منابع کارشناسی ارشد روانشناسی کودکان استثنایی

صفر تا صد کنکور ارشد روانشناسی کودکان استثنایی

منابع کنکور ارشد کودکان استثنایی چیست؟ یکی از مهم‌ترین و البته گاها سردرگم‌کننده ترین قدم‌ها برای شروع مطالعات کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی، قدم اول است، یعنی انتخاب درست منابع مطالعاتی برای کنکور!
انتخاب منابع درست، باعث می‌شود با آرامش خاطر مطالعات خود را آغاز کنید و در میانه‌های مسیر دچار تردید و دودلی در مورد منابع خود نشوید، بنابراین ارزش دارد کمی وقت بگذارید و در این زمینه با اطلاعات کامل اقدام کنید.
در این بخش سعی کردیم با ارائه لیستی کامل از منابع، شما را در این مسیر کمک کنیم. با ما همراه باشید…
بهترین منابع ارشد روانشناسی کودکان استثنایی
 
روانشناسی کودکان استثنایی، شاخه‌ای از دانش روانشناسی است که به تعریف کلیه مسائل مربوط به کودکان استثنایی از گستره کودکان تیزهوش تا کودکان کم‌توان ذهنی، کودکان نابینا و کم‌بینا، کودکان ناشنوا و کم‌شنوا، کودکان دارای ناتوانی‌های تکلمی، و کودکان دارای ناتوانی‌های حرکتی و ذهنی، و امور مربوط به پیشگیری و شناخت و آموزش این کودکان می‌پردازد. پس همان‌طور که از اسم این رشته مشخص است، به مطالعه کودکان استثنایی در تمامی ابعاد فکری، جسمی، عاطفی، شناختی و رفتاری پرداخته می شود.
دانش آموختگان این رشته در زمینه ارزیابی و تشخیص و بازپروری کودکان استثنایی با تکیه بر روانشناسی و آموزش و پرورش این کودکان مهارت کسب کنند.
در اینجا قصد داریم تا بهترین منابع کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی را معرفی کنیم.
کارشناسی ارشد روانشناسی کودکان استثنایی
دروس و منابع

منابع آزمون کارشناسی ارشد کودکان استثنایی معرفی شده در این صفحه مطابق با تغییرات اعلامی سازمان سنجش، منبع اصلی مطالعاتی داوطلبان است. این منابع، بعد از اعمال آخرین تغییرات سوالات کنکور امسال، به‌روزرسانی شده و مورد تایید و استفاده‌ی بسیاری از رتبه‌های تک‌رقمی کنکور‌ ارشد روانشناسی است.

در کیهان اطلاعات معتبر و به‌روز توسط یک تیم متخصص در اختیار شما قرار داده می‌شود.

دروس امتحانی آزمون ارشد روانشناسی کودکان استثنایی

  1. متون روانشناسی به زبان انگلیسی (ضریب 2)
  2. آمار و روش تحقیق (ضریب 2)
  3. روانشناسی مرض (ضریب 3)
  4. روانشناسی رشد (ضریب 2)
  5. روانشناسی عمومی (ضریب 2)
  6. روانسنجی (ضریب 2)
  7. روانشناسی تربیتی (ضریب 2)
  8. آموزش و پرورش کودکان استثنایی (ضریب 3)

جدول دروس و ضرایب کنکور ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی (7)

دروس و ضرایب در دفترچه کنکور ارشد روانشناسی کد 1133
دروس امتحانی و ضرایب کنکور ارشد روانشناسی، کد رشته 1133، برگرفته از دفترچه ثبت نام سازمان سنجش

منابع آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی (رفرنس‌ها)

1- متون تخصصی روانشناسی به زبان انگلیسی (با ضریب 2) 
زبان انگلیسی نخستین درسی است که در کنکور ارشد روانشناسی با سوالات آن روبرو می‌شوید و بیشترین تعداد سوالات نیز از درس زبان طراحی می‌شود. درس زبان با ضریب 2 یکی از دروس مهم کنکور ارشد روانشناسی است.
از این درس 30 سوال در چندین متن طراحی می‌شود. شما باید با توجه به متن داده شده و درک خود به این سوالات پاسخ دهید. سوالاتی که از درس زبان در آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی پرسیده می شود منبع خاصی ندارد. در واقع اینطور نیست که بتوانید دقیقاً همان متون امتحانی را در یک کتاب ببینید، اما کتاب‌هایی وجود دارند که می‌توانند به شما در پاسخ به سوالات مربوط به زبان کمک کنند.

