مصاحبه با رتبه‌های برتر کنکور ارشد و دکتری

رشته‌های روانشناسی و مشاوره

کیهان هر سال با رتبه‌های برتر کنکور ارشد و دکتری رشته‌های روانشناسی و مشاوره مصاحبه می‌کند. این مصاحبه‌ها پر از نکات مهم و بهترین منابع ارشد روانشناسی هست که افراد موفق در مسیر خود تجربه کرده‌اند. پیشنهاد میکنیم این مصاحبه‌ها را از دست ندهید و حتما مسیر موفقیت رتبه‌های برتر را مرور کنید تا با استفاده از تجربه ارزشمند آنها موفقیت خود را تضمین کنید. با کیهان همراه باشید…

گنجینه‌ای ارزشمند از راه و رسم موفقیت رتبه‌های برتر ارشد و دکتری روانشناسی و مشاوره

مصاحبه با رتبه‌های برتر ارشد
(تک رقمی‌های کیهان)

چه کسی رتبه برتر است؟

استفاده از تجربه رتبه‌های برتر می‌تواند برای داوطلبین مفید باشد اما اصلا چه کسی رتبه برتر به حساب می‌آید؟ عموما به کسی رتبه برتر گفته می‌شود که رتبه لازم برای قبولی در دانشگاه‌های سطح اول را کسب کرده باشد. نمی‌توان رنج دقیقی را برای این رتبه‌ها تعیین کرد اما می‌توان گفت از رتبه‌های زیر ۱۰ تا زیر ۳۰۰ می‌توانند در این گروه قرار گیرند. در واقع افرادی هستند که توانستند نسبت به بقیه عملکرد متفاوت و بالاتری داشته باشند.

مصاحبه با رتبه های برتر
 

مصاحبه با رتبه برترها

یکی از سوالاتی که برای داوطلبین ممکن است پیش بیایید اینکه اصلا چه نیازی به این مصاحبه است و چه فوایدی برای ما دارد؟ استفاده از تجربیات کسانی که مسیر مد نظر ما را به خوبی طی کرده‌اند می‌تواند مفید و سودمند باشد. اینکه آنها چه روشی اتخاذ کرده‌اند، ما را در تصمیم گیری و انتخاب بهترین روش یاری می‌کند.

چه سوالاتی باید از رتبه‌های برتر پرسید؟

منابع: رتبه‌های برتر،‌ درصدهای خوبی را در کنکور کسب کرده‌اند و اولین فاکتور کسب این درصدها، منابع مطالعاتی مناسب است. ما می‌توانیم با استفاده از تجربه‌های خاص هرکس بهترین منبع را برای شرایط خودمان بیابیم.

شیوه مطالعه: نحوه مطالعه دروس برای هرکس می‌تواند منحصر به فرد باشد اما شیوه مرور، مطالعه، خلاصه برداری، نکات و یادداشت برداری مسایلی است که ممکن است در آنها ضعف داشته باشیم و با اطلاع از شیوه و روش افراد موفق، این موارد را اصلاح کنیم. همچنین خیلی از افراد می‌گویند ما نمی‌دانیم چطور باید درس بخوانیم. استفاده از تجربیات چند نفر می‌تواند به انتخاب بهترین روش مناسب برای خودمان کمک کند.

زمان شروع: یکی از اصلی‌ترین سوالات داوطلبین این است که برای کسب یک رتبه خوب چه زمانی باید شروع به مطالعه برای کنکور کنند. می‌توان بررسی کرد که افرادی که در شرایط ما بودند، چه زمانی را برای مطالعه جدی انتخاب کرده‌اند و ما نیز همین روش را اتخاذ کنیم.

دیگران با مشکلات شبیه ما چه کردند: برخی از داوطلبین، شرایط خاصی دارند برای مثال دیر شروع به مطالعه کرده‌اند، تغییر رشته‌ای هستند، در درس خاصی ضعف دارند. اینها مواردی است که می‌تواند شما را به عنوان داوطلب نگران و یا سردرگم کند. دیدن افرادی که با تجربیات مشترک، نتیجه مطلوبی گرفته‌اند و چگونه این موانع را از سر راه برداشته‌اند، می‌تواند کمک کننده باشد.

درصد مناسب:‌ کسب رتبه‌های برتر نیازمند دستیابی به میانگین درصد بالایی است که البته در هر کنکور می‌تواند متفاوت باشد اما حدود آن مشخص است. برای مثال عموما رتبه زیر ۱۰، میانگین وزنی بالای ۷۰ درصد لازم دارد و زیر ۱۰۰ بالای ۶۰. مصاحبه با رتبه‌‌‌های برتر و دیدن کارنامه این افراد می‌تواند حدود درصد لازم برای رتبه مد نظر را برای ما مشخص کند.

به چه مواردی از رتبه‌های برتر نباید توجه کرد!؟

گاهی دچار خطای شناختی‌ می‌شویم و ممکن است فقط به نقاط قوت هرکس نگاه کنیم مثلا بگوییم این افراد تغییر رشته‌ای نبودند، زودتر از ما شروع به مطالعه کردند، در درس خاصی قوی بودند و…. . اما اگر واقع بینانه نگاه کنیم، هرکس نقاط قوت و ضعف خویش را دارد و ما باید ببینیم افرادی که نقاط ضعف شبیه ما داشتند، چگونه بر آن غلبه کردند.

محتوای آکارئون

مصاحبه با آقای فتح اللهی که با خواندن منابع ارشد روانشناسی رتبه تک رقمی را بدست آوردند.

آقای فتح اللهی، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی گذاشتید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور سراسری کارشناسی ارشد روانشناسی 94 چه رتبه ای کسب کردید؟
با سلام، امیررضا فتح الهی هستم، دانشجوی سال آخر مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، رتبه یک روانشناسی عمومی و روانسنجی کنکور ارشد 94.

بسیارعالی! با توجه به اینکه تغییر رشته ای هستید، آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
قبل از کنکور به علت اینکه در آزمون آزمایشی شرکت نکرده بودم و تغییر رشته ای بودم هیچ ایده ای از رقبای کنکورم نداشتم، ولی بعد از انتشار کلید اولیه کنکور در سایت سازمان سنجش و مقایسه با عملکرد رتبه های برتر سال های قبل انتظار رتبه زیر 5 را داشتم.

لطفاً درصد‌هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید
زبان 95، علم النفس 65، آمار 56، مرضی 66، رشد 63، عمومی 84، فیزیولوژیک 51. (میانگین وزنی 72. اعشار برای حذف اشتباهات احتمالی حذف شده است )

خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟
بهار سال 93 بعد از بررسی سایت های موسسات مختلف به این نتیجه رسیدم که سایت موسسه کیهان صادقانه تر از دیگر موسسات منابع را معرفی کرده و به توصیه های این سایت اعتماد کردم و منابع معرفی شده را تهیه کردم. مطالعه را با کتاب های اصلی هر درس از مرداد ماه شروع کردم. برای روانشناسی عمومی با هیلگارد، برای مرضی با سلیگمن، برای فیزیولوژی کتاب های دکتر خداپناهی، آمار کتاب های دکتر دلاور، علم النفس احدی و رشد لورا برک شروع کردم.

درباره ساعات مطالعاتی تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می‌کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
البته پاسخ این سوال بستگی به عادات و پیشینه مطالعاتی فرد دارد اما من در تابستان به طور میانگین روزی 3 ساعت و در پاییز و دی ماه به طور میانگین روزی 6 ساعت مطالعه کردم. لازم به ذکر است که پیش از شروع مطالعه برای کنکور من مطالعه آزاد داشته ام.

به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟
من یک برنامه بلند مدت به همراه برنامه های کوتاه مدت برای هر هفته داشتم. هدف برنامه بلند مدت این بود که تا انتهای تابستان کتاب های اصلی هر درس را یک دور مطالعه کنم و در پاییز روی منابع تکمیلی و حفظیات کار کنم و از اواسط دی ماه تا کنکور مرور مطالعات پیشین را داشته باشم. برنامه کوتاه مدت هم به این شکل بود که برای هر هفته سرفصل دروسی که لازم بود تا به برنامه بلندمدتم برسم تعیین میکردم و به تناسب آن ساعت مطالعاتی خود را تنظیم می کردم.

آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می‌کنید؟
بله مسلماّ. بهترین نوع برنامه ریزی آن است که منعطف، قابل اجرا و هدفمند باشد. روی قابل اجرا بودن تاکید می کنم.

لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می‌کنید؟
دقیقا منابعی که در سایت کیهان معرفی شده بود را مطالعه کردم. باید گفت هرکس با سبک خاصی از نگارش راحت تر است، برخی با جزوات ارتباط بهتری برقرار می کنند و عده ای مثل من با کتاب راحتترند. من توصیه می کنم هرکس به تناسب عادات خود منابع را تهیه نماید. یک نکته را متذکر می شوم: برخی منابع تالیفی نگارش ثقیلی دارند و این موضوع از فهم عمیق مطالب جلوگیری میکند. مثلا کتاب دکتر خداپناهی مطالب کاملی داشت ولی من اصلا نمی توانستم با آن ارتباط برقرار کنم. این مشکل را با کتاب های علم النفس هم داشتم.

آیا در کلاس‌های کنکوری و آزمون‌های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
خیر در هیچ کلاس یا آزمونی شرکت نکردم. فقط کتاب ها را مطالعه کردم.

آیا تفاوتی در نوع شروع مطالعات‌تان با دیگر داوطلبان حس کردید؟
از نظر محتوای مطالب خیر ولی از نظر نگاهی که به کنکور داشتم بله، در هیچ مقطعی از این 6ماه، با موضوع کنکور احساسی برخورد نکردم و علیرغم مشکلاتی که در این مدت برایم پیش آمد، سعی کردم بهترین عملکرد را به نسبت شرایط و وقتی که داشتم، نشان دهم.

فکر می‌کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، ‌چیست؟
مهمترین و اصلی ترین نکته، برنامه ریزی صحیح و منطقی است. نکته بعدی تصمیم گیری سریع در مورد انتخاب منابع و جزوات و در صورت نیاز انتخاب یک موسسه آموزشی است. سردرگمی در انتخاب این موارد، وقت و انرژی ای را که باید روی مطالعه بگذارند، تلف می کند.

به نظر شما چه تفاوتی بین کسانی که رتبه برتر می‌شوند و کسانی که دو سه سال کنکور می‌دهند و قبول نمی‌شوند وجود دارد؟ آیا تفاوت های درونی مثل توان ذهنی و پشتکار است یا بیرونی مثل منابع و راهنمایی و … ؟
نمی توان به این سوال یک پاسخ قطعی داد، مجموعه همه عوامل بیرونی و درونی اثرگذارند اما از نظر من اکثر داوطلبان کنکور ارشد استعداد و توانایی ذهنی لازم را برای موفقیت دارا هستند ولی تفاوت در پشتکار، استمرار در مطالعه، حفظ اعتماد به نفس و روحیه در طول این شش ماه است.

شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می‌کنید در موفقیتتان موثر بود؟
به نظرم عامل موفقیت من یکی برنامه ریزی خیلی خوبی بود که داشتم و دیگری این که حتی در سخت ترین شرایط هم سعی کردم خلق خودم را در بهترین حالت نگه دارم و روی روحیه ام کنترل داشته باشم.

آیا کارهایی هم انجام دادید که اگر به یکسال گذشته برگردید، معتقدید دیگر آنها را انجام نمی‌دهید چرا که موثر نبودند؟
بعضی از کتاب هایی که خواندم را از برنامه حذف می کردم. یک اشتباه بزرگم این بود که ورزش و فعالیت بدنی را حذف کردم که مخصوصا در ماه های آخر تاثیر بسیار منفی روی درس خواندنم داشت.

ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر موفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت‌تان را چه می‌دانید؟
ابداّ این طور نبود، من به علت این که مهلت دفاع از پایان نامه کارشناسیم تا آبان ماه بود، مجبور شدم دوماه از وقتم را به دفاعم اختصاص دهم و عملا مهر و آبان را از دست دادم ولی خودم را نباختم و سعی کردم با توجه به شرایط زمانی ای که داشتم بهترین استفاده را ببرم.

انتخاب رشته را چطور انجام دادید و نهایتاً به چه انتخاب‌هایی رسیدید و چرا؟
من بین دو گزینه روانشناسی عمومی دانشگاه تهران و شهید بهشتی مردد بودم که بعد از صحبت با دانشجویان و فارغ التحصیلان این دو دانشگاه، تهران را انتخاب کردم.

برای ادامه تحصیل چه هدفی دارید و چرا؟ (دکتری، تحصیل در خارج از کشور و … )
من علاقه بسیار زیادی به این رشته دارم و از دوران دبیرستان مطالعه آزادم در زمینه روانشناسی و خصوصا روانشناسی شناختی بوده و هدفم این است که محقق کارآمدی در این علم باشم ولی با توجه به شرایط این رشته در ایران، تلاشم بر این است که در یکی از دانشگاه های رنک بالای خارج از کشور ادامه تحصیل دهم.

چه پیشنهادی به گروه آموزشی کیهان برای بهتر شدن در زمینه‌های مختلف آموزشی و مشاوره ای دارید؟ (این قسمت برای خود کیهان است)
پیشنهادم این است که مثل باقی موسسات، مسایل مالی تبدیل به هدف اصلی­ نشود و صداقتی که تاکنون در ارایه خدمات داشته اید را ادامه دهید.

سوال برخی از داوطلبان کنکور امسال این است که آیا گروه آموزشی کیهان توانست به شما در رسیدن به این رتبه کمکی کرده باشد؟ مشاوره ها، جزوات و یا وبسایت توانستند به شما کمک خاصی بکنند؟
بله قطعا. کمک اصلی را از وبسایت کیهان گرفتم، هم در مورد انتخاب منابع و هم در مورد آشنایی با جو کنکور و داوطلبان، مقالاتی که مشاوران کیهان در سایت قرار می­دادند اطلاعات مفیدی در اختیار من گذاشتند.

و سخن آخر؟
پیشنهادم به داوطلبان کنکور این هست که از تجربه کسانی که این راه را طی کرده اند، استفاده کنند و پس از انتخاب یک کتاب یا یک موسسه به آن اعتماد کنند و انرژی خود را بیشتر روی عمل متمرکز کنند تا نحوه آن. تردید و سردرگمی از مهم ترین موانع دستیابی به موفقیت است. در آخر از گروه آموزشی کیهان نهایت تشکر را دارم.

ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتون رو در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد مشاوره قرار دادید. 

*لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید در مقطع کارشناسی چه رشته ای خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 1400    در رشته مشاوره چه رتبه ای کسب کردید؟
بنده امسال در کنکور ارشد رشته مشاوره شرکت کردم و موفق شدم رتبه ۱ را کسب کنم. دانش آموخته رواشناسی در مقطع کارشناسی و از دانشگاه یزد هستم.

*بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
از ابتدا که شروع به مطالعه کردم، بسیار سردرگم بودم و همین باعث ضعف اعتماد به نفسم می‌شد، در نتیجه انتظار رتبه خوبی نداشتم اما ماه‌های آخر باتوجه به درصدها و رتبه‌هایی که از آزمون‌های آزمایشی کسب کردم، بسیار امیدوار بودم. در دو آزمون جامع آزمایشی، یک بار رتبه ۲ و یک بار رتبه ۱ شدم. بعد از کنکور مضطرب بودم، زیرا کنکور امسال بسیار متفاوت بود. بعد از انتشار کلید، درصدها را که حساب کردم مورد لطف مشاور عزیزم در موسسه کیهان قرار گرفتم و خورشید امیدمان پر نورتر تابیدن گرفت.

*بسیار خوب. لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

با وجوداینکه رتبه ۱ را کسب کردم اما از درصدهایم رضایت کامل ندارم زیرا در بعضی از درس‌ها مثل زبان و آمار و مبانی انتظار درصد بالاتری داشتم.
زبان :  ۶۷/۷۸
آمار و روش تحقیق :  ۵۰  
مبانی :  ۳۵
فنون مشاوره : ۵۵
نظریه‌های مشاوره :  ۴۶/۶۷
کاربرد آزمون‌ها : ۵۱/۶۷
روانشناسی شخصیت : ۷۳/۳۳

 
*خب از برنامه ریزی که داشتید بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ روزی چند ساعت مطالعه داشتید؟

همانطور که پیشتر اشاره کردم، برنامه ریزی برایم دشوار بود چون با اسلوب موفقیت در کنکور ارشد آشنایی نداشتم. از ماه مهر مطالعه را شروع کردم و تا بهمن ماه به طور میانگین روزی ۴ ساعت و از بهمن سعی میکردم روزانه ۹ ساعت مطالعه کنم. خب طبیعتا گاهی حتی ۲ روز پشت سر هم شرایط درس خواندن را نداشتم. پس از اینکه در اواخر اردیبهشت اعلام کردند کنکور به تعویق افتاده‌است بسیار خسته و بی انگیزه شدم و به پیشنهاد مشاورم یک هفته‌ای را استراحت کردم سپس به ادامه حرکت در جاده کنکور پرداختم.از آن‌جایی که ساکن اصفهان هستم اما والدینم در یزد سکونت دارند، در طول مدت مطالعه چند بار به یزد سفر کردم و چند هفته‌ای ماندم و هیچ مطالعه‌ای نداشتم!

*برای برنامه ریزی و شروع مطالعه‌تان از جایی کمک و مشاوره گرفتید؟
از مهر که ماشین درس خواندنم را روشن کردم، مشاوری نداشتم و طبق برنامه خودم پیش میرفتم. تقریبا در ماه بهمن، از خدمات مشاوره‌ای کیهان استفاده کردم.

*آیا همه‌ی منابع  را در یک بازه‌ی زمانی خواندید یا بعد از اتمام تعدادی از آن‌ها سراغ منابع دیگر رفتید؟
من برای هر درس ۱ منبع تهیه کرده بودم و فقط همان منبع را میخواندم اما اولویت مطالعه دروس فرق داشت. بعضی از درس‌ها را قبل از عید و بعضی از درس ها را در ایام عید و پس از آن مطالعه کردم.

*آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می کنید؟
قطعا برای هر داوطلبی با توجه به سرعت عمل، میزان علاقه به دروس، نقاط ضعف و قوت و سایر عوامل شرایط متفاوت خواهد بود اما به طور کلی از ترکیبی که چیده بودم راضی هستم.

*لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و آیا کتاب‌های کمک آموزشی را جایگزین منابع اصلی کردید؟
من هیچ منبع اصلی مطالعه نکردم و از این بابت بسیار خوشحالم. منابع اصلی وقت گیر بودند و گام‌هایم را کند میکردند. من برای اکثر دروس به غیر از درس زبان و آمار و شخصیت از کتاب‌های کمک آموزشی استفاده کردم.

*آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
فقط در ۳ آزمون آزمایشی جامع شرکت کردم و تنوانستم نقاط ضعفم را بشناسم همچنین از چند کلاس استفاده کردم که برای درس آمار و شخصیت و کاربرد آزمون‌ها بسیار یاری دهنده بودند.ابزار کمکی، خلاصه‌ها و قسمت‌های هایلایت شده‌ی کتاب‌هایم بود. لازم است تاکید کنم که بررسی موشکافانه سوالات کنکورهای ارشد ۸۸ تا ۹۹ چراغ راهم شد.

*فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟
مهم ترین عامل موفقیت برای من « خواستن » بود. اگر بخواهی، چشم بر همه دشواری‌ها میبندی. به طرز معجزه‌آوری ناملایمات مسیر، نسیم می‌شوند و در گوشت نجوا می‌کنند که ادامه بده، آینده روشن است.

*شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟
علاوه بر بحث‌های انگیزشی، انتخاب منبع درست و چند منبعی نشدن از اهمیت بالایی برخوردار است. مهم است که داوطلبان یک منبع را انتخاب کنند و بارها آن را مطالعه کنند. از همان ابتدا تا روز قبل از کنکور زبان را رها نکنند و زبان، صبحانه مطالعاتی‌شان باشد!

*ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟
قطعا همه چیز بر وفق مراد نخواهد بود. من سختی‌های زیادی کشیدم چون میدانستم پتانسیل‌های بالقوه‌ای دارم اما یافتن مسیر بالفعل کردنشان دشوار بود. گاهی شب است، در بیابانی گم شده‌ای و هرچه دست و پا بزنی راه نخواهی یافت. تنها میتوانی تا طلوع خورشید منتظر بمانی. گاه تنها صبر، چاره ساز است.باید بخواهی. این خواستن، رفیقت می‌شود و در هر فراز و فرودی با تو خواهد بود

*آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و .… ) ؟
من از خدمات مشاوره موسسه كيهان استفاده كردم و بسيار از بابت تصميمم خوشحالم.

 

*آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟
اگر به عقب بازمي‌گشتم نه تنها باز كيهان را برمی‌گزیدم بلكه حتي زودتر و از همان ابتدا مشاوره می‌گرفتم تا اشتباهاتم به حداقل برسد.

*بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.
گاهی ممکن است بهراسید، امید از وجودتان رخت ببند یا پاهایتان سست شود؛ مبادا نگرانی شوید. بنشینید، نفسی چاق کنید، گلویی تر کنید و باز برخیزید، مقصد منتظر شماست.

خانم قدمی عزیز. ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید.
لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 98 چه رتبه ای کسب کردید؟

  • فائزه قدمی هستم. 23 سالمه. دوره کارشناسی رو در دانشگاه شهیدبهشتی روانشناسی خوندم و کنکور امسال تو زیرگروه های بالینی و عمومی رتبه شد 1

مصاحبه, مصاحبه با رتبه های برتر, مصاحبه رتبه یک کنکور, منابع ارشد روانشناسی, منابع ارشد روانشناسی بالینی, منایع ارشد بالینی, منابع روانشناسی بالینی, کنکور ارشد روانشناسی عمومی, مشاوره, رتبه های برتر روانشناسی, رتبه های برتر روانشناسی, ارشد روانشناسی, ارشد روانشناسی بالینی, مصاحبه با رتبه های برتر روانشناسی, ارشد بالینی, منابع ارشد بالینی, منابع کنکور ارشد بالینی, منابع کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی, مشاوره مقاله و پایان نامه

بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

  • قبل از کنکور مطمئن بودم زیر 50 میشم بعد کنکور هم مطمئن بودم زیر 20 میشم ولی اصلا و ابدا انتظار رتبه 1 رو نداشتم. اگر میانگین درصدام رو هم با سال های پیش مقایسه کنید میبینید قابل پیش بینی نبوده.

بسیار خوب. لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

زبان 74%

آمار و روش تحقیق 68%

علم النفس 68%

آسیب 75%

رشد 78%

بالینی 58%

عمومی 53%

و متاسفانه فیزیولوژیک 33%

خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟

  • من دقیقا از 6 تیر پارسال برنامه نوشتم و شروع کردم. دوستم که رتبه 4 کنکور 96 رو کسب کرده بودند، از شروع تا پایان این پروسه من رو همراهی کردند و نقش مشاور رو برای من داشتند.

درباره ساعات مطالعاتیتان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

  • این سوال رو تقریبا همه از من می پرسند ولی واقعا جواب ثابتی نداره. من تابستون پارسال مطالعه کمی داشتم اما با شروع سال تحصیلی سعی کردم در کنار درس های دانشگاه زمانم رو منیج کنم و وقت بیشتری رو به مطالعه اختصاص بدم. اگر بخوام عدد بدم که خیلی هم نمیتونه دقیق باشه شاید بشه گفت میانگین روزی 3-4 ساعت بجز تعطیلات و روزایی که درس نمی خوندم یا کار دیگه ای داشتم.

به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

  • اینطوری نبود که برنامه هر روزم کاملا مشخص باشه. یه وقتایی از اپلیکیشنای برنامه ریزی درسی استفاده می کردم ولی بیشتر برای اینکه یادم نره چیارو باید بخونم. من معمولا یکی دو تا درس رو همزمان پیش میبردم و وقتی یدور تموم میشد می رفتم سراغ بعدیا و  همزمان قبلیا رو مرور می کردم. برنامه م بیشتر توی ذهنم بود و اگر حوصله درسی رو نداشتم میرفتم سراغ یه درس دیگه حتی اگه از قبل قرار بود اون درسو اون روز بخونم. در یک کلام برنامه م انعطاف پذیر بود. چه از نظر زمانی چه محتوایی.

آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه میکنید؟‌

  • خیر. این روش روی من جواب داد به دلیل چندین پارامتری که وجود داشت و این روشو برای من مناسب میکرد. اون چندین پارامتر تک تکش برای هر کس متفاوته. بنابراین پیشنهاد می کنم بچه هایی که می خوان کنکور بدن اول قلق خودشونو پیدا کنن.

لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه میکنید؟

  • من منابع اصلی رو خوندم اول و بعد برای بارهای بعدی از جزوات و خلاصه ها و کتاب های موسسات مختلف و کلا هرچیزی که احساس می کردم میتونه چیز جدیدی برام داشته باشه استفاده کردم.
  • بازم نه. شاید یکی حوصله نداشته باشه اون همه  منبع رو بخونه و فقط بخواد کنکوری پیش بره. فقط به اونایی توصیه می کنم این کارو انجام بدن که اپروچشون به میزان زیادی یادگیریه نه فقط موفقیت در کنکور.

آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

  • من در کلاس های آموزشی کنکور که بیرون برگزار میشه شرکت نکردم. مباحث کلاس های دانشگاه در این دو ترم آخر اورلپ زیادی با مباحث کنکور داشت و خیلی کمک کننده بود برا همین به اونایی که سال اخر کارشناسی هستن توصیه می کنم به بهونه کنکور بیخیال دانشگاه نشن. غیر از این کلاس نکته و تست آنلاین کیهان برای درس علم النفس رو ثبت نام کردم و برای درس آمار هم معلم خصوصی گرفتم.
  • تنوع ابزارهایی که برای درس خوندن استفاده می کردم زیاد بود. جزوات و کتاب های مختلف، فلش کارت، نقاشی، وویس، اپلیکیشن های درسی مختلف و خلاصه کردن.

فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

  • اول از همه باید از خودشون بپرسن این واقعا چیزی هست که می خوان؟ حتی اگر با شک به این سوال جواب دادن یه تجدید نظری در انتخاب هاشون داشته باشن و فقط وقتی مطمئن شدن پا در این مسیر بزارن. در ابتدای کار تا جایی که می تونن باید از این پروسه اطلاعات کسب کنن تا تصویر روشنی از یک سال پیش رو داشته باشند. باید بدونن که برای نتیجه گرفتن باید خیلی تلاش کنن و بالا و پایین های بسیاری در انتظارشونه. باید خودشون رو برای غر های خانواده و پیچوندن دوستان آماده کنن. باید سبک مطالعه خودشونو پیدا کنن و یه مشاور خوب انتخاب کنن که همراهیشون کنه.

شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

  • وقتی میخواستم مرور کنم پرفکشنیسم رو میبوسیدم میگذاشتم کنار و سعی می کردم به جای اینکه از اول تا آخر مرور کنم اول جاهایی که کمتر تسلط دارم رو بخونم.
  • برای یسری درس ها بعد از خوندن مطلب برای خودم توضیحش میدادم و از خودم وویس می گرفتم. هم در خلال توضیح دادن یاد می گرفتم (یا میفهمیدم که اصلا یاد نگرفتم و میرفتم دوباره میخوندم) و هم بعدا از وویس های خودم برای مرور استفاده می کردم.
  • هم از فلش کارت های آماده استفاده می کردم و هم خودم با یسری اپلیکیشن ها برای خودم فلش کارت درست می کردم.
  • برای درس کودکان استثنایی برای یاد گرفتن سندرم ها همشون رو در قالب یسری کاراکتر نقاشی کردم.
  • از اول تا آخر درس خوندن هر بار تستی رو اشتباه می زدم نکته اون تست رو جدا تو یه برگه می نوشتم و همه این برگه ها رو جمع می کردم تا موقع مرور ها بخونم.
  • برای یسری از حفظیات هم که هیچ جوره تو مغزم نمی رفت رمز درست می کردم.

ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

  • اینکه موفقیت آدم ها رو به جای تلاش فقط به مواردی مثل این هایی که گفتید نسبت بدیم بی انصافیه. من رتبه م 1 شد. آیا من باهوش ترین انسان شرکت کننده در کنکور بودم؟ خیر. آیا من بیکار ترین بودم؟ قطعا خیر. آیا بهترین کتاب ها در اختیار من بود فقط؟ بازم خیر. موثرترین عامل از نظر خودم این بود که یه هدفی داشتم و میخواستم بهش برسم. این هدف به من انرژی میداد که نهایت تلاشمو بکنم و این هدف منو در مواقع نا امیدی که کم هم نبودند بلند می کرد و مینشوند سر درس.

آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟

  • همونطور که قبلا هم توضیح دادم من از خدمات کیهان از جزوه ی رشد، تست های طبقه بندی شده، کنکور ده سال اخیر و کلاس نکته و تست آنلاین علم النفس استفاده کردم. جزوه رشد کیهان رو برای مرور بارها خوندم. کلاس نکته و تست آنلاین علم النفس هم باعث شد سری بعد که داشتم علم النفس مرور می کردم به یسری بخش ها که در تست های سال های اخیر تکرار شده بود بیشتر دقت کنم.

آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهدی گرفت؟

  • اگر به عقب برگردم باز هم از جزوه رشد کیهان و کلاس نکته و تست علم النفس استفاده می کنم و احتمالا از کلاس نکته و تست فیزیولوژیک.

بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

  • برای همه کنکوری هایی که میدونن هدفشون چیه آرزوی موفقیت دارم و همچنین ممنونم از گروه کیهان.
آقای حلاجیان عزیز. ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید.
لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 97 چه رتبه ای کسب کردید؟
با عرض سلام و درود خدمت همه‌ی دوستان گرامی و کیهانی‌های عزیز. امیرهمایون حلاجیان هستم، متولد ۱۳۷۳ از شهر رامسر. من یک تغییر رشته‌ای و ورودی ۹۲ مهندسی پزشکی، گرایش بیوالکتریک از دانشگاه اصفهان هستم و در کنکور ارشد ۹۷، رتبه‌ی ۲ رو در گرایش‌های بالینی و عمومی کسب کردم.
 
بسیارعالیآیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
واقعیتش در جلسه‌ی ابتدایی وقتی مشاورم در کیهان ازم پرسیدن هدف‌گذاریت روی چه رتبه‌ای هست؟ پاسخ من این بود که: میخوام تا جایی که میتونم تمام پتانسیلم رو بالفعل کنم، بطوری که جای حسرتی برام باقی نمونه. و این موضوع برای من خیلی مهم‌تر از فکر کردن به رتبه‌ی نهایی بود. اصولا احساس خوبی نسبت به اینکه خودم رو بر مبنای یک عدد (رتبه) ارزش‌گذاری کنم ندارم بنابراین -خصوصا در ابتدای مسیر- به این قضیه فکر نمی‌کردم.
 ولی هرچقدر به کنکور نزدیک‌تر می‌شدم و با فیدبک‌هایی که از مشاورم می‌گرفتم و درصد‌هام در آزمون‌های آزمایشی و کنکور سال‌های گذشته، می‌دونستم احتمال اینکه رتبه‌ی تک‌رقمی بیارم زیاد هست.
بسیار خوب. لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.
  • معدل موثر۱۸.۰۲
  • تراز بالینی۹۸۰۲
 
درصد رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی، کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی، کارنامه رتبه یک کارشناسی ارشد روانشناسی، کارنامه رتبه دو ارشد روانشناسی
 
 
خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟
خیلی دوست‌داشتم که زودتر شروع به مطالعه‌ی کنکور بکنم ولی تعریف پروژه‌ی سنگین برای کارشناسی عملا بیشتر زمان من رو به خودش اختصاص داده بود. و به صورت خیلی پراکنده و محدود از اواخر تیرماه، اما به صورت جدی از نیمه‌ی دوم شهریور و از همان زمان با مشاوره‌ی کیهان، شروع به مطالعه کردم.
جا داره خدمتتون عرض کنم که تحقیق من در رابطه‌ با تغییر رشته به روانشناسی از مدتها قبل انجام شده بود، بهگونهای که با تیم کیهان آشنایی کامل داشتم و کیفیت جزوات رو بررسی کرده بودم و با اطمینان کامل مطالعاتم رو شروع کردم.
درباره ساعات مطالعاتیتان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
ساعت مطالعاتی من تا اواسط مهرماه روزی حدودا ۶ ساعت بود ولی بعد از اون به ۸ ساعت افزایش پیدا کرد، البته یک روز در هفته رو همیشه خالی می‌گذاشتم و یا در اون روز نهایتا دو ساعت می‌خواندم و عقب‌ماندگی‌ها رو جبران می‌کردم؛ به طور کلی سعی‌ام بر این بود که در هفته بین ۴۵ تا ۵۰ ساعت مطالعه مفید داشته باشم.
در رابطه با سوال دوم هم باید عرض کنم که به‌شدت به تفاوت‌های فردی بستگی داره و عوامل مختلفی مثل رشته‌ی کارشناسی، پیش‌زمینه و علاقه‌ی خاص در درسی ویژه، توانایی تمرکز و توان مطالعه در ساعات طولانی در تعیین این مساله تاثیرگذار خواهند بود.
اما از اون مهمتر توجه به کیفیت مطالعه و سبک مطالعاتی درست هستش. اضافه‌کردن -بی‌مورد- به ساعت مطالعاتی ممکنه بجای سود، در کوتاه‌مدت و میان‌مدت باعث خستگی روانی فرد بشه و به‌شدت راندمان کاری رو کاهش بده چه بسا همون فرد با نگاه و بررسی علمی برنامه‌ی خودش، بتونه بجای افزودن به ساعت مطالعه، روش مطالعاتی خودش رو بهبود بده و اینطوری به نتیجه‌ای برسه که حتی با دوبرابر کردن کردن حجم برنامه هم بهش نمی‌رسیده.
به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟
برنامهریزی من به کمک مشاور کیهان انجام میشدو در دور اول مطالعه، در برنامهام روزی ۳ درس بعلاوهی مرور ۱۷۳۰ وجود داشت و بعد از مدتی مرورها حذف شدند و روزی ۴ درس رو مطالعه میکردم علاوهبراینها تلاش میکردم روزانه حداقل یکربع مطالعه زبان رو داشته باشم.
 در هنگام خوندن سعی میکردم مطالعهی فعالی داشته باشم یعنی یادداشت برداری میکردم و با تفکر تحلیلی و مقایسه، قسمتهای مختلف رو بهم ربط میدادم و همزمان از هر فصلی که مطالعه میکردم یک نقشهی کلی در ذهنم تشکیل میدادم.
 
آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه میکنید؟
بهتره هر شخصی متناسب با سبک مطالعاتی و علایق و توانایی شخصی خودش به برنامهای برسه که واسش بیشترین کیفیت خروجی رو به ارمغان بیارهمثلا بشخصه قبل از ساعت ۹۱۰ صبح کمترین توان مطالعه رو دارم و غروبها بیشترین تمرکز رو میتونم داشته باشم، بالاخره هرکسی بعد از هفده، هجده سال درسخوندن این مسائل رو خیلی راحت میتونه در خودش تشخیص بده، و بهتره با توجه به این موضوعات و با کمک مشاورش بهینهترین و مناسبترین برنامه رو تنظیم کنه.
 
لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه میکنید؟
تقریبا تمام تمرکز من روی مطالعه جزوات کیهان بود و برای تمام دروس این جزوات رو مطالعه کردم. تنها در بعضی دروس مثل فیزیولوژیک در کنار جزوه‌ی کیهان، کتاب دکتر پیری رو مطالعه کردم. در آمار و روش تحقیق جزوه‌ی دکترفراهانی و تست‌های روش‌تحقیق پوران پژوهش. و در بالینی هم بعضی فصول کتاب فیرس. برای درس عمومی هم چیزی رو مطلقا مطالعه نکردم.
برای درس زبان هم از قبل دامنه لغات بالایی داشتم اما مطالعه‌‌‌اش رو قطع نکردم و واسهی این درس متون زبانپیشرفته کیهان و بهصورت پراکنده، مقالات مختلف روانشناسی و متنهای ویکیپدیا رو مطالعه کردم و طبق عادت گذشتهی خودم از لغاتی که بلد نبودم فلشکارت درست میکردم و در نرمافزار Anki وارد میکردم.
علاوهبراین موارد در ۲۳ ماه پایانی کپسولهای کیهان رو هم خوندم که بسیار مفید بودند.

و بله، صددرصد تمام این منابع رو به دیگران توصیه میکنم.

آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

بله. در آزمون‌های آزمایشی مدرسان شرکت کردم و خصوصا برای منِ تغییر رشته‌ای، بسیار مفید بودند چون به تصویر و گمانی از جایگاه خودم در بین دیگر داوطلبان رسیدم.
همینطور در کلاسهای نکتهوتست آنلاین کیهان در دروس آسیب، بالینی و آمار شرکت کردم که بسیار کمککننده بودند.
فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟
همانطور که قبلا هم در فایل ویدیویی گفته بودم. مهمترین نکات، چیز‌هایی هستند که باعث واضح و شفاف‌شدن مسیر کنکور شما بشوند. به‌گونه‌ای که هرچقدر در این راه جلو می‌روید از احساسات منفی و اضطراب شما کاسته بشه و به اعتمادبنفس و احساس کارآیی شما افزوده بشه. مهمترینِ این عناصر، اعتماد به منابع مطالعاتی‌تون و تعهد به برنامه‌ی تعیین شدتون خواهد بود. این مسائل باعث ایجاد یک انگیزه‌درونی در شما خواهند شد که قابل مقایسه با هیچ‌ محرک و پاداش بیرونی عینی نخواهد بود. که یک مشاور آگاه صددرصد در این مسائل می‌تونه یاری‌دهنده‌تون باشه.
 
شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟
  • داشتن تحلیل درست از سوالهای ۱۰ سال اخیر کنکور
  • اجرا کردن منظم برنامه و جبران کردن عقبماندگیها از برنامه تا حدامکان
  • مطالعهی پیوسته و با سبک مطالعاتی درست
  • انعطاف پذیری ساعت مطالعه
  • تسلط در درسهای زبان و آمار
  • تهیه فلشکارت از نکات حفظی و فرار

ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

خب -مخصوصا در کنکور ارشد- فکر نکنم کسی پیدا بشه که بگه تماما اوضاع بر وفق مرادش بوده و فقط زمانش رو به مطالعه اختصاص داده. مشکلات و مسائل غیرقابل پیش‌بینی جز‌‌ء انکارناپذیر مسیر مطالعاتی‌ هستند و مساله‌ی مهم نحوه‌ی مدیریت این قضایا و جلوگیری از تبدیل شدن این موارد به بهانه‌هایی برای گریز از پایبندی به اهدافتون خواهند بود.
یک اندیشه‌ی جالب در فلسفه‌ی اگزیستانسیال وجود داره که می‌گه: «اگرچه نفْس مرگ آدمی را نابود می‌کند، اندیشه‌ی مرگ نجاتش می‌دهد». من از ابتدای مسیر میدونستم که زمان محدودی دارم و اهمال‌کاری هر روز من مساوی‌ست با از دست‌دادن فرصت‌ها و پتانسیل خودم. مدت‌ها بود که منتظر بودم تغییر رشته بدم و به وصال رشته‌ای برسم که عشق و علاقم بهش دست از سرم برنمی‌داشت. بنابراین وقتی تصویر نهایی همیشه در جلوی چشمانتون باشه، اجازه نمی‌دید هیچ‌چیز جلوی اراده‌‌تون رو بگیره.
 
آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و )؟
بسیار، بسیار، بسیار. هم جلسات مشاوره‌‌ام و هم جزوات نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در نتیجه‌ی نهایی من داشتند.

آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهدی گرفت؟

شاید یکی از درست‌ترین تصمیمات تحصیلی که تاکنون گرفته‌ام انتخاب گروه‌ شما بوده و جا داره یکبار دیگه از تیم حرفه‌ای شما و زحمات مشاورم در کیهان تشکر کنم.
 
بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.
من‌ هم از شما تشکر میکنم که این امکان رو در اختیار داوطلبان قرار میدید که با تجربیات شرکتکنندگان کنکور اشنا بشندمصاحبهها، در گذشته برای من بسیار مفید بودند و امیدوارم پاسخهام مقبول دوستان افتد
همیشه پایدار و سبز و سرافراز باشید.
 
 
باتشکر فراوان

پیام کیهان
ضمن آرزوی مجدد موفقیت روزافزون برای امیرهمایون حلاجیان عزیز، باید بگوییم که باور داریم رضایت آقای حلاجیان و بسیاری دیگر از رتبه های تک رقمی و دو رقمی و … از کیهان، نتیجه ی تلاش چندین ساله ی تمام همکاران در تمام بخش های کیهان است. خدای بزرگ را بابت این تعداد قبولی رتبه تک رقمی و دو رقمی و مهمتر از آن، این حجم از رضایت شکرگزاریم. تمام تلاش های ما در بخش های مختلف کیهان در سالهای اخیر، معطوف به همین روزهای پس از کنکور است تا شاهد رضایت بیشتر از سوی داوطلبان بیشتری باشیم. رضایت ها و تقدیرهایی که از سوی شما عزیزانی به ما روانه می شود که ممکن است رتبه تان 2، 22، 222 یا حتی 2222 باشد. این نشان می دهد که عمده ی کیهانی های عزیز (صرف نظر از رتبه ای که کسب کرده اند) معتقدند همکاران عزیز ما در اجرای تعهدات و وظایف شان به حد کافی تلاش کرده اند که از تمام آنها سپاسگزاریم:

پذیرش
سیستم نوبت دهی، تنظیم وقت ها، پیگیری ها و … در کیهان به مرور از سال 92 تا کنون بهتر و بهتر شده است. پذیرش کیهان از 10 ساعت کاری در هفته در سال 92 اکنون به 70 ساعت کاری در هفته رسیده است که در برخی هفته ها به 80 ساعت هم می رسد. این حجم از کار توسط دو شیفت صبح و عصر پشتیبانی می شود که هماهنگی بالای همکاران پذیرش در کیهان را می طلبد که با نهایت تخصص و دقت، از زمان های محدود مشاوران (رتبه های برتر) بهترین بهره را برای تنظیم بیشترین و باکیفیت ترین وقت ها برای داوطلبان ببرند.

مشاوران
ضمن تشکرهای ویژه از همکار خوبمان مشاور این رتبه ی تک رقمی، باید بگوییم کار مشاوره در کیهان بیش از هر چیز یک کار گروهی است و منابعی که مشاوران برای دانشجویان استفاده می کنند 80 تا 90 درصد در گروه مشاوران کیهان تصویب شده است و 20-10 درصد باقی مانده مربوط می شود به تشخیص مشاور محترم و دانشجوی گرامی از شرایط مطالعاتی شان. همچنین، نوع برنامه ریزی در کیهان (با چند درس، از کدام درس ها و به چه شیوه ای شروع شود، ادامه پیدا کند و به کنکور ختم شود، در جلسه مشاوران کیهان و با حضور سوپروایزر مشاوران تنظیم و تصویب می شود. این نظارت مستمر و جلسات هماهنگی ماهانه (که برخی اوقات به 3-2 جلسه ماهانه هم می رسید) باعث بهبود چشمگیر کیفیت جلسات مشاوره در کیهان شده است.

تیم تالیف و اصلاح جزوات و بسته ها
عنصر اصلی موفقیت کیهانی ها در آزمون های ارشد و دکتری روانشناسی و مشاوره، منابع مطالعاتی آنان بوده است. منابعی که از پکیچ جزوات تا بانک تست های درس به درس و پکیچ کپسول مهمترین نکات و فیلم های آموزشی را شامل می شود. این بسته ها هر کدام در جلسات متعددی تدوین و طراحی می شوند و اولویت ارائه شان نیاز داوطلبان است. همکاران ما در تیم تالیف و اصلاح بسته ها، ابتدا با تشخیص نیازهای داوطلبان به طراحی اولیه این بسته ها می پردازند و سپس با تشکیل یک تیم قوی از رتبه های تک رقمی کنکورها، به تهیه بسته هایی با کیفیت می پردازند. این بسته ها که به کم نقص ترین شکل ممکن تهیه می شوند و هر ساله هم بر کیفیت آنها افزوده می شود، عمدتاً با استقبال رتبه های هر سال کیهان روبرو می شوند.

کلاس ها
در شرایطی که کلاس های آمادگی کنکور ارشد روانشناسی بیشتر با چند اسم در تهران گره خورده است، همکاران و دوستان خوب ما نشان دادند می توانند پا به پای اساتید با 20 سال سابقه ی تدریس، کلاس هایی ارائه دهند که با رضایت های فوق العاده ی 98، 96 و 94 درصدی داوطلبان کنکور روبرو باشند. به همین جهت باید از آقای بسطامی بابت کلاس فوق العاده آمار و روش تحقیق، آقای فتح اللهی بابت کتاب بی نظیر فیزیولوژیک و انگیزش و هیجان، آقای اسدی بابت کلاس های عالی رشد، بالینی و آسیب و همچنین آقای فلاح بابت کلاس های نوآورانه ی زبان مقدماتی و زبان پیشرفته، کمال تشکر را داشته باشیم که توانستند با کلاس های حضوری یا فیلم های آموزشی شان به ما کمک شایانی در ارتقای دانش دوستان کیهانی مان بکنند. البته انتظار کیفیت از کلاس های اساتیدی که به طور تخصصی روی یکی دو درس کار می کند و رتبه 1 کنکور یا دانشجوی دکتری بهترین دانشگاه ها (تهران، بهشتی، تربیت مدرس و …) هستند، چندان هم بی راه نیست 🙂

مدیران سایت و شبکه های مجازی کیهان
امروزه سرعت و دقت در اطلاع رسانی به یکی از رموز موفقیت بسیاری از افراد در بسیاری از حوزه ها شده است. این موضوع برای داوطلبان کنکور که لازم است در اولین فرصت از مهمترین اخبار مطلع باشند اهمیت بیشتری پیدا می کند. در این سالها همکاران متخصصی در کیهان در زمینه تهیه مطالب سایت و شبکه های اجتماعی همکاری های فوق العاده ای با کیهان داشته اند که سبب شده وبسایت، کانال تلگرام، و اینستاگرام کیهان همیشه جزو معتبرترین راههای اطلاع رسانی داوطلبان آزمون های ارشد و دکتری روانشناسی و مشاوره باشند.

امسال مصمم تر از قبل هستیم !
با این حال، این ها باعث نمی شود مسحور قبولی های سالهای گذشته شویم و از روند همیشه رو به رشد و رو به جلویمان غافل بمانیم. کیهان امسال مصمم است تا بیشترین تعداد قبولی در کنکورهای ارشد و دکتری امسال را در کل تاریخ فعالیت حرفه ای خود رقم بزند ! به این منظور در تمام بخش های کیهان از جمله بسته های آموزشی، مشاوران، پذیرش، کلاس ها و … تغییراتی ایجاد خواهیم کرد که همگی رو به کیفیت بیشتر یادگیری دوستان کیهانی مان دارند.
در صورتی که قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد یا دکتری روانشناسی یا مشاوره امسال را دارید، از شما دعوت میکنیم تا ضمن چرخ زدن در صفحات متعدد وبسایت کیهان، از مشاوره رایگان کنکور ارشد و دکتری روانشناسی با رتبه های برتر کیهان استفاده کنید.
با شما هستیم، برای بهترین ها 🙂

ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه خوبتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید.

  • لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 97 وزارت بهداشت چه رتبه­ای کسب کردید؟
  • فاطمه قاسملو هستم. قبلا به مدت دو سال مهندسی کامپیوتر در دانشگاه بوعلی سینا همدان خوندم که متاسفانه به علت عدم علاقه به این رشته، انصراف دادم. بعد دوباره کنکور (البته این دفعه کنکور تجربی )شرکت کردم و روانشناسی بالینی دانشگاه تهران قبول شدم. حالا هم که لیسانس این رشته رو دارم.

در کنکور ارشد وزارت بهداشت 97 موفق به کسب رتبه 2 روانشناسی بالینی (و بالینی کودک و نوجوان و سلامت) و رتبه 1 بهداشت روان شدم.

  • بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

حقیقتش من انتظار رتبه یک بالینی رو داشتم و با دیدن رتبه 2 کمی ناراحت شدم

  • لطفا درصدهایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

روانشناسی بالینی: 86 درصد

نظریه های شخصیت و روان درمانی: 68 درصد

روانشناسی عمومی و رشد: 70 درصد

کلیات روانپزشکی و روانشناسی فیزیولوژیک: 78 درصد

اصول خدمات بهداشتی و بهداشت روان: 46 درصد

آمار و روش تحقیق: 68 درصد

زبان: 86 درصد

  • قبل از اینکه بخواهیم از مطالعاتتان برای ما بگویید، بفرمایید که آیا در کنکور وزارت علوم هم شرکت کردید ؟ در آن کنکور چه رتبه ای کسب کردید ؟

بله، در کنکور وزارت علوم (مجموعه روانشناسی و علوم شناختی) هم شرکت کردم و موفق به کسب رتبه 6 بالینی، 12 عمومی و 16 علوم شناختی شدم.

  • چه شد که قانع به شرکت در کنکور وزارت علوم نبودید و به طور جدی برای کنکور وزارت بهداشت آماده شدید ؟

بنده از اول برای کنکور بهداشت برنامه ریزی کرده بودم و هدف اصلیم کنکور بهداشت بود، اما کنکور علوم رو هم به صورت آزمایشی شرکت کردم که یک دفعه دیدم رتبه 6 آوردم! ولی با این حال سر هدف اصلیم موندم، چون عاشق کار بالینی هستم و ارشد وزارت بهداشت بیشتر به کار بالینی می پردازه تا علوم.

  • خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟

من از دهم مهر 96 مطالعه برای کنکور بهداشت رو شروع کردم. دو هفته قبل از اون، توی اینترنت و کانال های تلگرام دنبال منابع و اطلاعات مربوط به کنکور میگشتم ولی از دهم مهر به صورت جدی شروع کردم.

یک سری سوال ها و تردیدهایی در ابتدا داشتم که بعد از مشاوره گرفتن از یکی از رتبه های برتر دکتری بهداشت، برطرف شدند.

  • درباره ساعات مطالعاتی­تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می­کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

من اصولا زیاد به ساعت مطالعه اهمیت نمی دادم و بیشتر کیفیت مطالعه و اینکه بتونم مطابق برنامه ای که ریخته بودم عمل کنم برام اهمیت داشت. ولی فکر می کنم حدودا روزی 8 ساعت مطالعه می کردم.

به نظر من اصلا نمیشه برای ساعت مطالعه عدد کلی تعیین کرد و به پایه درسی داوطلب، منابعی که میخواد مطالعه کنه و زمانی که در اختیار داره بستگی داره.

  • به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

شنبه تا چهارشنبه مطالب جدید می خوندم، پنج شنبه و جمعه مطالب خونده شده طی هفته رو مرور می کردم. به علاوه، سه هفته اول هر ماه مطالب جدید می خوندم و هفته آخر ماه رو به مرور و تست زنی مطالب خونده شده طی اون ماه می پرداختم.

  • آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می­کنید؟‌

قطعا

  • لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می­کنید؟

روانشناسی بالینی:

خلاصه روانپزشکی کاپلان (به همراه جزوه کیهان برای مرور)

اصول مصاحبه بالینی اوتمر جلد یک

جزوه روانشناسی بالینی کیهان

راهنمای سنجش روانی مارنات (به همراه جزوه موسسه دیگر)

شخصیت و روان درمانی:

نظریه های شخصیت فیست و فیست

نظریه های روان درمانی جرالد کری (به همراه جزوه کیهان)

روانشناسی عمومی و رشد:

روانشناسی عمومی هیلگارد

جزوه روانشناسی رشد موسسه دیگر

روانشناسی فیزیولوژیک:

روانشناسی فیزیولوژیک جیمز کالات (به همراه جزوه موسسه دیگر برای مرور)

مقدمات نوروسایکولوژی دکتر معظمی

آمار و روش تحقیق:

آمار و روش مدرسان شریف

جزوه آمار دکتر فراهانی

زبان:

لزگی

یک ماه مونده به کنکور هم از کپسول های کیهان استفاده کردم.

در مورد قسمت دوم سوالتون: بله منابعی که خوندم رو به بقیه هم پیشنهاد می کنم. منتها توصیه دارم اگر پایه درسی تون توی یک درس خاص ضعیف هست، قبل از مطالعه جزوه، حداقل یک دور از روی منبع اصلی به صورت مفهومی بخونید. به شخصه در اکثر دروس ترکیبی از جزوه و کتاب رو مورد استفاده قرار دادم.

  • آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

بله چند تا کلاس نکته و تست رفتم. یکی نکته و تست رشد (موسسه هالی)، نکته و تست عمومی (مدرسان شریف) و نکته و تست آمار و روش تحقیق دکتر فراهانی (مدرسان شریف)

  • فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

اول اطلاعات کامل رو راجع به کنکور و منابع اون از اینترنت و پرسیدن از مشاورین و رتبه های برتر به دست بیارن، بعد با برنامه ریزی درست شروع به مطالعه کنند. و اینکه هیچ درسی رو حذف نکنن.

  • شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

برنامه ریزی درست

مرور به موقع

مطالعه با علاقه و مفهومی

  • ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

کلا هیچ وقت همه چیز بر وفق مراد نیست و همیشه مشکلات وجود دارند. میشه گفت مهم ترین مشکلی که سال کنکور باهاش روبرو بودم استرس بود که البته تونستم با موفقیت اونو مدیریت کنم.

موثرترین عوامل موثر در موفقیت من مطالعه با علاقه و مستمر، حمایت خانواده، پایه درسی قوی و مفهومی یاد گرفتن دروس در دوران کارشناسی، زبان قوی و داشتن انگیزه بالا بود.

  • آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟

بله، از انجایی که خلاصه نویسی همه منابع بسیار وقت گیر و انرژی بر هست، از جزوات کیهان برای مرور استفاده می کردم. در مورد بعضی درسها که پایه قوی داشتم و برایم آسان بود، حتی از جزوه به جای منبع اصلی استفاده کردم. همچنین برای ماه آخر از کپسول های کیهان برای وزارت بهداشت استفاده کردم که بسیار مفید بودند.

  • آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهدی گرفت؟

بله، من فکر می کنم برای روانشناسی وزارت بهداشت، بین موسسه هایی که در این زمینه فعالیت می کنند کیهان بهترین جزوات را دارد. همچنین کپسول های کیهان در فرایند مرور من بسیار موثر بودند.

  • بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

برای همه داوطلبان کنکور روانشناسی آرزوی موفقیت می کنم

باتشکر فراوان… 

خانم میرکریمی درست یک سال پیش از برگزاری آزمون شروع به مطالعه کنکوری کرده اند. از مهر ماه که کلاس های ترم آخرشون شروع شده، ساعات مطالعاتیشون افت کرده اما از بهمن ماه مجدداً مطالعه کنکوری رو از سر گرفته اند. در تابستان، میانگین 4-5 ساعت و از بهمن ماه میانگین ساعات مطالعاتیشون 5-6 ساعت بوده است، میانگین ساعتی که خیلی هم دور از دسترس و نشدنی نیست!
خانم میرکریمی تأکید بسیار زیادی روی استفاده از خدمات مشاوره ای و راهنمایی های رتبه های برتر کنکورهای گذشته دارند چرا که این افراد یک بار محیط و مسیر کنکور را تجربه کرده اند و قاعدتاً برای پیمودن مسیر صحیح مطالعه، می توانند کمک شایانی به داوطلبین ارائه دهند.

« …  این خیلی طبیعیه که در یک سال مانده به کنکور خیلی مسائل و مشکلات برای فرد پیش بیاد و حتی خستگی که خود من واقعا تجربه کردم و باعث بشه که فرد نتونه حتی برای چند روز درس بخونه. اما خیلی مهمه که فرد حتما ادامه بده و با روش صحیح مطالعه کنه… »

در ادامه، مصاحبه گروه آموزشی کیهان را با خانم میرکریمی می خوانید …

  • خانم میرکریمی گرامی، با سلام و ضمن تشکر از شما برای شرکت در این مصاحبه، لطفاً ابتدا خودتون رو معرفی کنید و بفرمایید چه نتیجه ای در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی کسب کردید؟ (نام و نام خوانوادگی، محل سکونت، سال کنکور، رشته و گرایش، رتبه،…)

سلام.نیکتا میرکریمی هستم. از گرگان. در کنکور ارشد روانشناسی وزارت بهداشت سال 96، رتبه ی  3 رو کسب کردم.

