال‌های اخیر تعداد سوالات مربوط به روش کیفی افزایش یافته است.

 منابع اصلی این درس:

    1. آمار توصیفی و استنباطی در روانشناسی و علوم تربیتی، علی دلاور، انتشارات رشد 
    2. روش های تحقیق در روانشناسی، علی دلاور، انتشارات ویرایش
    3. روش تحقیق در روانشناسی، سرمد و بازرگان

3- روان شناسی صنعتی و سازمانی (با ضریب 2) 

 منابع اصلی این درس:

  1. زمینه روانشناسی صنعتی/سازمانی (تالیف: رونالد ای ریجیو، ترجمه حسین‌زاده و لبادی، انتشارات مازیار)
  2. روانشناسی صنعتی و سازمانی (تالیف: اسپکتور، ترجمه دکتر علی مهداد)
  3. زمینه روانشناسی صنعتی و سازمانی (تالیف: آبراهام ک. کورمن، ترجمه دکتر حسین شکرکن، انتشارات رشد)

4- روان شناسی اجتماعی (با ضریب 2) 

 منابع اصلی این درس:

  1. روانشناسی اجتماعی ارونسون، ترجمه دکتر حسین شکرکن، انتشارات رشد
  2. روانشناسی اجتماعی، تالیف دکتر یوسف کریمی

5- رفتار سازمانی (با ضریب 3) 

 منابع اصلی این درس:

  1. مردم در سازمان‌ها (تالیف: ترنس آر میچل، ترجمه: دکتر حسین شکرکن، انتشارات رشد)
  2. رفتار سازمانی، مفاهیم، نظریه‌ها و کاربردها (3 جلدی) (تالیف: استیفن پی رابینز، ترجمه: پارساییان و اعرابی)

6- روان شناسی امور استخدامی (با ضریب 3) 

 منابع اصلی این درس:

  • مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی (تالیف: شیمون ال. دولان، رندال اس. شولر، ترجمه: صائبی و طوسی، انتشارات موسسه عالی آموزش و پرورش)

7- بالندگی سازمانی (با ضریب 3)

 منابع اصلی این درس:

  1. مدیریت تحول در سازمان (تالیف: وندال. فرنچ، سسیل اچ. بل، ترجمه: الوانی و دانایی فرد)
  2. بالندگی سازمانی (تالیف: محمد علی طوسی، انتشارات مرکز آموزش مدیریت دولتی)

مشاوره رایگان با رتبه‌های برتر

موسسه کیهان جهت رفاه حال داوطلبان گرامی در ابتدای مسیر مطالعاتی داوطلبان عزیز اقدام به ارائه خدمات مشاوره رایگان نموده است. این نوع مشاوره  سبب می‌شود که داوطلب از احساس سردرگمی نجات پیدا کند و در جهت صرفه‌جویی در زمان و هزینه بتواند با خیال راحت از خدمات کیهان متناسب با نیاز خود بهره‌مند گردد.

بازار کار در رشته روانشناسی و مشاوره

برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

بازار کار روانشناسی صنعتی سازمانی

• طراحی و اجرای برنامه‌های گزینش کارکنان
• تحلیل ابهامات شغلی، آزمون‌های روانشناختیِ ارزیابی مهارت‌ها
• ارزیابی کارایی کارکنان
• کمک به سازمان در جهت تحول و رشد و پیشرفت
• مشاوره به مدیران در زمینه‌های مدیریتی، کارکنان، استراتژی‌های بازاریابی و غیره
• بهبود کیفیت ارتباطات انسانی درمحیط کار
• طراحی سیستم‌های مدیریت منابع انسانی و طراحی محیط فیزیکی در اداره و سازمان