منابع اصلی این درس:

    1. کتاب زبان تخصصی روانشناسی یحیی سیدمحمدی – انتشارات روان
    2. کتاب زبان تخصصی روانشناسی کیهان + راهنما
    3. فیلم زبان مقدماتی (کلیک کنید)
    4. فیلم زبان پیشرفته (کلیک کنید)

2- آمار و روش تحقیق (ضریب 2)

درس آمار و روش‌تحقیق در کنکور ارشد شامل 20 سوال است که معمولا 10 سوال از درس آمار و 10 سوال از درس روش مطرح می‌شود. سؤالات آمار معمولاً شامل 2 یا 3 سؤال آمار توصیفی و 7 یا 8 سؤال آمار استنباطی است.با کمی دقت در سوالات سال‌های اخیر می‌توان دریافت که تعداد سوالات مربوط به روش‌کیفی افزایش یافته است، بنابراین پیشمهاد می‌کنیم روش‌تحقیق را با دقت بیشتری مطالعه کنید. برای این درس می‌تواند از جزوه آمار و روش‌تحقیق کیهان که مورد استفاده و تایید رتبه‌های برتر است استفاده کنید.

منابع اصلی این درس:

    1. آمار توصیفی و استنباطی در روانشناسی و علوم تربیتی، علی دلاور، انتشارات رشد 
    2. روش های تحقیق در روانشناسی، علی دلاور، انتشارات ویرایش
    3. روش تحقیق در روانشناسی، سرمد و بازرگان

3- روانشناسی مرضی (آسیب شناسی روانی) و کودکان استثنائی (ضریب 3)

این درس شامل 20 سوال با ضریب 3 است. هر ساله حداقل نیمی از سوالات این درس از منابع کودکان استثنایی طرح می‌شوند بنابراین اگر قصد کسب درصد بالای 50 در این درس را دارید لازم است که در مسیر مطالعاتی تان به هر دو بخش اهمیت یکسانی بدهید. محتوای این درس شامل اختلالات روانشناختی انسان از دوران کودکی تا پیری است. در این راستا لازم است پس از شناخت دقیق هر اختلال، ملاک‌های تشخیصی، تشخیص‌های افتراقی، سبب‌شناسی اختلال و درمان‌های مختلف آن را بدانید.

تعداد منابع این درس زیاد است، اما از زیاد بودن منابع این درس هراسان نباشید، چرا که همپوشانی بین این منابع نسبتاً زیاد است و بعد از تسلط روی یکی از منابع کار برای خواندن منبع بعدی ساده‌تر می‌شود. اگر فرصت کافی برای تسلط بر همه منابع را ندارید پیشنهاد ما مطالعه روزنامه‌وار آسیب‌شناسی هالجین و سپس چندین دور مطالعه جزوات آسیب‌شناسی و کودکان استثنایی کیهان است.

 منابع اصلی این درس:

    1. خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک، ترجمه رضاعی، انتشارات ارجمند، جلد 1، 2 و 3
    2. آسیب شناسی روانی، هالجین، ترجمه سیدمحمدی، انتشارات ارسباران، جلد 1 و 2
    3. آموزش کودکان استثنائی، سیف نراقی و نادری
    4. روانشناسی کودکان و نوجوانان استثنائی، بهروز میلانی‌فر
    5. روانشناسی کودکان استثنائی، غلامعلی افروز 

4- روانشناسی رشد (ضریب 2) 

درس روانشناسی رشد شامل 20 سوال با ضریب 2 است. مباحث درس روانشناسی رشد به دو بخش اصلی تقسیم می شوند: 1، مراحل رشد؛ منبع این مطالب، کتاب لورا برک (2 جلد) است و 2، نظریات رشد. منابع این بخش کتاب نظریه های روانشناسی رشد ویلیام کرین و همچنین کتاب ژنیتک دکتر منصور و دادستان است .بخش نظریات که اهمیت بیشتری نسبت به بخش مراحل دارد شامل نظریات رشدی نظریه‌پردازان بزرگی نظیر فروید، پیاژه، اریکسون، کلبرگ، گزل، والن، بالبی و غیره است و بخش مراحل به جزییات مراحل رشد انسان از مرحله جنینی تا پیری می‌پردازد. چالش اصلی دستیابی به درصد بالا در این درس تعداد زیاد صفحات منابع آن است، به طوری که منابع اصلی این درس بیش از 3000 صفحه مطلب است! که اصلاً پیشنهاد نمیکنیم به فکر حذف منابع باشید. پیشنهاد ما در ابتدا روزنامه وار خوانی یکی از کتب روانشناسی رشد و سپس چندین دور مطالعه جزوه روانشناسی رشد کیهان است. با این شیوه شما می توانید در زمان محدود با مرور چند باره مطالب رشد در این درس به تسلط بالا برسید.

منابع اصلی این درس:

    1. روانشناسی رشد لورا برک، ترجمه سیدمحمدی، 2جلد
    2. نظریه‌های رشد ویلیام کرِین، ترجمه سیدمحمدی، انتشارات رشد 
    3. روانشناسی ژنتیک، منصور (جلد 1) و دادستان (جلد 2)، انتشارات سمت
    4. روانشناسی رشد و تحول انسان، پاپالیا، انتشارات رشد

5- روانشناسی عمومی (ضریب 2)

 درس عمومی در کنکور بیست سوال با ضریب 2 دارد. پیشنهاد ما این است که در ابتدا یکی از کتاب‌های منبع را به صورت روزنامه‌وار مطالعه کنید تا با کلیات مباحث روانشناسی آشنا شوید و پس از آن تمرکز خود را بر روی جزوه جامع درس عمومی بگذارید.