 
  • بسیارعالی! لیسانس کجا بودید و چه خواندید؟
دانشگاه تبریز، گرایش روانشناسی بالینی
  •  آیا در کنکور وزارت علوم هم شرکت کردید؟ چه رتبه ای کسب کردید؟
بله. بطور امتحانی و فقط برای آشنایی با شرایط کنکور شرکت کردم و رتبه ی 629 رو کسب کردم.
 
  • چطور شد که در کنکور بهداشت شرکت کردید؟
 یک سال قبل از کنکور در مورد اینکه در کدوم وزارت خانه شرکت کنم شروع به تحقیق کردم و به دلیل اینکه چندین تا از اساتیدم در دانشگاه، فارغ التحصیل از وزارت بهداشت بودند، با شرایط اموزشی و امکانات بیمارستانی دانشگاه های بهداشت اشنا شدم و چون بسیار به درمان و اموزش عملی و تجربی علاقه دارم تصمیم گرفتم در کنکور بهداشت شرکت کنم.
  •  لطفاً درصدهایی را که در هردرس کسب کردید بفرمائید.
 
 
  •  آیا از نتیجه تان راضی هستید؟
بله راضی هستم و خوش حال از اینکه نتیجه ی زحمت ها و تلاش هام رو دیدم.
 
  • فکر میکنید مهمترین عامل موفقیت شما چه بود؟
فکر می کنم در درجه اول تحقیق صحیح و به موقع در رابطه با کنکور بهداشت و شناخت منابع و راه هایی که فکر می کردم راه رو برای رسیدن به نتیجه ی دلخواهم هموارتر می کنه و راهنمایی های خوب و مشاوره های مفید و کاربردی، مرور کردن ها در زمان مناسب و به شیوه ی مناسب.
 
  •  شما مطالعه برای ارشد بهداشت را از کی شروع کردید و روزی چند ساعت درس میخواندید؟
از تیر ماه شروع کردم و با میانگین 4-5 ساعت. چون من باید از مهر ماه دانشگاه می رفتم و پایان نامه هم داشتم، میدونستم که تا بهمن ماه درگیر درس و کلاس و کار های دانشگاه هستم و ساعات مطالعه ام پایین می یاد. بنابراین سعی کردم از تابستان استفاده کنم و از بهمن ماه که فارغ التحصیل شدم  سعی کردم با مینگین 5-6 ساعت ادامه دهم.
 
  • آیا روش مطالعه و برنامه ریزی خاصی داشتید؟
من از راهنمایی ها و مشاوره و برنامه ریزی های مشاور خوبم خانوم شیاسی استفاده کردم و طبق برنامه ریزی ایشون که باصحبت و هماهنگی باهمدیگر بدست می اوردیم، عمل کردم.
 
  • فکر میکنید داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی وزارت بهداشت باید به چه نکاتی برای موفق شدن در این کنکور توجه کنند؟
 شناخت صحیح منابع، اشنایی با نوع سوال هایی که در کنکور چندین سال اخیر اومده بسیار کمک کننده است. برنامه ریزی برای مرور های مناسب و در وقت خوب، بدلیل اینکه مطالب بسیار زیاد و فرار هستند. توجه به درس هایی با ضریب بالای مربوط به هر گرایشی که مورد نظر داوطلبان هست چون حتی یک سوال صحیح بیشتر هم بسیار تاثیر گذار هست. استفاده از تجربه های داوطلبین سال گذشته که تونستند موفق بشن و رتبه های خوبی کسب کنند چون با شرایط کنکور بسیار آشنا هستن.
 
  •  از وسایل کمک آموزشی مثل کلاس کنکور، آزمون آزمایشی و … هم استفاده کردید؟
  به غیر از استفاده از تمامی جزوه های کیهان در آزمون های آزمایشی موسسه دیگر که تفریبا ماهانه انجام می شد   شرکت کردم و همین طور از بسته مخصوص کیهان برای درس آمار و روش تحقیق که برای من بسیار مفید بود.
 
  •  به نظر شما چه تفاوتی بین کسانی که رتبه برتر میشوند و کسانی که دو سه سال کنکور میدهند و قبول نمیشوند وجود دارد؟ آیا تفاوت های درونی مثل توان ذهنی و پشتکار است یا بیرونی مثل منابع و راهنمایی و … ؟ 
خب قطعا تلاش زیاد و زحمت و پشتکار بسیار مهم و تعیین کننده است.اما بدلیل اینکه کنکور بهداشت بخصوص در رشته ی ما مطالب بسیار زیادی داره استفاده از راهنمایی ها و مشورت گرفتن های خوب و مفید بسیار کمک کننده و دلگرم کننده هست. مورد دیگه روحیه و حفظ اون و آرامش هست که خیلی مهمه و کمک میکنه که فرد تا روز های اخر کنکور به خوندن ادامه بده.
 
  •  ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر موفق مراد بود؟ 
نه واقعا این خیلی طبیعیه که در یک سال مانده به کنکور خیلی مسائل و مشکلات برای فرد پیش بیاد و حتی خستگی که خود من واقعا تجربه کردم و باعث بشه که فرد نتونه حتی برای چند روز درس بخونه. اما خیلی مهمه که حتما ادامه بده و با روش صحیح مطالعه کنه.
 
  •  به طوری کلی نظرتان در مورد برنامه ریزی چیست؟
همون طور که قبل تر هم گفتم برنامه ریزی صحیح و علمی یکی از مهم ترین موارد موفقیت در کنکور هست و واقعا بسیار تاثیر گذار. خیلی مهمه که بدونیم چه درسی رو بخونیم و در چه زمانی بخونیم و در چه زمانی مرور کنیم، چقدر به اون درس اهمیت بدیم.
 
  •  فکر میکنید موسساتی که خدمات آموزشی ارائه میدهند اصلاً میتوانند نقشی در موفقیت داوطلب داشته باشند؟
خب اگر خدمات مفیدی ارائه بدن میتونن مفید واقع بشن ولی اول از همه هدف خود فرد و تلاش و پشتکار فرد مهم و تعیین کننده است.
 
  •  آیا کیهان توانست در موفقیت شما نقشی داشته باشد؟
بله  فکر میکنم قطعا نقش داشته هم استفاده از جزوه های کیهان و هم مشاوره های مشاورم.
 
  •  دوست دارید ادامه فعالیت شما در رشته روانشناسی به چه صورتی باشد؟
به کار درمان خییلی علاقه مندم و  فکر میکنم هنوز زوده که به شاخه ی خاصی تاکید کنم و ترجیح میدم صبر کنم تا با شاخه های مختلف بیشتر اشنا بشم. در کل دوست دارم روش هایی که یاد میگیرم روش های کاربردی باشه که جامعه به اون نیاز داره و برای جامعه مفید باشه.
 
  • اگر برگردید به یک سال قبل (ابتدای دوره ی مطالعه­) آیا کاری هست که معتقد باشید دیگر آن را انجام نمیدهید یا بالعکس، حتما انجامش میدهید؟
 در کل سعی می کردم مرور های بیشتری داشته باشم. درس هایی مثل روش تحقیق رو کاربردی تر می خوندم.
 
  •  برای گروه آموزشی کیهان چه نظرات و پیشنهادات و انتقاداتی دارید؟
 
 به نظرم همه چیز بسیارخوب و مناسب هست فقط فکر میکنم شاید بهتر باشه تیتر بندی های هر درس در جزوه ها بطور واضح تری نوشته بشه… یا پاراگراف بندی ها کمی مناسب تر باشه.
 
  •  خانم میرکریمی گرامی، از شما ممنونیم که در این مصاحبه شرکت کردید. در آخر اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده بفرمایید.

خیر ممنون از شما. در آخر می خوام تشکر کنم از مشاور خوبم خانوم شیاسی که بسیار صبور بودند و با اطلاع، و به من خیلی کمک کردند. همین طور از خانواده ام و همه عزیزانی که همیشه پشتیبان من بودند و به من کمک کردند واقعا ممنون و سپاسگزارم.

ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتون رو در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی  قرار دادید.

*لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید در مقطع کارشناسی چه رشته ای خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 1400 وزارت علوم  چه رتبه ای کسب کردید؟
شقایق حاذقی هستم رشته کارشناسی من مهندسی بهداشت حرفه ای بود و تغییر رشته ای محسوب می شوم و رتبه 3 مشاوره را کسب کردم.

*بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
انتظار داشتم که رتبه تک رقمی کسب کنم چون تلاشی زیادی انجام دادم و طبق برنامه ریزی  پیش رفتم ولی به دلیل سخت و متفاوت بودن سوالات امسال بعد آزمون کارشناسی ارشد فکر میکردم نتیجه ای که مد نظرم هست رو بدست نیاورم که شکر خدا نتیجه رضایت بخش بود .  

*خب از برنامه ریزی که داشتید بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ روزی چند ساعت مطالعه داشتید؟
از 5 شهریور ماه شروع به مطالعه کردم و از همان روزهای اول با موسسه کیهان پیش رفتم و از طرح VIP استفاده کردم طبق برنامه ریزی هایی که مشاور برایم انجام دادند درس خواندن را شروع کردم .چون تغییر رشته ای هستم برای آشنایی با مطالب اول شروع به خواندن  رفرنس ها کردم یک ماه مانده تا کنکور بین 7 الی 11 ساعت  از زمانم را به مطالعه اختصاص میدادم ولی به طور میانگین 8 ساعت روزانه مطالعه می کردم

*برای برنامه ریزی و شروع مطالعه‌تان از جایی کمک و مشاوره گرفتید؟
بله با موسسه کیهان آشنا شدم و از طرح VIP استفاده می کردم مشاوره گرفتم و تمام این مدت طبق برنامه ریزی مطالعه کردم و جلو رفتم .

*آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می کنید؟‌
بله به عنوان یک تغییر رشته ای پیشنهاد میکنم در ابتدا از رفرنس و منابع اصلی استفاده کنید چون یک نگاه کلی از مطالب به شما میدهد و زمانی که سراغ  جزوه ها می روید این تکرار مجدد به فهم بهتر دروس کمک می کند و تسلط  شما را بالا میبرد . جزوه خوبی را انتخاب کنند و افزایش تعداد دفعات مطالعه مهم نیست باید با کیفیت مطالب را خواند و فهمید . همین روش را به همه توصیه می کنم.

*لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و آیا کتاب‌های کمک آموزشی را جایگزین منابع اصلی کردید؟
ابتدا از منابع اصلی  شروع کردم که با مطالب اصلی آشنایی پیدا کنم. سپس بیشتر وقت و تمرکزم را روی جزوه ها گذاشتم .این جزوه ها شامل نکات مهم درس ها بود و اینچنین هم در زمان صرفه جویی کردم و هم توانستم هر منبع را چند دور مطالعه کنم.
زبان: کتاب انگلیسی برای دانشجویان رشته مشاوره از منصور کوشا یا طالب زاده
کاربرد آزمون های روانی در مشاوره : کاربرد آزمون های روانی در مشاوره، حمزه گنجی و آشنایی با آزمون سازی و آزمون های روانی، ابوالفضل کرمی.
 آمار و روش تحقیق : جزوه  و فیلم آموزش آمار
روش ها و فنون راهنمایی در مشاوره : نظریه های مشاوره و روان درمانی،عبدالله شفیع آبادی و غلامرضا ناصری
شخصیت : نظریه های شخصیت دوآن شولتز، یحیی سیدمحمدی

*آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
بله به دلیل اینکه کیهان برای گرایش مشاوره کلاس نکته و تست و آزمون آزمایشی نداشت من از آزمون های جامع موسسه دیگه ای استفاده کردم نزدیک به کنکور که استاندارد نبودند از نظر محتوا نزدیکی کمی به کنکور داشتند فقط از این نظر که حضوری بودند و یک شبیه سازی از روز آزمون و حالتهایی که سر جلسه ممکن است پیش بیاید ( اضطراب و ..) مفید واقع شدند .کلاس نکته و تست هم به جمع بندی و مرور مطالب کمک کردند.

*شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟
به نظرم مهم ترین نکته این بود در عین خستگی همچنان به تلاش ادامه میدادم و در خودم ایجاد انگیزه میکردم یک زمان هایی را برای استراحت اختصاص میدادم و مجدد شروع به خواندن میکردم و نزدیک به 11 ماه مطالعه کردم . داشتن برنامه ریزی و استمرار , مرور چند باره و با کیفیت جزوه ها عوامل مهمی در موفقیت من بودند .

*ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟
این جمله که تو زمان زیادی داشتی یا هوش بالایی داشتی و زود شروع به خواندن کردی زیاد شنیده میشود درست است ولی افراد زیادی هستند که حتی 4 ماه مطالعه کردند و نتیجه مطلوبی بدست آوردند چون کیفیت در درس خواندن و کنترل حواس و تمرکز خیلی مهم است ولی اگر شما در نظر بگیرید یک ساعت مطالعه مفید شما برابر با 3 ساعت نیست راه درست این است که بیشتر تکرار کنید و زمان بیشتری بگذارید انتخاب با شماست . افرادی که دیرتر شروع میکنند قدرت ریسک کردن و امتحان کردن روش های مختلف مطالعه کردن رو ندارند و باید از همان فرصت کوتاه به بهترین شکل استفاده کنند. و درباره هوش اکثر افرادی که موفق میشوند هوش نرمالی دارند ولی تلاش آنهاست که باعث موفقیت میشود. زندگی هر شخصی فراز و فرود هایی دارد و در زمان 11 ماهه مطالعه من همه چیز بر وفق مراد نبود و خب طبیعتا اتفاقات پیش بینی نشده ای هم رخ میدهد مثلا ذهن و جسم دچار خستگی میشوند و … یا مشکلات زندگی شخصی و یا تعویق کنکور که امسال پیش آمد بار روانی و فشار بالایی را به فرد تحمیل میکند

*آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و . ) ؟
بله. من از فروردین ماه شروع به مطالعه رفرنس ها کردم که از بخش مشاوره رایگان کمک گرفتم و ایشون بمن گفتند که فعلا به این شکل منابع اصلی را ورق بزنم و با مطالب آشنایی پیدا کنم و ذهنم را خسته نکنم و مطالعه جدی را از  شهریور  شروع کنم و مشاوره های تخصصی بمن به عنوان یه تغییر رشته ای مسیر درست را نشان دادند و جزوه ها خیلی مفید و پوشش دهی بالایی داشتند. در مجموع برنامه ریزی مشاوره و جزوه ها 3 عامل مهمی بودند که در رسیدن من به هدفم موثر واقع شدند . 


خدمات مشاوره رایگان کیهان

موسسه کیهان  جهت رفاه حال داوطلبان گرامی در ابتدای مسیر مطالعاتی داوطلبان عزیز اقدام به ارائه خدمات مشاوره رایگان نموده است . این نوع مشاوره می شود که داوطلب از احساس سردرگمی نجات پیدا کند  و در جهت صرفه جویی در زمان و هزینه بتواند با خیال راحت از خدمات کیهان متناسب با نیاز خود بهره مند گردد.


*آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟
بله حتما و به دیگران هم این توصیه را می کنم.

*بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.
امیدوارم هر شخصی طبق اهداف و شرایطی که دارد بتواند بهترین انتخاب را انجام دهد و در این مسیر موفق شود.

برنامه ریزی هوشمندانه ، انتخاب مسیر مطالعاتی  متناسب با شرایط شخصیتی ومداومت ، نتیجه ای جز رتبه ی درخشان نخواهد داشت و خانم میری با پیگیری و انگیزه بالا با اینکه شاغل بودند توانستند در کنکور ارشد روانشناسی  بدرخشند . مصاحبه این معلم سخت کوش ، قطعا خواندنی است .

خانم میری  عزیز. ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید. 

*لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 99 چه رتبه ای کسب کردید؟
_سمانه میری_فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان _لیسانس علوم تربیتی _رتبه 3 روانشناسی تربیتی

 

*بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
خیر چون بیشتر رشد علمی برام مطرح بود و میانه ی راه بودم که برادرم رتبه زیر 10 رو مطرح کرد که باعث خنده ام شد و ایشون به من یاداوری کردند این میزان تلاش شایسته ی یک رتبه خوب هست

 

*بسیار خوب. لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.
  • زبان66
  • رشد85
  • عمومی84
  • امار77
  • تربیتی31
*خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟
تیرماه تابستان98_بله دکترعلیزاده مشاورم بودن تک رقمی ارشد و دکتری بالینی

 

*درباره ساعات مطالعاتیتان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
خب برنامه ریزی ام منعطف بود و تابستان ساعات مطالعه ام بیشتر از پاییز بود چون معلم بودم و می دونستم پاییز وقت کمتری دارم ساعت مطالعه ام حداقل سه و حداکثر ده ساعت تو روزهای اخر بود 

*به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟ 

بصورت کلی در طول هفته تمام دروسم رو داشتم و زبان هر روز_در اولین مواجهه با جزوات و کتب کمال گرایی رو کنار گذاشتم (هرچند کلنجاررفتن با یک ویژگی شخصیتی کار سختی بود) و فقط با هدف اشنایی می خوندم در گام های اخر مطالعاتی نکته برداری بود. لایتنر برای زبان بسیار کمک کننده است
*آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه میکنید؟
_نه به صورت مطلق اما فکر میکنم نکته برداری در گام اول مطالعات خطایی هست که افراد مرتکب میشن.