آیا می‌دانید مشاوران شغلی و روان­شناسان صنعتی و سازمانی هر یک چه می‌کنند؟

به طور کلی و صرف نظر از آزمون و مواد درسی و غیره، آنچه مشاوران شغلی انجام می‌دهند، عمدتاً به ارائه راهنمایی و مشاوره در زمینه انتخاب شغل، ارتقاء شغلی و موارد اینچنینی است. یک مشاور شغلی به شما می‌­گوید که شما برای چه شغلی مناسب‌­تر هستید و چطور می‌­توانید در آن شغل بهتر و سریع­تر پیشرفت کنید و با مسائل گوناگونی که در شغل خود با آن مواجه می‌­شوید کنار بیایید. تخصص یک مشاور شغلی در این است که به شما کمک کند کیفیت عملکرد کاری خود را افزایش دهید و به پیشرفت شغلی بیشتری برسید. در واقع مشاوران شغلی هم به افرادی که به دنبال انتخاب شغل هستند کمک می‌­کنند تا شغلی مناسب خود پیدا کنند و هم به افرادی که شاغل هستند و با مشکلات شغلی روبرو هستند کمک می‌کنند تا عملکرد خود را بهبود بخشند. این مشاوران معمولاً در خدمت افراد هستند و نه سازمان‌ها.
در مقابل مشاوران شغلی که عمدتاً خدمات خود را به افراد ارائه می‌­دهند، روان­شناسان صنعتی و سازمانی بیشتر با سازمان‌ها و شرکت‌ها سر و کار دارند. آنها دانش و تخصص خود را در اختیار سازما‌­ها قرار می­‌دهند تا به بهبود بهره‌وری انسانی در سازمان کمک کنند. آن‌ها به سازمان‌ها می‌گویند که برای جایگاه­‌های شغلی خاص در سازمان، چه افرادی با چه ویژگی‌­های شخصیتی مناسب‌تر هستند و در زمینه گزینش نیروی انسانی به مدیران منابع انسانی این سازمان‌ها کمک می­‌کنند. البته ممکن است در عمل کارهای فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها متفاوت باشد و یا همپوشانی‌هایی داشته باشد، اما آنچه به طور کلی از فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها انتظار می‌­رود همانی است که خدمتتان گفته شد.
بر اساس آنچه انجمن روان­شناسی امریکا (APA) عنوان می‌­کند، روان­شناسان صنعتی و سازمانی به مطالعه علمی رفتار انسان در محیط کار می‌­پردازند و عوامل موثر در بهره‌وری انسانی را مورد مطالعه قرار می‌­دهند. این دسته از روان­شناسان به دنبال این هستند که برای رفتار انفرادی، گروهی و سازمانی اصول مشخصی تعیین کنند و این اصول را برای افزایش بهره‌وری انسانی به کار گیرند.
روان­شناسان صنعتی و سازمانی عمدتاً در اموری چون استخدام، گزینش و جابجایی کارکنان، آموزش کارکنان، اندازه‌گیری عملکرد آن‌ها، انگیزه افراد در محیط کاری و سیستم‌های پاداش‌دهی، کیفیت زندگی کاری، ساختار کار و عوامل انسانی، رشد سازمانی و رفتار مشتری مشغول هستند.

سوالات متداول در مورد رشته روانشناسی صنعتی سازمانی

خیر، منبع مشخصی معرفی نمی‎‌شود، بلکه بر اساس سوالات کنکورهای قبل که از چه منابع و نظریه‌های طرح شده‌اند، داوطلبان منابع مطالعاتی خود را انتخاب می‌کنند. رتبه‌های برتر کیهان با تجریه و تحلیل کنکور‌های سال‌های قبل (بویژه چند سال اخیر) بهترین منابع ارشد روانشناسی شناختی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهند.

اولین کار این است که بگویید منابعتان ناقص است و دچار استرس شوید! اما کار بهتر و منطقی تر این است که:

  1. کلاً شما باید از میزان قدرت جزواتتان اطلاع کافی داشته باشید. برای مثلا جزوات کیهان بلافاصله پس از هر کنکور ارزیابی می‌شوند و پاسخدهی آن‌ها گزارش می‌شود.
  2. همیشه 10 تا 20 درصد از سوالات کنکور هستند که معلوم نیست از چه منبعی می­‌آید و به طور کلی نباید نگران آن بود.
  3. حالا که این تست را دیده‌اید آن را از نکته‌ای که نمی‌دانستید، تبدیل به نکته‌ای کنید که می‌دانید.