منبع اصلی این درس:

    1. روانشناسی عمومی هلیگارد و اتکینسون، انتشارات رشد

6- روانسنجی (ضریب 2)
در کنکور ارشد روانشناسی و برای رشته کودکان استثنایی، ضریب درس روانسنجی 2 و تعداد سؤالات آن 20 تست است. این درس خاصِ رشته کودکان استثنایی و روانسنجی است و ضریبی برای رشته بالینی و عمومی ندارد. بنابراین فقط داوطلبانی که قصد قبولی در یکی از این دو رشته را دارند سوالات این درس را پاسخ می‌دهند.

 منابع اصلی این درس:

    1. روانسنجی، دکتر گنجی
    2. مبانی نظری و عملی پژوهش، دکتر علی دلاور
    3. روان‌آزمایی آناستازی، ترجمه دکتر براهنی
    4. اصول روانسنجی، پاشا شریفی

7) روانشناسی تربیتی (ضریب 2)

این درس با ضریب (3) برای گرایش روانشناسی تربیتی و ضریب (2) برای گرایش آموزش کودکان استثنایی از دروس مشترک این دو گرایش در منابع کنکور ارشد روانشناسی است. البته همانطور که در جدول فوق می‌بینید این درس در رشته علوم شناختی نیز دارای ضریب است. تعداد سوالات این درس در دفترچه سوالات مجموعه روانشناسی 20 سوال است. منابع مهم این درس کتاب‌ روانشناسی تربیتی (روانشناسی آموزش و یادگیری) تألیف دکتر اسماعیل بیابانگرد و کتاب روانشناسی پرورشی نوین تألیف دکتر علی اکبر سیف است.

روانشناسی تربیتی از جمله دروسی است که معمولاً داوطلبان در آن با کمی تمرکز و استفاده از منابع معتبر می‌توانند به درصد بالایی در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی برسند. در این مسیر می‌توانید از جزوه جامع روانشناسی تربیتی کیهان استفاده کنید.

منابع اصلی این درس:

  1. روانشناسی پرورشي نوين دکتر سيف
  2. روانشناسی تربيتی دکتر كديور

دانلود رایگان بخشی از نمونه جزوه تربیتی  (کلیک کنید)

8- آموزش و پرورش کودکان استثنایی (ضریب 3)

این درس که به طور اختصاصی برای گرایش روانشناسی کودکان استثنایی است، با ضریب 3 یکی از مهم‌ترین دروس برای کنکور ارشد روانشناسی در این گرایش به حساب می‌آید. منابع معرفی شده برای این درس به شرح زیر است.

منابع اصلی این درس:

  1. روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، سیف‌نراقی و نادری (ارسباران)
  2. روانشناسی و توانبخشی کودکان آهسته گام، غلامعلی افروز (انتشارات دانشگاه تهران)
  3. روانشناسی مرضی و کودکان استثنایی: اسکیزوفرنی، تالیف معصومه درویشی لرد (انتشارات تبلور دانش)
  4. روانشناسی کودکان عقب‌مانده ذهنی و روش‌های آموزش آن‌ها، سیف‌نراقی و نادری (انتشارات سمت)

مشاوره رایگان با رتبه‌های برتر

موسسه کیهان جهت رفاه حال داوطلبان گرامی در ابتدای مسیر مطالعاتی داوطلبان عزیز اقدام به ارائه خدمات مشاوره رایگان نموده است. این نوع مشاوره  سبب می‌شود که داوطلب از احساس سردرگمی نجات پیدا کند و در جهت صرفه‌جویی در زمان و هزینه بتواند با خیال راحت از خدمات کیهان متناسب با نیاز خود بهره‌مند گردد.

بازار کار در رشته روانشناسی و مشاوره

برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

سوالات متداول

خیر، منبع مشخصی معرفی نمی‎‌شود، بلکه بر اساس سوالات کنکورهای قبل که از چه منابع و نظریه‌های طرح شده‌اند، داوطلبان منابع مطالعاتی خود را انتخاب می‌کنند. رتبه‌های برتر کیهان با تجریه و تحلیل کنکور‌های سال‌های قبل (بویژه چند سال اخیر) بهترین منابع ارشد روانشناسی شناختی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهند.

اولین کار این است که بگویید منابعتان ناقص است و دچار استرس شوید! اما کار بهتر و منطقی تر این است که:

  1. کلاً شما باید از میزان قدرت جزواتتان اطلاع کافی داشته باشید. برای مثلا جزوات کیهان بلافاصله پس از هر کنکور ارزیابی می‌شوند و پاسخدهی آن‌ها گزارش می‌شود.
  2. همیشه 10 تا 20 درصد از سوالات کنکور هستند که معلوم نیست از چه منبعی می­‌آید و به طور کلی نباید نگران آن بود.
  3. حالا که این تست را دیده‌اید آن را از نکته‌ای که نمی‌دانستید، تبدیل به نکته‌ای کنید که می‌دانید.