 

*لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می کنید؟

_من بخاطر علاقه ای که داشتم تمام منابع دردسترسم رو خونده بودم به همین خاطر منابعی که نام می برم خیلی ضرورت نداره برای یک رتبه برتری
تمام کتب مدرسان *عمومی هر سه ترجمه هیلگارد_جزوه دکترعلیزاده*رشد کرین و لورابرک_جزوه کیهان که به معنی واقعی عالی بود جزوه کیهان به من یاد داد یک نکته هم یک نکته است (تست سقف شیشه ای امسال)
*امار و روش دکتر دلاور و جزوه دکتر علیزاده*زبان سید یحیی محمدی_ تافل و 504_لغات دکترعلیزاده_ شیوه تست زنی دکتر نادری*تربیتی کتاب دکترسیف که بزرگترین اشتباه من هم همین بود منبع دیگه ای نخوندم و چه بد که کیهان سال کنکور 99 تو زمینه تربیتی وارد نشده بود
پیشینه افراد باید معرفم باشه تا بتونم پیشنهاد کنم

*آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
خیر_به اقتضای شغلم شیوه های مطالعاتی رو میدونستم و متناسب با محتوا استفاده میکردم بویژه شیوه های بسط و سازماندهی برای تقویت حافظه بلند مدت

*فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟
_چراییِ انتخاب مسیر. چون یکی از بزرگترین کمک کننده ها در زمینه ی انگیزشی هست_ حتما درابتدا از منابعی که انتخاب میکنن اطمینان حاصل کنن چون میانه ی راه تردید سراغ شون میاد
*شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

_در مطالعه استمرار داشته باشید خودتون رو بشناسید و بدونید تو لحظات بی انگیزشی چی  برای شما کمک کننده است تو لحظاتی خاموشی(که کاملا سیستم مغزی هنگ کرده) ،قرآن و اشعار حافظ تجدید کننده ی انرژیم بودن برای دیگری ممکنه یک اپیزود از یک سریال کارساز باشه 

*ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

حداقل هوش که لازم هست. دررابطه با وقت من معلم بودم و تمام روزهای کاری هفته رو سرکلاس بودم و در رابطه با منابع باید بگم تو میانه راه به  اقتضای سواد و شرایطی که داشتم به هرحال یک تغییر رشته ای بودم دست به حذف و اضافه منابع زدم پس*بهترین* کلیدواژه خوبی نیست

قسمت دوم سوالتون:
یک جمله انگیزشی از یک ادم بزرگ ایشون به من گفتند هدف مثل یک نقاشی میمونه که در سر یک نقاش هست و تمام خط خطی های ان نقاش در جهت همون هدف هست اگر نقاش بی هدف باشه نتیجه ی کارش میشه یک سری خط خطی های بی معنا
من هدفم رو انتخاب کرده بودم و سعی  میکردم تمام رفتارهام که همون خط خطی های نقاشیم بودند در جهت ان هدف باشه و هر رفتاری که من رو از  هدفم منحرف میکرد سریع اصلاح می کردم

*آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟

جزوه رشد کیهان بی نظیر بود من از خانه تا محل برگزاری یک دور کل رشد با کیهان  خوندم و و رشد تبدیل شد به بالاترین درصد من

*آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟

_100 درصد و موسسه کیهان موسسه بخشی از  پیشنهاد من به دوستانم هست که در حال حاضر پیگیر هستند 

*بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

تو شرایط پر استرس ماردم می گفتن هیچ تلاشی بی نتیجه نمی مونه مگر اینکه خیرتو در ان نباشه .از هرکجا هستی شروع کن از هرچیزی که داری استفاده کن “فقط شروع کن” نگران نباش لاک پشت داستان تو باشی پیروزی دست نیافتنی نیست

باتشکر فراوان…

ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه خوبتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید.

  • لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 97 وزارت بهداشت چه رتبه­ای کسب کردید؟

فاطمه نظری هستم، لیسانسم رو در رشته ی روان شناسی بالینی در دانشگاه سراسری تبریز تموم کردم و در آزمون ارشد وزارت بهداشت رتبه ی 4 روان شناسی بالینی، رتبه ی 4 کودک و نوجوان، رتبه ی 5 روان شناسی سلامت و رتبه ی 9 بهداشت روان رو کسب کردم.

  • بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

قبل از روز کنکور بله چنین رتبه ای رو انتظار داشتم حتی تا حدودی مطمئن بودم جزو سه نفر اول باشم ولی چون روز کنکور شرایط خیلی مساعدی نداشتم و شب قبلش خوب نخوابیده بودم میتونم بگم بعد از دیدن رتبه م حتی تعجبم کردم البته احتمال میدادم زیر 15 بشم ولی زیر 5 نه.

  • لطفا درصدهایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

 آمار و روش تحقیق 81/66؛ زبان عمومی 87/5؛ روان شناسی عمومی و رشد 71/66؛ روان شناسی بالینی 63/33؛ کلیات روانپزشکی و روان شناسی فیزیولوژیک 63/33 و نظریه های شخصیت و روان درمانی 48/33. البته درصد زبانی که خودم حساب کرده بودم 91 بود. احتمالا یا من گزینه رو اشتباه وارد کردم یا وقت تصحیح دستگاه نخونده.

  • قبل از اینکه بخواهیم از مطالعاتتان برای ما بگویید، بفرمایید که آیا در کنکور وزارت علوم هم شرکت کردید ؟ در آن کنکور چه رتبه ای کسب کردید ؟

 من در دوره ی کارشناسی جزو استعداد های درخشان بودم و می تونستم بدون کنکور وارد ارشد بالینی بزرگسال بشم، به خاطر همین فقط به صورت آزمایشی کنکور وزارت علوم رو دادم و رتبه 210 رو کسب کردم. البته ناگفته نماند که من از ترم دوم هدفم وزارت بهداشت بود؛ بنابراین اگر استعداد درخشانم نبودم بازم وقتمو برای بهداشت میذاشتم.

  • چه شد که قانع به شرکت در کنکور وزارت علوم نبودید و به طور جدی برای کنکور وزارت بهداشت آماده شدید ؟

  اولین و اصلی ترین چیزی که خیلی من رو جذب وزارت بهداشت می کرد، تاکیدی هست که بر کار و آموزش بالینی دانشجو در بیمارستان داره و فکر می کنم همین یک عامل خودش می تونه انگیزه ی بسیار قوی برای تحصیل در وزارت بهداشت برای یک دانشجوی روان شناسی بالینی باشه. دلیل دیگر من برای انتخاب وزارت بهداشت این بود که تنها افرادی که رشته ی کارشناسی شون روان شناسی و مشاوره هست میتونن در آزمون ارشد بهداشت شرکت کنند، چیزی که متاسفانه در وزارت علوم وجود نداره و هر ساله شاهد ورود خیل عظیمی از دانشجویانی هستیم که رشته ی کارشناسی شون کوچکترین ربطی به روان شناسی نداره.

  • خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟

من اولین مطالعه م رو برای کنکور از مرداد ماه تابستون 96 شروع کردم و این پروسه حدود یک ماه ادامه پیدا کرد ولی به دلایلی مطالعه م اون کیفیت لازم رو نداشت و از مهر ماه هم چون باید دانشگاه می رفتم و مشغول سمینار و پایان نامه بودم عملا نمیتونستم مطالعه بکنم. مطالعات جدی من برای کنکور از اواسط بهمن ماه شروع شد و چون به خاطر همون ماجرای استعداد درخشان نمیتونستم ریسک کنم و پشت کنکور بمونم و علاوه بر این به علت محدودیت زمان فرصت آزمون و خطا هم نبود،  تصمیم گرفتم از همون ابتدا مسیر مطمئن تری رو انتخاب کنم  بنابراین از مشاوره ی تخصصی کیهان استفاده کردم.

  • درباره ساعات مطالعاتی­تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می­کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

قبل از اینکه راجب ساعت مطالعه بگم باید به این مورد اشاره کنم که این کیفیت مطالعه هست که تعیین کننده ی ماجراست و اعداد و ارقام زیاد مهم نیستن (چه بسا فردی با 5-4 ساعت مطالعه ی مفید بتونه تک رقمی بشه ولی یک فرد دیگه با 12 ساعتم نتونه حتی مجاز بشه). علاوه بر این پایه ی فرد هم در میزان ساعت مطالعه ش خیلی موثره.  من از اواسط بهمن ماه با  5-4 ساعت شروع کردم و به تدریج به 7 ساعت رسید. همین 7 ساعت رو تا اواخر خرداد ماه ادامه دادم ولی دو هفته ی آخر به 12-10 ساعت هم می رسید. البته این رو باید بگم که دانش زبانم هم خیلی بهم کمک کرد و اگر زبانم خوب نبود قطعا به ساعت مطالعه ی بیشتری نیاز داشتم. به نظر من اگر فردی پایه ی زبان خوبی داشته باشه همین 7-6 ساعت برای یه رتبه ی تک رقمی کفایت می کنه.

  • به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

روش من به این صورت بود که از شنبه تا پنجشنبه مطالب جدید می خوندم و هر روز قبل از شروع، دروس روز قبل رو هم مرور می کردم. اما در مورد روز جمعه: نصف روز جمعه رو  به استراحت اختصاص می دادم و نصف دیگه ش هم مربوط به دروسی بود که از برنامه م عقب افتاده بودند. اما از اونجایی که اکثرا نمی رسوندم آمار و زبان رو هر روز بخونم یجورایی جمعه ها روز آمار و زبان بود. حدودا تا اواخر خرداد ماه اینجوری پیش رفتم ولی دو هفته ی آخر برنامه م تغییر کرد به اینصورت که هر دو روز، یه درس رو مرور کامل می کردم.

· آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می­کنید؟‌

قبل از هر چیزی باید اینو بگم که نمیشه برای همه ی افراد یه نسخه پیچید. قطعا با توجه به شرایط و توانایی های هر فرد روش مطالعه هم تغییر می کنه. اما چیزی که باید پای ثابت هر روشی باشه مرور کردنه و حتما باید به اینم توجه کنند که برنامه شون رو جوری تنظیم کنند که بتونن حداقل سه دور منابع رو مرور کنند.

لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می­کنید؟

 روان شناسی بالینی: خلاصه ی روانپزشکی کاپلان و سادوک، جزوه ی روان شناسی بالینی کیهان و جزوه ی راهنمای سنجش روانی مارنات کیهان          

شخصیت و روان درمانی: نظریه های شخصیت فیست و فیست، نظریه های روان درمانی جرالد کری به اضافه ی جزوه ی رتبه ی یک وزارت بهداشت پارسال که از هم دانشکده ای های بنده بودند

روان شناسی عمومی و رشد: جزوه ی کیهان

روان شناسی فیزیولوژیک: جزوه ی کیهان

آمار و روش تحقیق: کتاب آمار و روش تحقیق مدرسان شریف به اضافه ی دی وی دی کارگاه آمار کیهان

زبان: لزگی

در مورد قسمت دوم سوالتون هم باید بگم اگر دوستان وقت و زمان کافی داشته باشند من توصیه می کنم که حتما در کنار جزوات منابع اصلی هم اول یه دور بخونند چون به درک کامل مطلب خیلی کمک می کنه اما اگر پایه ی خوبی دارن همین جزوات خودشون کفایت می کنند و اگر احیانا بخشی رو متوجه نشدند یا احساس کردند به توضیح بیشتری نیاز دارند میتونن به منبع اصلی  مراجعه کنند.                                                                                                        

  • آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

 من فقط در دو تا از آزمون های جامع یکی از موسسه ها شرکت کردم و در هیچ کلاسی شرکت نکرده بودم.

  • فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

 مرور، مرور و بازم مرور. از نظر من چیزی که رتبه های برتر رو از بقیه ی داوطلبان متمایز می کنه همین تعداد مرورهایی هست که انجام دادند. البته این چیزی نیست که من بگم بلکه یه نظر کاملا اثبات شده هست. 

  • شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

برنامه ریزی درست ، مرور های به جا و اینکه تا زمانی که مطلبی هنوز برام مبهم بود کنارش نمیذاشتم.

  • ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

 به نظر من باهوش بودن در کنکور ارشد زیاد مطرح نیست چون همه ی بچه ها قبلا از صافی کنکور کارشناسی رد شدن و تقریبا در یک سطح هستند. بر وفق مراد بودن شرایط هم حداقل در مورد من صدق نمی کنه چون من شرایط بسیار دشواری برای مطالعه داشتم. حتی در دوره ای از مطالعه م،  انگیزه ی من از صد به صفر رسید و تنها چیزی که من رو برگردوند حمایت های خانواده م و پشتکار خودم بود. همه ی این ها رو گفتم تا به این برسم که شرایط کاملا غیر قابل پیش بینی هستند و هیچ دوره ای هم نشده، نیست و نخواهد بود که همه چیز بر وفق مرادمون باشه.

 اگر به طور خلاصه عوامل موفقیتم رو بگم: حمایت های خانواده م، راهنمایی های خانوم بی طرفان که از همینجا ازشون تشکر می کنم و در نهایت پایه ی زبان قوی، پشتکار و انگیزه ی خودم.

  • آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟

قطعا تاثیر داشته چون من اکثرا از جزوات کیهان به عنوان منبع اصلی استفاده می کردم و همین باعث صرفه جویی در زمانم می شد. علاوه بر این بدون راهنمایی های خانوم بی طرفان عزیز قطعا مشکلات زیادی سر راهم بود. به یقین می تونم بگم من حین مطالعه اصلا استرس نداشتم و این بخاطر اعتمادی بود که ایشون در من ایجاد کرده بودند.

  • آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهدی گرفت؟

حتما

  • بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

 خواهش می کنم و برای همه ی عزیزان آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم با حرفام حتی خیلی کم بهشون کمک کرده باشم.

باتشکر فراوان…

خانم زهرا آقاجانی از جمله کسانی هستند که با پیوستگی در مطالعه و تردید نداشتن در هدف ، مسیر مطالعاتی خودشان را طی کردند . هر چند در این مسیر با فراز و نشیب هایی روبرو شدند ولی ایمان به هدف و ناامید نشدن باعث کسب رتبه ی درخشان در کنکور ارشد روانشناسی 99 گردید.

خانم  آقاجانی عزیز. ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید.

* لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 99 چه رتبه ای کسب کردید؟ 
 به نام خدا ،زهرا آقاجانی هستم . فارغ التحصیل کارشناسی روانشناسی دانشگاه گیلان و با کمک خدا در کنکور ۹۹ رتبه ۵ کودکان استثنایی/ ۲۳ عمومی/ ۳۲ بالینی و ۴۲ روانسنجی رو کسب کردم 

*بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

  طبق ازمون های آزمایشی که شرکت کرده بودم انتظار داشتم که رتبه زیر ۱۰۰ بیارم ولی خب چون میدونستم جو کنکور خیلی متفاوت با ازمون های آزمایشی هست و تعداد شرکت کننده هاش بیشتره انتظار داشتم رتبه کنکورم یه کمی از رتبه های ازمون های آزمایشیم بالاتر باشه ولی خداروشکر رتبه کنکورم از انتظاراتم بهتر بود 

*بسیار خوب. لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

  •    زبان : ۳۱
  •   علم النفس : ۵۸
  •    امار و روش تحقیق :  ۵۴
  • آسیب شناسی :  ۶۳
  • رشد : ۶۸ 
  • بالینی : ۴۰
  • عمومی : ۶۲
  • فیزیولوژی :  ۳۵
 

*خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟

 من از تابستان پارسال کم و بیش شروع کردم به خریدن کتاب و پیدا کردن منابع مناسب ولی به طور جدی مطالعه ام رو از مهر ماه سال ۹۸ شروع کردم. 

*درباره ساعات مطالعاتیتان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

 حقیقتا من ساعت ثابت و مشخصی برای درس خوندن نداشتم تا اواخر بهمن که دانشگاه میرفتم خیلی از وقتم گرفته می شد و باعث می شد ساعات مطالعم پایین بیاد و سعی کنم روزهایی که دانشگاه نمیرم و خونه هستم زمان هایی رو که از دست دادم جبران کنم . بعد از تعطیلی دانشگاه ها بخاطر شرایط کرونا حتی وقفه دوماهه ایی برام بوجود اومد که من نتونستم هیچ مطالعه ای داشته باشم و خیلی ناامید شده بودم ولی با خودم گفتم که این شرایط برای همه سخته و میتونم دوباره شروع کنم و به کمک خدا تونستم و نتیجه هم خداروشکر خوب بود. اما من غیر ازون وقفه دوماهه هیچ روزی نبود که اصلا مطالعه نکنم حتی اگر روزی دو ساعت هم میشد سعی میکردم مطالعه کنم ، به نظرم برای کسب رتبه خوب باید روزانه بین ۵ تا ۸ ساعت مطالعه مفید داشت و هر چقدر به کنکور نزدیک میشیم ساعت مطالعه رو باید افزایش داد بدون شک زمان طلایی موفقیت در کنکور یک ماه پایانیه و خیلی تاثیر گذار در کسب رتبه خوب به طوری که اگه کسی در تمام سال خوب مطالعه کرده باشه ولی یکی دوماه پایانی رو غفلت کنه ممکنه زحماتش اونجور که دلخواهش هست به ثمر نشینه.

*به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

 من ازمون ازمایشی شرکت می کردم و هدفم این بود که در بازه بین هر ازمون به بودجه بندی ازمون بعدی برسم و این خیلی بهم کمک می کرد و این انگیزه های کوتاه مدت بین آزمون ها باعث می شد هم از درس خوندن لذت ببرم هم سستی و تنبلی رو کنار بزارم چون می دونستم دو هفته بعد آزمون دارم. حتی زمانایی که دانشگاه می رفتم ساعت های بین کلاسم رو میرفتم کتابخونه تا به برنامم برسم. 

*آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه میکنید؟‌ واقعیت اینه که برنامه مطالعه و شیوه درس خوندن تا حدودی شخصیه

  ولی پیوستگی در مطالعه (یعنی هیچ روزی نباشه که مقدار مطالعه صفر باشه، حتی اگه شده نیم ساعت هم مطالعه انجام بشه) خیلی مهمه چون باعث میشه فرد در مسیر کنکور و مطالعه باقی بمونه و خط ذهنیش در همون جهت باشه.و داشتن یه چارچوب و تعیین کردن بودجه بندی های کوتاه مدت برای مطالعه دروس خیلی مهمه. 

*لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می کنید؟

 من بیشتر از کتابای کمک اموزشی استفاده کردم و سعی کردم اونارو دقیق و خوب بخونم و چند بار دوره کنم. و از موسسات مختلف کتابای مختلفی داشتم و برای فیزیولوژی و آسیب کتاب پوران پژوهان داشتم که بنظرم برای کسایی که ضعیفن تو این دو درس خیلی مناسبه 

 *آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
 از آزمون های آزمایشی استفاده کردم ولی برای هیچ درسی کلاس نرفتم. 

*فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟
مهم ترین نکته ای که باید بهش دقت کنن اینه که خیلی خودشون درگیر این که چه منبعی رو بخونیم و چندتا منبع بخونیم نکنن و سعی کنن همون ابتدا یک منبع خوب و کامل پیدا کنن و همون رو با دقت بخونن و دوره کنن.
 

*شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

 روشی که من برای خودم در نظر گرفته بودم این بود که بیشتر زمانم رو به خواندن درس و مرور کردن اختصاص میدادم و در نهایت تست میزدم و در دوران جمع بندی از مرور کردن متن دروس غافل نشدم و همه وقتم رو به خوندن تست ها اختصاص ندادم و سعی کردم تعادل رو بین این دو برقرار کنم

*ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟
  نه اصلا اینطور نیست همونطور که در سوال های قبل هم گفتم شرایط کرونا و استرس باعث شد من حتی ۲ ماه هیچ مطالعه ای نداشته باشم ولی داشتن توکل به خدا و یادآوری دوباره اهدافم باعث شد که بتونم به استرسم غلبه کنم.  ولی مهمترین عامل موفقیت پشتکاره. باهوش ترین آدم ها اگر تلاش نکنن نتیجه نمی گیرن هر کسی تلاش کنه قطعا نتیجه تلاشش رو می گیره

*آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و…) ؟

 من از مشاوره کیهان استفاده کردم و مشاورم خانوم مولایی خیلی بهم کمک کردند. مخصوصا توصیه هایی که مربوط به جمع بندی بود خیلی برام مفید بود. 

*آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟
بله حتما استفاده میکنم
 

*بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

 خیلی متشکرم از شما و از همسر عزیزم و پدر و مادر خوبم خیلی تشکر میکنم که تو این یکسال شرایطی رو برای من فراهم کردن تا بتونم درس بخونم و امیدوارم که بتونم زحماتشون رو جبران کنم.

باتشکر فراوان…

خانم زهرا دایی از داوطلبان تغییر رشته‌ای هستند که عملکردشان نشان داد که  مشاوره با یک رتبه برتر رشته روانشناسی که که از قضا او هم یک تغییر رشته‌ای است چقدر می‌تواند مفید باشد، چرا که مشاور این‌چنینی تمامی دشواری‌های این مسیر را می‌داند و با ریل‌گذاری درست، داوطلب را به سر منزل مقصود می‌رساند . این از ویژگی‌های مشاوران موسسه کیهان است که تا  حصول نتیجه  همراه و همدل کنکوری‌های عزیز هستند. 

خانم  دایی عزیز. ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید. 

لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 99 چه رتبه ای کسب کردید؟

با سلام خدمت همه، زهرا دایی هستم لیسانسمو مهندسی شیمی در دانشگاه سراسری تبریز خوندم و برای ارشد تو کنکور روانشناسی شرکت کردم و رتبه ۶ روانشناسی عمومی و رتبه ۳۰ در روانشناسی بالینی رو کسب کردم.

بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

اولش که شروع کردم به خوندن هیچ ایده ای نداشتم و فقط دلم میخواست خیلی موفق شم ولی با مشاوران کیهان که مشاوره داشتم، خیلی امید بهم میدادن و تقریبا مطمئنم م یکردن که اگر با برنامه ای که میریزیم پیش برم حتما نتیجه خوبی می گیرم. همین باعث میشد که تموم کردن برنامه برام اولویت بشه من به نظرم اگر راه و نتیجه ی راه برای فرد مشخص باشه خیلی راحت تر شروع میکنه و کمتر دست از تلاش برمیداره

بسیار خوب. لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

  • زبان: 75.56

  • علم النفس: 66.67

  • امار: 57.89

  • رشد: 46.67

  • بالینی: 36.47

  • عمومی: 84.44

  • فیزیو: 42.22

خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟

من تقریبا اوایل تیر ۹۸ بود که به طور قطع تصمیم گرفتم که برای روانشناسی شروع به خوندن کنم  و تغییر رشته بدم ،خوشبختانه  با  یک نفر از کسانی هم که از مهندسی شیمی به روانشناسی تغییر رشته داده بودن ملاقات کردم و با دیدن ایشون که موفق شده بودن مطمئن شدم .از طریق ایشون با کیهان آشنا شدم و بهم اطمینان دادن که این مجموعه میتونه بهم کمک کنه که واقعا هم کرد. منم بعد از تحقیقات کلی در طرح کیهانیارثبت نام کردم و تقریبا از هفته دوم تیر شروع کردم به خوندن.

درباره ساعات مطالعاتیتان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

از تیر تا اواخر شهریور از 3 تا 5 ساعت به طور متغیر میخوندم و چون خوندن منابع بود سریعتر تموم میشد از اوایل مهر ماه جدی تر شد و در کل به طور میانگین در طول هفنه اکثرا 7 تا 7ونیم ساعت می خوندم و بعضا به 9 ساعت یا بیشتر هم میرسید. مخصوصا روزای قبل آزمون یا روزایی که قرار بوده برنامه ام تموم شه و نشده بود بیشتر وقت میذاشتم تا تموم شه.

به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

من برنامه ریزی درسی رو با مشاوره کیهان انجام میدادم و طبق برنامه ای که میریختیم سعی میکردم جلو برم روش مطالعاتی خاصی نداشتم و فقط می خوندم و جاهایی که برام نامفهوم بود رو چندبار میخوندم تا متوجه بشم یک روش که کیهان بهم توصیه کرده بود روش ۱ ۷ ۳۰ بود که من اوایل رعایت میکردم ولی وسطا به دلیل همین وسواس تو خوندن چون زمانمو زیاد می گرفت دیگه دوره ماهانه و هفتگی رو انجام نمیدادم ولی برای کسی که بتونه دوره سریع  انجام بده روش خوبیه و توصیه میکنم 

آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می کنید؟

به طور کل من مشاوره درسی رو توصیه می کنم علی الخصوص برای امثال خودم که تغییر رشته ای هستن و اطلاعاتشون کمه نسبت به بقیه حتما نوصیه میکنم مشاوره تخصصی بگیرن تا بدونن از کجا شروع کنن و چیا بخونن براشون بهتره.

لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می کنید؟

در ابتدا به توصیه مشاورم به خاطر آشنایی با محتوای درس های اصلی شروع به خوندن منابع برای دروس اصلی کردم. فیرس برای بالینی ، کرین برای رشد ، هالجین برای آسیب شناسی.
برای اکثر درسا  چندین بار جزوات کیهان رو خوندم . به غیر از علم النفس که از مدرسان خوندم. برای آمار ویدیو آمار کیهان رو دیدم و کلاس نکته و تست کیهان رو هم ماه آخر شرکت کردم و چند فصل رو از روی مدرسان خوندم و بیشتر تستاشو زدم. آسیب رو علاوه بر کیهان یه دور کتاب اسیب پوران دکتر پیری رو خوندم و همچنین برای فیزیو هم یه دور فیزیو دکتر پیری رو خوندم. برای بالینی کتاب بانک تست پوران پژوهش رو تهیه کردم که هم تست های خیلی زیادی داشت و هم توضیحات مفصلی داشت.

آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

کلاس نه ولی ویدیو آموزشی زبان پیشرفته و آمار و آسیب رو دیدم که همشون عالی بودن. در همه ی آزمون ها شرکت کردم و خوشحالم که شرکت کردم چون لازمه که قبل کنکور یاد بگیریم چه نوع برنامه ریزی می خواهیم بکنیم برای تست زدن و ذهن و بدن برای کنکور آماده بشه. برای مثال من اواخر توی آزمونا روشمو عوض کردم و به توصیه آقای فلاح به جای یکجا زدن تست های زبان بعد از زدن هر درس یک متن رو جواب بدم  و سر کنکور هم همین کارو کردم.باعث میشه ذهن آدم خسته نشه واقعا ، تو درصدم شاید فرق زیادی نکرد قبل و بعدش ولی ذهنمو خسته نمی کرد سر آزمون.  

فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

از نظر من  مهم ترین نکته ها هدف گذاری و برنامه داشتن  و درست انتخاب کردن منابع درسی هست. با تحقیقاتی که داوطلبان انجام میدن به یک مسیر برسن و تو همون مسیر شروع به جلو رفتن کنن و ذهنشونو از شک اینکه فلان کتاب شاید بیشتر به دردم می خورد و امثال این شک ها خلاص کنن ، که بازهم تو این مورد مشاور خوب واقعا میتونه کمک کنه، برای منی که دائم استرس این هارو میکشیدم خیلی راحت مشاورم خیالمو راحت میکردن که فلان کار جواب میده نگران نباش و برای هر درسی بهترین منبع و منابع کمکی رو بهم معرفی میکردن.

شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

خوندن خود جزوات و نه خلاصه ها به تعداد زیاد، مثلا برای دروس اصلی آسیب و رشد و بالینی 4 بار خوندم هر جزوه رو و میدیدم که چقدر بعد از خوندن همه ی درسا هر سری برام مفهوم تر میشد. یعنی مثلا با خوندن فیزیو رشد یا اسیب رو خیلی بهتر متوجه می شدم و قکر میکنم شاید با خوندن فقط خلاصه این اتفاق نمی افتاد.حتما توصیه میکنم خلاصه برداری یا نکته برداری انجام بدن داوطلبان، تست زیاد بزنن مخصوصا برای آمار.

ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

من خیلی دلم میخواست برم سر کار ولی برای قبولی چند تا موقعیت کاریمو رد کردم تا بتونم تمام وقتم رو بذارم سردرس، ولی مسلما همه یه سری درگیری ها دارن که هم براشون دغدغه میشه و هم نمیذاره وقت کافی بذارن.
من برای وقت آزادم یه باشگاه رو داشتم و برای درس خوندن میرفتم کتابخونه چون خونه امون فضای شلوغی داره و کتابخونه و افرادش خیلی کمک میکردن ولی با اومدن کرونا هر جفتش از دست رفت! عقب انداختن کنکور اونم سه بار جون منو به لبم رسونده بود چون تا کنکور یک سال و بیشتر بود که من داشتم می خوندم و باز به خاطر کرونا و ترس از مبتلا شدن و هدر رفتن همه زحمتا هیچ تفریحی نداشتیم و از خونه هم بیرون نمی رفتیم و واقغا کلافه کننده کننده بودو فقط به خاطر هدفم بود که میخوندم . هدف داشتن و علاقه به اون هدف مهم ترین عامل موفقیته ! 

آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟

قطعا داشته ! مهم ترین نقش رو  مشاورم داشتن که کمکم می کردن و مطابق با شرایط من جلو میرفتیم و دائما بهم امید می دادن و راه رو نشونم میدادن. جزواتش رو من چندین بار خوندم چون هر صفحه از اول تا اخرش نکته است و توی آزمون ها  هم شرکت کردم که کمکم کردن. کپسول هارو هم برای دوره کردن در اواخر استفاده میکردم و با تکمیلشون با نکات خودم موثر بودن.

آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟

بله حتما ،ممکنه تو بعضی از دروس منابع دیگه رو هم مقایسه کنم ولی در کل مجموعه کیهان به من بسیار کمک کرده.

بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

من بنا به تجربه ی خودم که 4 سال یک رشته که دوستش نداشتم رو خوندم  تنها توصیه ام به همه افراد اینه که دنبال علاقه اشون برن و اونوقته که اگر سختی ای هم باشه براشون شیرین  میشه وقتی پشت سر میذارنشون و باعث میشه دست از تلاش برندارن.
آزمون های آزمایشی رو حتما شرکت کنید ،تو فضا قرار بگیرید تا هول نکنید اگر درسی سخت بود! من سر رشد و بالینی خیلی هول کردم که باعث شد درصدم بیاد پایین و اونجوری که می خواستم نشد.

خیلی ممنون از شما

خانم تائبی  عزیز. ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید.

*لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 99 چه رتبه ای کسب کردید؟

پریسا تائبی هستم؛ کارشناسی مهندسی برق دانشگاه تهران خوندم، رتبه‌ی ۶ کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و رتبه ۴۱ در روانشناسی عمومی شدم.

*بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

با توجه به این که سال اول بود در کنکور ارشد شرکت می‌کردم، تغییر رشته‌ای بودم و ساعت مطالعه‌ی زیادی نداشتم راستش نه، البته انتظار رتبه زیر ۱۰۰ داشتم.

*بسیار خوب. لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

بالینی ۶۲  ،  رشد ۵۳  ،  مرضی و استثنایی ۴۸  ،  زبان ۶۸  ،  آمار و روش ۷۴  ،  علم‌النفس ۴۲  ،  فیزیولوژی ۳۸  ،  عمومی ۵۳

*خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟

من حدود اواخر دی ماه مطالعه‌م رو برای کنکور شروع کردم. اول با خوندن منابع اصلی پیش رفتم اما با توجه به زمان کمی که تا کنکور داشتم، چون قرار بود کنکور فروردین ماه باشد، و با توجه به حجم زیاد منابع اصلی، تصمیم گرفتم کلاس برم. بعدش تمرکز اصلیم روی جزوات اساتید بود و در کنار آن‌ها به برخی منابع اصلی هم برای فهم بیشتر مراجعه می‌کردم.

*درباره ساعات مطالعاتیتان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

من با ساعت مطالعه‌ی حدود ۱۵ ساعت در هفته در دی ماه شروع کردم و در نهایت به ۵۰ ساعت در هفته رسوندم، البته هفته های آخر. به نظر من مهم ترین فاکتور کیفیت مطالعه هست تا ساعت مطالعه. من اول سعی کردم تمرکزم رو بالا ببرم و اگر همون ۱۵ ساعت رو می‌خونم واقعا مفید و عمیق مطالعه کرده باشم، در کنارش هفته به هفته سعی می کردم تعداد ساعات رو هم افزایش بدم. البته شرایط و سرعت مطالعه در افراد متفاوت هست و نمیشه نسخه‌ی کلی در مورد ساعات مطالعه داد؛ اما به نظر من هرچه بیشتر از مطالعه خودتون برای کنکور لذت ببرید احتمالا یعنی دارید بهتر هم متوجه مطالب میشید. افزایش ساعات مطالعه از نظر من در اولویت بعدی قرار می‌گیره.
 *به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟
معمولا هر جمعه، هفته‌ای که گذشت رو بررسی میکردم، ساعاتم رو جمع میزدم و با توجه به نتایج هفته‌ی گذشته و اهداف بلندمدتی که داشتم در مورد هفته‌ی پیش رو برنامه‌ریزی میکردم. در طول هفته هم سعی میکردم که تا جای ممکن طبق برنامه پیش برم. همیشه یک استراحت نیم روزه یا یک روزه هم در هفته برای خودم در نظر میگیرفتم که انرژیم رو بالا نگه دارم. موقع درس فقط درس، موقع تفریح هم فقط تفریح 🙂

*آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه میکنید؟‌

از نظر من برنامه ریزی و کیفیت مطالعه میتونه مهمترین عامل در موفقیت در آزمون باشه، فارغ از این که چه کتابی بخونیم یا چه موسسه ای بریم، ثابت قدم بودن در یک راه و آهسته و پیوسته پیش رفتن با احتمال خوبی به موفقیت منجر میشه. البته تفریح رو هم یادتون نره! به ذهنتون فرصت استراحت بدید 🙂

*لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می کنید؟

راستش من ابتدای راه وقتی که دنبال پیدا کردن منابع مناسب برای شروع مطالعه بودم با خوندن نظرات مختلف افراد مختلف خیلی گیج شده بودم و تصمیم گیری برام سخت بود. همین موضوع وقت زیادی رو از من تلف کرد. اما دوست دارم خیال عزیزانی که صحبت من رو میخونند رو راحت کنم، هر منبعی که به نظر خودتون به اندازه‌ی کافی خوب بود یعنی به اندازه‌ی کافی واقعا خوب هست. و هیچ منبع صد در صد کاملی برای کنکور ارشد روانشناسی وجود نداره، البته که شما هم برای به دست آوردن رتبه‌ی عالی به درصد ۱۰۰ نیازی ندارید. پس روی همون منابعی که تهیه کردید متمرکز باشید و به راه خودتون اطمینان داشته باشید. در پیدا کردن بهترین منبع وسواس به خرج ندید. فقط در مورد کتابهای اصلی اگر وقت برای عمیق‌تر شدن در مطالب رو دارید بد نیست نگاهی به اونها هم داشته باشید یا ازشون به عنوان کتاب مرجع استفاده کنید.

*آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

کلاس بله، آزمون خیر. در حین مطالعه از تکنیک های مختلفی مانند خلاصه نویسی، حاشیه نویسی، تکنیک زمانی مرور، تست آموزشی، تست زماندار، آزمون شبیه ساز کنکور در خانه و تکنیک های این چنین هرکدام در زمان خود استفاده میکردم. 
*فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟
به نظرم این که در درجه‌ی اول بدونن هدف بلندمدتشون از مطالعه‌ی دروس برای کنکور چه چیزی هست، چقدر این هدف براشون ارزشمنده و چقدر میخوان در راستای هدفشون سرمایه‌گذاری انجام بدن، در زمان، انرژی و هزینه‌. در گام دوم هدفشون رو عینا جلوی چشم خودشون قرار بدن و فقط شروع کنند، بدون ترس، با اطمینان به موفقیت و با ثبات.
*شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟
همون‌طور که بالاتر هم گفتم سعی می‌کردم کیفیت مطالعه‌ی خودم رو واقعا خوب نگه دارم و تعادل رو حفظ کنم. من از ساعات طولانی و پشت سر هم درس خوندن فراری بودم چون می‌دونستم واقعا اثربخشی پایینی داره و فقط خسته میشم، اما تایم های استراحتم رو هم طولانی نمیکردم چون از انگیزه‌ی مطالعه‌م کم میشد. سعی میکردم بین هر دو تعادل ایجاد کنم، مثلا هر یک ساعت و نیم مطالعه نیم ساعت استراحت. در کنار این موضوع زمان‌های مرور موازی و به موقع مطالب هم خیلی به من کمک کرد.
*ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟
واقعا اینطور نیست. برای به دست آوردن یک رتبه‌ی عالی، شما نیاز دارید ذهن‌تون رو چند بخش کنید و بخش مربوط به کنکور رو از بخش‌های زندگی روزمره تا جای ممکن جدا کنید، دوپاره سازی خودآگاه، کوتاه مدت و مثبت! یعنی شاید بخش زیادی از زمان شما صرف مسائل غیر از مطالعه برای کنکور بشه که این بخش طبیعی زندگی هممون هست، اما هر زمانی رو که به مطالعه اختصاص میدید در اون تایم فقط مسائل مربوط به آزمون و اهدافتون در ذهنتون باشه. طبیعتا هرکسی مسائل مختلفی رو در زندگی داره و همیشه اوضاع بر وفق مراد نیست اما میشه با همون زمان های کوتاه اما مستمر و متمرکز به نتیجه‌ی خوب رسید. 
*آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟
من از کتاب‌های تست طبقه‌بندی شده دروس مربوط به گرایش بالینی و همینطور از کتاب مجموعه‌ی کنکورهای سالهای اخیر کیهان استفاده کردم و در زمان تست‌زنی برای من بسیار کمک کننده بود.

آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟

بله هم‌چنان از کتاب های تست کیهان استفاده می‌کنم. مزیت این کتاب‌ها، تست‌های طبقه‌بندی شده خوب در هر درس با پاسخ تشریحی هست. همینطور کتاب دوجلدی مجموعه‌ی کنکور ها در ماه‌های آخر به من خیلی کمک کرد.

*بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.
خواهش می‌کنم. ممنون از گروه آموزشی خوب کیهان و با آزروی موفقیت برای دوستان عزیز

باتشکر فراوان…

خانم قاسمی عزیز. ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 97 چه رتبه ای کسب کردید؟

فاطمه قاسمی هستم. قبلا به مدت دو سال مهندسی کامپیوتر در دانشگاه بوعلی سینا همدان خوندم که متاسفانه به علت عدم علاقه به این رشته، انصراف دادم. بعد دوباره کنکور (البته این دفعه کنکور تجربی )شرکت کردم و روانشناسی بالینی دانشگاه تهران قبول شدم. حالا هم که لیسانس این رشته رو دارم. در کنکور ارشد 97 موفق به کسب رتبه 6 بالینی و 12 عمومی و 16 علوم شناختی شدم.

بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
خیر، من چون مخصوص کنکور علوم تلاش چندانی نکردم، حتی یک درصد هم فکر نمی کردم که این رتبه رو بیارم. چون تمام تلاش هام و درس خوندن هام و حتی استرس هام فقط متمرکز روی کنکور وزارت بهداشت بود!

وقتی کارنامه رو باز کردم، و رتبه 6 رو دیدم، اولش شک کردم که ضریب 2 واسه بالینیه!! با عجله رفتم دفترچه ثبت نام رو چک کردم ببینم ضریب بالینی کدومه! کامل گیج بودم و اصلا باورم نمیشد با سفید گذاشتن یه درس، رتبه تک رقمی بیارم!! بعد که مطمئن شدم همه چی درسته و من رتبه 6 شدم احساس می کردم خواب می بینم و منتظر بودم از خواب بیدار شم!! چندساعتی طول کشید تا مطمئن شدم بیدارم و همه چی واقعیت داره!!

لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

  • زبان انگلیسی: 95 درصد
  • علم النفس: سفید
  • آمار و روش تحقیق: 68 درصد
  • روان شناسی مرضی: 43 درصد
  • روانشناسی رشد: 83 درصد
  • روان شناسی عمومی: 64 درصد
  • روان سنجی: 8 درصد
  • آزمون های شناختی هوش و استعداد: 23 درصد
  • روان شناسی فیزیولوژیک: 44 درصد
  • روان شناسی اجتماعی: 53 درصد

خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟
من از 10 ام مهر شروع به خوندن برای کنکور وزارت بهداشت کردم. برای فهم بهتر مطالب، سعی کردم بیشتر درس ها رو از روی منابع اصلی (منابع وزارت بهداشت) بخونم اما برای مرور از جزوه استفاده می کردم (البته بعضی درس ها رو خودم خلاصه نویسی می کردم).

درباره ساعات مطالعاتی­تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می­کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
من ساعت رو ثبت نمی کردم، بلکه برام بیشتر تعداد فصل هایی که می خوندم مهم بود تا ساعت مطالعه. ولی فکر می کنم به طور متوسط روزی 8 ساعت می خوندم.

به نظر من اصلا نمیشه ساعت مطالعه رو تجویز کرد. چون یکی ممکنه 4 ساعت براش کافی باشه، یکی دیگه با 12 ساعت مطالعه هم نتونه نتیجه بگیره. چیزی که بیشتر مهمه، مطالعه همه دروس به صورت مفهومی هست، باید ساعت مطالعه به گونه ای باشه که داوطلب بتونه همه منابع رو بفهمه و به قدر کافی مرور کنه.

به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟
خب اولا که من تا بهمن دانشجو بودم و بعدش کاملا آزاد بودم. هر روز حداقل 3 تا درس رو توی برنامم می ذاشتم چون خیلی کسل کننده ست برام که کل روز فقط یه کتاب رو بخونم. معمولا یه دور از روی منبع اصلی می خوندم و بعد یا خودم خلاصه می نوشتم یا برای مرور جزوه های موسسات استفاده می کردم. البته درس رشد و بالینی کرامر و برخی فصل های کم اهمیت تر از کتاب های دیگه رو فقط از روی جزوه خوندم.

کلا سعی می کردم دور اول بیشتر روی فهم مطلب تاکید کنم. تمامی درس هایی که خوندم با عشق و علاقه مطالعه می کردم و به خاطر همین به خوبی یادم میموند.

آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می­کنید؟‌
به نظر من، بهترین روش مطالعه برای هر کسی منحصر به فرد هست و خود داوطلب باید با توجه به روحیاتش و اینکه چطوری یادگیریش بهینه میشه برنامه ریزی کنه. فرمول اصلی اینه که مطالب رو اول بفهمید بعد حفظ کنید، و برای مطالبی که شدیدا حفظی و فرار هستند، مرور های پیاپی داشته باشید یا از لایتنر و ابزارهای مشابه استفاده کنید.

لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می­کنید؟
من فقط منابع وزارت بهداشت رو خوندم (چون هدف اصلیم اون بوده و هست). در واقع توی این کنکور، من بیشتر از اطلاعاتی که توی منابع وزارت بهداشت خوندم و همچنین از چیزایی که از دوران کارشناسی یادم مونده بود استفاده کردم (چون ما خیلی از منابع وزارت علوم مثل آسیب سلیگمن و هالجین و نظریه های روان درمانی پروچسکا رو توی دوران کارشناسی خونده بودیم و من هنوز برخی از مطالبش رو به یاد داشتم). ولی به دیگران توصیه می کنم همون منابع وزارت علوم رو بخونن، درسته که منابع بهداشت و علوم اشتراکات زیادی دارن ولی برای هر کنکور بهتره منابع خودش خونده بشه.

در مورد درس زبان هم باید بگم که من چندین ساله که دارم لغت حفظ می کنم (به خاطر علاقه) و تا الان لغت های 504 و تافل و آیلتس و 1100 رو حفظم و دارم روی لغت های کالج کار می کنم. تو دوران کارشناسی تقریبا از سال دوم شروع کردم به خوندن کتاب های زبان اصلی. دیگه انقدر علاقه مند شده بودم که ساعت ها میگشتم تا زبان اصلی کتابی که استاد برای امتحان معرفی کرده رو پیدا کنم تا مجبور نباشم فارسی بخونم!! من نظریه های شخصیت فیست و آسیب شناسی هالجین و قسمت هایی از کاپلان و چند تا کتاب دیگه رو به صورت زبان اصلی خوندم و امتحان دادم! فکر کنم با این اوصاف دیگه درصد زبانم معقول به نظر بیاد! در واقع، من متن های کنکور رو مثل یک متن فارسی می خوندم!

برای زبان به دوستان توصیه می کنم قبل از گشتن دنبال تکنیک های این استاد و آن استاد، دامنه لغات شون رو افزایش بدن. و کم کم شروع کنن متن زبان اصلی خوندن.

آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
آزمون آزمایشی نه ولی چند تا کلاس نکته و تست شرکت کردم. از جمله آمار و روش تحقیق دکتر فراهانی (مدرسان شریف) و روانشناسی عمومی (مدرسان شریف) و کارگاه نکته و تست رشد یکی دیگر از موسسات. البته اینها رو بیشتر برای وزارت بهداشت شرکت کردم (کلا من مخصوص کنکور علوم چندان تلاشی نکردم، تمام تلاش هام و حتی استرس هام برای وزارت بهداشت بود، ولی به طرز عجیبی توی این کنکور هم رتبه خوبی آوردم!!)

فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟
به نظر من کسانی که پایه ضعیفی دارن و تغییر رشته ای بودن یا اینکه دوران کارشناسی خوب مطالعه نکردن، بهتره که منابع اصلی رو حداقل یه دور (فقط برای فهم مطلب) بخونن. بعد میتونن برای مرور از خلاصه های خودشون یا جزوات موسسات استفاده کنید. ولی تا زمانی که لب مطلب رو نگرفته باشید، حفظ کردن یک سری نکات پراکنده دردی به حال شما دوا نخواهد کرد.

علاوه بر این توصیه دارم روی زبان وقت بذارن. این اشتباهه که خیلی ها زبان رو سفید میذارن یا درصد پایین می زنن و سعی می کنن با درصد درس های دیگه شون جبران کنند. زبان درسی نیست که فقط برای کنکور کاربرد داشته باشه، در واقع حتی اگر فوق لیسانس بهترین دانشگاه رو هم بگیرید، ضعیف بودن زبان در آینده تحصیلی و شغلی گریبان گیرتون میشه. پس همین الان با زبان آشتی کنید!

شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟
تقویت کردن زبانم (که در واقع حاصل تلاش چند سال هست)، بهترین اقدامی بود که انجام دادم و نه تنها توی کنکور بسیار کمکم کرد، بلکه مطمئنم در آینده هم به کارم میاد.

عامل دیگه این بود که من چه توی دوران کارشناسی، چه سال کنکور، همه درس ها رو با عشق و علاقه می خوندم و حتی سعی میکردم از اطلاعاتی که توی کتاب ها کسب می کنم، توی زندگیم هم استفاده کنم.

ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه
برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

خب مهم ترین عامل مثبت زبان قوی بود. عامل دیگه نداشتن استرس بود (چون هدف اصلیم بهداشت بود). عامل سوم پایه قوی کارشناسیم بود. عامل چهارم هم با دقت خوندن منابع وزارت بهداشت بود (چون با وزارت علوم اشتراک زیادی داره). و البته عاملی که همه این عوامل رو ممکن کرد، حمایت خانواده بود. واقعا خانواده نقش چشمگیری توی موفقیتم داشت. پدر و مادرم از هیچ چیز برای من دریغ نکردن. همه چیز برام مهیا بود، محیط آروم و خوب، حمایت عاطفی و … هر کتاب و جزوه و کلاسی که نیاز داشتم به سادگی تهیه می کردم.

آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟
من چندین تا از جزوه های کیهان رو تهیه کردم (البته برای وزارت بهداشت). جزوه های مخصوص وزارت علوم رو ندارم ولی از بین موسسه هایی که در زمینه کنکور وزارت بهداشت خدمات ارائه می دن، کیهان بهترین جزوه ها رو داره. در خیلی از درسها، اگر پایه خوبی داشته باشید، حتی میشه به جای منبع اصلی هم ازشون استفاده کرد.

آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهدی گرفت؟
با توجه به کیفیتی که از جزوه های کیهان دیدم، اگر به عقب برگردم برای بقیه دروس هم جزوه های کیهان رو تهیه می کنم.

  • جزوات کیهان ویژه کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی وزارت علوم سال جاری: اینجا
  • جزوات کیهان ویژه کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی وزارت بهداشت سال جاری

بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.
صحبت دیگه ای ندارم. برای همه داوطلبان کنکور 98 آرزوی موفقیت دارم.

خانم زینب سرابی مداومت و کیفیت مطالعه رو رمزموفقیت در کنکور ارشد روانشناسی می دانند ، ایشان در طی مسیر مطالعاتی خود از محصولات و خدمات مشاوره  موسسه کیهان استفاده کردند . شفاف بودن هدف و کنار گذاشتن تردید از ویژگی هایی بود که در کسب این موفقیت تاثیر بسزایی داشت .

 

خانم  سرابی عزیز. ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید. 

*لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 99 چه رتبه ای کسب کردید؟
_ سلام خدمت شما، زینب سادات سرابی هستم ، لیسانس روانشناسی دانشگاه الزهرا خوندم. درکنکور ارشد 99 رتبه  7 درگرایش عمومی  و 49 درگرایش بالینی روکسب کردم.

 

*بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
راستش من درابتدا صرفا باهدف قبولی مطالعه رو شروع کردم ولی دراواسط مسیر بسیار باانگیزه شدم و برای رتبه دورقمی یا حتی یک رقمی میخوندم ولی حقیقتا فکرشو نمیکردم این رتبه هاروکسب کنم.

 

*بسیار خوب. لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.
  •   متون:41 درصد
  • علم النفس: 84 درصد
  • آمار: 49 درصد
  • مرضی: 53 درصد
  • رشد: 78 درصد
  • بالینی: 26 درصد  (بالینی رو خیلیییی براش تلاش کرده بودم ولی بخاطر بی دقتی پایین زدم متاسفانه)
  • عمومی: 71 درصد
  •  فیزیولوژیک: 33 درصد
 
*خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟
_راستش به دلیل یکسری مسائل خانوادگی من مطالعاتم رو به طورجدی ازآبان ماه شروع کردم ، و در یک ماه ونیم تونستم جزوات کیهان رو یک دور بخونم وبعدهم سراغ دورهای بعدی و کم کم تست رفتم. برای شروع هم چون تعریف کیهان رو ازدوستام شنیده بودم با اعتماد به کیهان مسیرمو شروع کردم. 
*درباره ساعات مطالعاتیتان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
باید بگم که ساعت مطالعاتی هرکس واقعا به شرایط خودفرد بستگی داره. ونمیشه ساعت ثابتی روگفت .ولی چیزی که من ازکیهان یادگرفتم این بودکه مداومت خیلی مهمه ومهم اینه که بتونیم تا آخر مسیر بر روی برنامه ریزیمون مداومت کنیم وکیفیت مطالعه خیلی مهمه. من ساعاتم بسته به برنامه ریزیم متغیربود وحداقل 4 ساعت و حداکثر به 8 ساعت میرسید والبته ماه های آخر منتهی به کنکور به 10 ساعت هم رسیده بودم. بعدازیه مدتی کم کم دستمون میاد.( ضمنا اوایل روزی 45  دقیقه زبان و از اواسط مطالعه روزی یک ساعت ونیم  زبان میخوندم به طورمستمر تا کنکور) 

 

*به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟
_ من از آبان شروع کردم  وتا آذردوراول روخوندم ، ازدی تابهمن هم دوردوم به همراه تست زنی ازکتاب های تست درس به درس کیهان روشروع کردم ، و برای دورسوم ازاواخربهمن  کپسول های کیهان رو شروع کردم به همراه برخی کتابهای دیگه که در سوالهای بعد معرفی میکنم ، البته زبان هم که همونطورکه گفتم هرروزکارمیکردم ( باتوصیه های دکترفلاح که عااالی بود) ، وکم کم شروع کردم به زدن کنکورهای ده سال اخیر ، والبته چون کنکور ما چندماه عقب افتاد من تونستم  کپسول ها و دوسه تا کتاب دیگه رو علاوه برجزوات کیهان چندبار دوکنم وبعضی دروس به 5 یا6  دور هم رسید. دوهفته آخرهم که باکلاس های نکته وتست کیهان دوباره درس ها دوره شد و چندروز آخرهم یک تورّق ازتمام کپسول ها و نکاتی که در دفترم از کلاس های نکته وتست جمع آوری کرده بودم انجام دادم.

 

*آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه میکنید؟
بنظرم هرکس روش منحصربه فرد خودشو داره ونمیشه عینا روش یکی دیگه رو بهش دیکته کرد ولی توصیه میکنم اگر نمیتونن خودشون برنامه ریزی کنن ازمشاوران کیهان کمک بگیرن.

 

*لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می کنید؟
 بله من ازمنابع خیلی راضی بودم. برای تمام دروس ازجزوات وکپسولهای کیهان استفاده کردم .فقط برای بالینی ، بالینی مدرسان شریف، برای علم النفس، علم النفس مدرسان شریف ، وبرای فیزیو و انگیزش ، فیزیو وانگیزش دکترپیری روهم علااااوه بر جزوات کیهان خوندم که مفیدبودن. برای زبان پله به پله طبق توصیه های دکترفلاح پیش برین.من تقریبا هرکاری ایشون گفتن انجام دادم وبه نتیجه رسیدم ، خرید سیدی آموزشی زبان مقدماتی وپیشرفته، شرکت درکلاس آکادمی زبان و همچنین نکته وتست زبان و خوندن لغات تافل و504 وکپسول زبان به روش تیک 5  وفلش کارتی وانکی دروید روبه شدت توصیه میکنم. برای آمارهم  علاوه بر مطالعه جزوات و کپسول  ازفیلم آموزشی دکتر بسطامی وهمچنین کلاس نکته وتست هم استفاده کرده که خیلی در کنکورکمکم کرد. 
*آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
بله کلاس آکادمی زبان وکلاس های نکته وتست دروسی که من شرکت کردم خیلیییی عالی ومفیدبودن. درتمام آزمون های آزمایشی هم شرکت کردم وبه شرط تحلیل مناسب آزمون ، اون رو به دوستان توصیه میکنم. آزمون و کلاس ها ابزارخیلی خوبی بودند 
*فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟
اول اینکه هدفشون رو به صورت شفاف مشخص کنند چون وقتی هدف مشخص باشه ، خیلی به آدم انگیزه وانرژی میده. دوم اینکه اگر تصمیم گرفتن محصولات کیهان رو انتخاب کنند، سعی کنند به کیهان اعتمادکنن و تردید هاروکناربذارند ودست ازمقایسه موسسات بردارن ، چون تردید انرژی ادم رو میگیره. سوم اینکه مراقب باشن دچار کمال طلبی نشن و توانایی خودشون رو هم درنظربگیرن وخودشونو بابقیه مقایسه نکنن که به شدت مخربه. بهتره دراین مسیر ازیه مشاور همراه هم کمک بگیرن نه فقط برای برنامه ریزی بلکه خیلی وقت هاهم برای انگیزه و روحیه دادن.

 

*شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟
اول ازهرچیز توکل به خدا وتوسل به ائمه خیلی دراین مدت کمکم کرد مخصوصا وقت هایی که خسته میشدم. دوم اینکه خواهش میکنم دوستان ازآزمون دادن نترسن چون خیلی به می بردن به نقاط ضعفشون کمک میکنه ، سوم اینکه سعی کنند دراین مدت هروقت خسته میشن به خودشون یکم استراحت بدن، خودشون وشرایطشون رودرک کنن، به خودشون محبت کنن، مثلا اگر فلان درس را خوب خوندن یاکلا هروقت ازعملکردشون راضی بودن برای خودشون یه جایزه کوچیک بخرن و درکل روحیه خوب و اعتماد به نفس خیلی موثره. ونکته آخراینکه خواهشا هیچ درسی رو به بهانه ضعیف بودن درآن ، کنارنگذارند ، من خودم آماروزبان وفیزیولوژیم ضعیف بود ولی هرگز تصمیم نگرفتم کنارشون بذارم و انقدررررز باهاشون کلنجار رفتم تا تونستم به درصدی که میخواستم درکنکوربرسم.ضمنا برای خودشون دروس هدف مشخص کنن یعنی دروسی رو که هم علاقه دارن هم توش قوی ان یا فقط علاقه دارن رومشخص کنن و این باعث میشه خودبه خودبیشتربراشون تلاش کنن.
*ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟
خیر!! اصلا اینطورنیست..من ازنظرهوشی متوسط هستم و باتوکل به خدا وکمکهای کیهان فقط تمام تلاش خودم رو کردم همین! همه چیز بروفق مرادنبود چون یکی از سخت ترین مراحل زندگیم که مربوط به زندگی خصوصیم بود هم زمان شده بود با مطالعاتم ولی من دست ازتلاش نکشیدم . ازطرفی کرونا واسترس کرونا وازهمه بدتر عقب افتادن های پی درپی کنکور خیلی شرایطوسخت میکرد ولی چیزی که به من کمک کرد توکل به خدا ودعا وهمچنین عاشقانه دنبال کردن مسیر روانشناس شدن بود وعشقی که به هدفم داشتم.
 
*آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …
بله صددرصد!!! همراهی باکیهان دراین مسیرطولانی واقعاااا فوق العاده بود واگر کیهان نبود نمیتونستم موفق بشم. مخصوصا اینکه کیهان به شدت خالصانه و محترمانه خدمات میداد. همه محصولاتش عالی بود ولی به طورویژه تشکرمیکنم از کپسول ها ، آزمون ها، کلاس های نکته وتست ودکترفلاح ودکتربسطامی برای فیلم های آمار وزبان.

 

*آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟
_صددرصد ازکیهان استفاده میکردم حتی اگر نتیجم هم خوب نمیشد.

 

*بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.
_خواهش میکنم  ، منم خیلی خیلی ممنونم ازخدمات خالصانه شما کیهان عزیز وامیدوارم همیشه خوش بدرخشید… به دوستان عزیز هم توصیه میکنم  اگردردرسی ضعیف هستن هرگز دست ازتلاش نکشن. چون انسان برنده کسی نیست گه هرگز شکست نخورد بلکه کسی هست که دست ازتلاش نکشد. موفق باشید

باتشکر فراوان…

سمانه ی عزیز، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی قرار دادید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 97 چه رتبه ای کسب کردید؟

سمانه ابراهیم نژاد هستم. مهندسی نساجی از دانشگاه گیلان خوندم و رتبه ۶عمومی و ۷بالینی کنکور ۹۷ رو کسب کردم.
 

بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
ممنونم از شما. شاید انتظار رتبه زیر ۱۰۰رو داشتم ولی نه در حد تک رقمی!! 

لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.
درصدهای من اینها بودن:

  • زبان ۸۲
  • علم النفس۷۱
  • امار ۶۸
  • اسیب ۴۶
  • رشد ۸۳
  • بالینی ۴۳
  • عمومی ۵۱
  • فیزیو ۶۶

خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟

من از مرداد سال گذشته به طور جدی تصمیم گرفتم که در کنکور ۹۷ برای گرایش بالینی شرکت کنم. وقتی دنبال منابع درسها در گوگل سرچ میکردم با گروه کیهان اشنا شدم و تصمیم گرفتم که از مشاوره رایگان تلفنی کیهان استفاده کنم. خیلی خوش شانس بودم که برای اولین بار با خانم گلستانی که خودشون هم جزو تغیر رشته ای ها بودن مشاوره داشتم. ایشون منو با تمام واقعیات و سختیها ی مسیر اشنا کرد ولی عین حال به من امید داد که اگه خوب ومتمرکز تلاش کنم امکان قبولی برام وجود خواهد داشت.

به من سه منبع اصلی رو معرفی کردن و‌گفتن که فقط به صورت روزنامه وار اینها رو مطالعه کنم و اگه حس و‌حالم نسبت به این رشته همین بود و تصمیمم قطعی، با کیهان و یا هر موسسه دیگه ای که خودم تمایل دارم برای مشاوره تماس بگیرم. نکته جالب برام این بود که هیچ اصراری جهت خریدن جزوات کیهان نداشتن!!!گفتن خودت تحقیق کن و تصمیم بگیر. این واقعا باعث شد بهشون اعتماد کنم. با توجه به این که من یک سفر یک‌ماهه تو تابستون داشتم وقتی نهایتا خوندن این ۳منبع اصلی رو اونم به صورت روزنامه وار و نه یادگیری تموم کرد اواسط مهر ماه بود. دوباره تماس گرفتم و جزوات رو سفارش دادم و با برنامه دقیق ایشون مطالعه ی جدیه من برای کنکور اغاز شد. ۱۲ مهر ماه برای اولین بار جزوات رو شروع کردم  و برنامه ریزی رو باتوجه به ساعات خالی انجام دادم.

درباره ساعات مطالعاتی­تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می­کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
من از ابتدای مطالعه جدی با روزی ۳الی ۳/۵ساعت شروع کردم و بعد به مرور به کمک مشاورم این ساعات زیادتر شدن و‌نهایتا از فرودین تا زمان کنکو‌ر به حدود۱۰ ساعت در روز رسید.

به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

روش مطالعاتی و‌شاید رمز موفقیت من این بود که همه مطالب رو از ابتدا با دقت و‌وسواس خاصی میخونم. اگه نکته‌ای یا‌قسمت گنگی وجود داشت سعی میکردم با گوگل کردن و پیدا کردن مطالب مرتبط به نهایت فهم و درک تو اون مطلب در همون زمان خاص برسم. و‌ هیچ چیز سختی رو برای روز بعد موکول نمیکردم.

یا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می­کنید؟‌
بله من به همه افراد این رو توصیه میکنم. فک میکنم برنامه ریزی دقیق و دنبال کردن اون برنامه و‌ تمرکز و دقت روی مطالب خیلی زیاد اهمیت داره.

لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می­کنید؟

من برای همه ی درس ها جزوات کیهان رو خوندم. البته برای ۲درس فیزیو و امار و روش تحقیق در کنار کیهان از منابع دیگه هم استفاده کردم. فیزیو به این دلیل که من رشته تجربی نخونده بود برام خیلی پیچیده بود و نیاز به منبع دیگه ای داشتم که خانم گلستانی عزیز به من منبع دیگه ای هم معرفی کردن که اول اون رو و بعد کیهان رو بخونم. برای امار هم به همین‌طریق…

آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

من‌ متاسفانه امکان شرکت در کلاس ها رو نداشتم ولی کپسول های کیهان برای دور سوم مطالعه برام بسیار بسیار مفید بود. کتاب های تست طبقه بندی و جامع هم خیلی مفید هستن در صورتی که به موقع و با برنامه ریزی مشاور روش کار بشه. در ۲ازمون اخر مدرسان شرکت کردم البته با اصرار خانم گلستانی عزیز که خیلی ازشون بابت این اصرار ممنونم🙏🏻🙏🏻🙏🏻

فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

باید با امید و روحیه خوب شروع کنن. خستگی و‌نا امیدی گاهی باعث‌میشه ادم در وسط مسیر انگیزش کم بشه. به قول دکتر هلاکویی:”کار خوب خودتون رو انجام بدین. شد شد ، نشد نشد. به هر حال شما بهترین خودتون رو انجام بدین”. چیزی که به من کمک کرد علاقم به این رشته بود و اینکه حتی اگه امسال نشه من باز سال بعد تلاش میکنم چون میخوام خودم رو به عنوان یه روانشناس در اینده ببینم.

شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

همونطور که عرض کردم من سعی کردم از تمام اوقات بیکاریم خیلی درست استفاده کنم البته از فرودین تا موقع کنکور هم مرخصی گرفتم. و‌یک ماه اخر واقعا وقت گذاشتم. شاید نیم ساعت زودتر از خواب بیدار شدن و یا مرور مطالب قبل از خواب، چیز مهمی به نظر نرسه!ولی باور کنین همین ساعات و دقایق کم خیلی تاثیر گذارن.
در ضمن حتما وقت گردش و تفریح و مهمونی برای خودتون در نظر بگیرین. همین امید ها و شادی های کوچک میتونه شما رو برای روز بعد شاد و سرحال تر کنه و انرژی دوباره بهتون بده. زندگی کنین و در کنارش درس هم با برنامه دقیق بخونین. اگه قرار میذارین تا فلان صفحه امروز تموم کنین تا اونجایی که میتونیم سعی کنین انجامش بدین. البته باید برنامه ریزی روزانه شما معقول و با توجه به زمان و توانایی شما باشه نه اینکه فقط باعث‌سرخوردگیتون بشه!!!!!

ممکن است برخی با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟
به نظر خودم تنها دلیل موفقیت من اعتماد کردن به جزواتی که انتخاب کردم و مشاوره های سازنده خانم گلستانی عزیز و رعایت دقیق برنامه درسیم بودو تمام سعیم رو میکردم که دقیق برنامه درسی مشاورم رو سر وقت به اتمام برسونم.البته جا داره در اینجا از حمایت های همسر عزیزم تشکر کنم که اگه کمک ها و یاری ایشون نبود مطمئنا راه  بسیار سخت تری پیش رو داشتم.من خودم رو ادم متفاوت و باهوشی نمیبینم.فقط کاملا روی هدفی که داشتم تمرکز کردم و در طول مسیر به هیچ وجه ناامید نشدم 

آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و… ) ؟
من‌با تمام وجودم از کیهان ، تیم عالی و با اخلاقشون، مشاور عزیزم خانم گلستانی، و‌تمامی افرادی که جزوات و کپسول ها رو تهیه کردن ممنونم. وقتی برای رزرو جلسات مشاوره یا هر سوال و مشکلی تماس میگرفتم افرادی که پاسخ تلفن رو میدادن همه بسیار خوش برخورد ، مهربون و یاری رسان بودن. این باعث میشه که حس خوبی به کل مجموعه داشته باشم. واقعا کیهان رو بیشتر مثل یه همراه و دوست میدونم که منو با افراد فوق العاده اشنا کرد که حتی بعد از کنکور هم‌ میتونم از کمک و همراهیشون در دوران تحصیلم استفاده کنم.

آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهدی گرفت؟
بدون شک حتما کیهان رو انتخاب میکنم. بار قبل شاید از شانس خوبم بود که کیهان رو انتخاب کردم ولی این بار با اگاهی تمام این کارو میکنم!

بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.
خیلی از شما متشکرم

  • خانم آطاهریان گرامی، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روان شناسی گذاشتید. لطفا کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور سراسری کارشناسی ارشد روان شناسی 96 چه رتبه ای کسب کردید؟

با سلام، آلاله آطاهریان هستم، لیسانس روان شناسی بالینی از دانشگاه علامه طباطبایی و در کنکور 96 رتبه 7 شدم. 

  • بسیار عالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

واقعیت هم بله هم خیر. با توجه به درصد هایی که تو آزمون های آزمایشی داشتم خیلی دور نبود، اما چون خیلی مضطرب بودم نمی خواستم بهش فکر کنم یا تصوری ازش داشته باشم. 

  • لطفا درصدهایی را که در هر درس کسب کردید بفرمایید.

زبان: 83     علم النفس:44      آمارو روش تحقیق:66
روان شناسی مرضی و کودکان استثنایی: 45     روان شناسی رشد:76      روان شناسی بالینی: 59         روان شناسی فیزیولوژیک: 57 

  • خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟

از تیرماه شروع به مطالعه کردم و از همان ابتدا با مشاوره ها و همینطور کتاب های کیهان شروع کردم. 

  • درباره ساعات مطالعاتی تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

ساعات مطالعاتی من 8 ساعت بود، البته گاهی 6 ساعت میشد اما هیچ وقت قطع نشد. نکته ای که خیلی مهمه اینه که دوستان مطالعاتشون رو متوقف نکنند، اینکه گاهی خیلی ساعات مطالعاتی طولانی داشته باشید و گاهی اصلا مطالعه نکنید به نتیجه نمی رسه، اما اگر یه روند ملایم و مداومی رو پیش بگیرید، واقعا به نتیجه می رسید. 

  • به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

برنامه ریزی درسی من با کمک خانم خانی بود و البته علاوه بر کتاب های کیهان کتاب های دیگری هم در برنامه مطالعاتی من بود و دوره های زیادی که برای هر کتاب داشتم خیلی موثر بود. 

  • آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می کنید؟

بله حتما. اما چیزی که مهمه اینه که برنامه رو رها نکنیم و برنامه رو تا حد امکان کامل انجام بدیم و بهش پایبند باشیم. 

  • لطفا بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می کنید؟

من برای بیشتر درس ها از جزوات کیهان (کلیک کنید) استفاده کردم. رشد کیهان واقعا جامع و کامله، مرضی و کودکان استثنایی کیهان، کاپلان و صاد رو خوندم، علم النفس کیهان و مدرسان، آمار کیهان و جزوه دکتر فراهانی و کتاب دکتر فرجی، بالینی کیهان و البته در بعضی فصول کتاب پروچسکا، و فیزیولوژیک کیهان و کتاب دکتر پیری را مطالعه کردم. البته زبان  لغت های هر چهار کتاب 504، تافل، های اسکول و کالج رو خونده بودم و به جز متن های رشته ی خودم و آزمون های آزمایشی سال های قبل خیلی از رشته های دیگه رو هم تست هاشو زدم.
بله من این منابع رو به دیگران هم توصیه می کنم چون با توجه به اینکه خیلی تعداد زیادی ندارن می شه چند بار دوره کرد و دوره خیلی مهمه.  

  • آیا در کلاس های کنکوری و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

بله، کلاس نکته و تست دکتر فراهانی رو برای آمار شرکت کردم و همینطور سه آزمون آزمایشی جامع مدرسان رو هم شرکت کردم. که همه این موارد کاملا مفید بودند. 

  • آیا تفاوتی در نوع شروع مطالعاتتان با دیگر داوطلبان حس کردید؟

من از ابتدا با کیهان شروع کردم، البته در آغاز کار واقعا در شرایط روحی مناسبی نبودم اما از کیهان کمک گرفتم و ادامه دادم. 

  • فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند چیست؟

اولین نکته ای که می تونم بگم اینکه بهتر تصمیم مون رو کاملا جدی گرفته باشیم، شک و تردیدها رو کنار بذاریم و در مورد کاری که می خوایم انجام بدیم مطمئن باشیم، و مسئله بعدی اینکه کاری که شروع کردیم تا آخر ادامه بدیم. 

  • آیا از جلسات مشاوره استفاده کردید؟ تلفنی یا حضوری؟ آیا مفید بوده اند؟

بله از جلسات مشاوره استفاده کردم، به جز سه جلسه اول که با هر سه عزیز جلسه حضوری داشتم، مابقی جلسات تلفنی بود. 

  • شما در گروه کیهانی های عضو طرح VIP ما بودید، لطفا نظرتان را در خصوص این طرح به صورت کامل شرح دهید و پیشنهاد ها و انتقاداتتان را با ما در میان بگذارید.

با توجه به اینکه من وقتی مطالعه ام رو شروع کردم در شرایط مناسبی نبودم، به همین دلیل به کمک بیشتری احتیاج داشتم، و واقعا هر سه عزیزی که در این طرح کنارم بودند ( خانم خانی، آقای فلاح و آقای نیک منش) خیلی بهم کمک کردند.

  • جلساتی هم با روان شناس داشتید، نظرتان را در خصوص این جلسات هم ذکر کنید.

با توجه به شرایطی که من داشتم جلسات کمک کننده ای برای من بود، البته من واقعا از صبر آقای نیک منش عزیز هم تشکر می کنم. 

  • به نظر شما چه تفاوتی بین کسانی که رتبه برتر می شوند و کسانی که دو سه سال کنکور می دهند و قبول نمی شوند وجود دارد؟ آیا تفاوت های درونی مثل توان ذهنی و پشتکار است یا بیرونی مثل منابع و راهنمایی و ….؟

من هم این تجربه رو داشتم که کنکور دادم و به نتیجه دلخواه نرسیده باشم. اما این بار هم برنامه ریزی بهتری داشتم و هم اینکه از مسیر حرکتم خارج نشدم و ضمن اینکه راهنمایی هایی که گرفتم خیلی مفید بودند چون من بعضی موارد رو نمی دونستم و همین راهنمایی ها خیلی موثر بودند. 

  • شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

مهم ترین نکته این بود که مطالعات من با یه ساعت مناسب اما همیشگی بود. من تحت هیچ شرایطی مطالعاتم رو رها نکردم و سعی کردم هیچ بهانه ای برای رها کردنشون نداشته باشم. ادامه دار بودن مطالعات به نظرم خیلی مهمه. یه ساعت مطالعاتی مناسب اما مداوم بهترین کاری که هر داوطلب می تونه انجام بده.

  • آیا کارهایی هم انجام دادید که اگر به یکسال گذشته برگردید معتقدید دیگر آنها را انجام نمی دهید چرا که موثر نبودند؟

تنها موردی که به ذهنم میاد اینکه گاهی خیلی اصرار به دوره بعضی دروس داشتم و وسواس زیادی در دوره و یادگیری داشتم که این باعث اضطراب بیشترم می شد. 

  • ممکن است عده ای با خود بگویند که ” باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتاب ها رو خونده و …” آیا واقعا همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیتتان را چه می دانید؟

البته من خیلی هم باهوش نیستم، و اینکه من واقعا در شرایط دشواری بودم که مطالعه رو شروع کردم، کتاب های خوب روهم که به دوستان معرفی کردیم. من موثرترین کاری که انجام دادم این بود که اجازه ندادم مسئله ای بهانه ای بشه برای درس نخوندن. در هر شرایطی مطالعه رو ادامه دادم. 

  • انتخاب رشته را چطور انجام دادید و نهایتا به چه انتخاب هایی رسیدید و چرا؟ 

من هنوز در جریان انتخاب هستم. بین تهران و بهشتی باید تصمیم نهایی رو بگیرم. 

  • برای ادامه تحصیل چه هدفی دارید و چرا؟ (دکتری، تحصیل خارج از کشور و ……)

در حال حاضر که ایران هستم و برای دکتری هم احتمالا ایران خواهم بود، اما به طور جدی در تلاش برای ادامه تحصیل خارج از ایران هستم. 

  • سوال برخی از داوطلبان کنکور امسال این است که آیا گروه آموزشی کیهان توانست به شما در رسیدن به این رتبه کمکی کرده باشد؟ مشاوره هایی که داشتید موثر بود؟ جزواتی که استفاده کردید واقعا در آن حدی که در وبسایت گفته شده، جامع و مانع و قابل فهم بود؟

بله گروه کیهان واقعا به من در این مسیر کمک کرد، تمام جلسات برای من مفید بود و واقعا سعی کردم از تمام جلساتی که داشتم به بهترین نحو استفاده کنم. از خانم خانی، آقای نیک منش و آقای فلاح صمیمانه تشکر می کنم. بله کتاب های کیهان مفید و کاملا قابل فهم بودند، اما همونطور که گفتم من کنار کتاب های کیهان، کتاب های دیگری هم مطالعه کردم. 

  • سخن آخر؟

می خواستم از عزیزان کیهان بابت کمک ها و صبر و محبتشون تشکر کنم و به دوستان داوطلب بگم که رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود، رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.

موفق باشید و ممنون از شما  

  • خانم احسانی گرامی، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی گذاشتید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور سراسری کارشناسی ارشد روانشناسی 95 چه رتبه ای کسب کردید؟
  • سلام ممنون از لطفتون من سحر احسانی متولد 1372و فارغ التحصیل مهندسی کشاورزی از دانشگاه شیراز هستم و درکنکور روانشناسی امسال رتبه ی 7 را کسب کردم.
 
  • بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
  • راستش را بخواهید نه چون من اصلا برای رتبه درس نخواندم البته به دانشگاه های تهران فکر میکردم اما رتبه ی تک رقمی به ذهنم نمیرسید.
 
  • لطفاً درصد‌هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.
  • زبان: 58.89 علم النفس: 63.33 آمار: 41.67 مرضی: 65 رشد: 63 بالینی: 23 عمومی: 53.33 فیزولوژی: 76.67
 
  • خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟
  • من در ابتدا چون تغییر رشته ای بودم از ترم 6 شروع به تحقیق کردم و منابعی که کیهان معرفی کرده بود را تهیه و برای آشنایی مطالعه کردم ولی مطالعه ی جدی من از مرداد ماه 94 شروع شد.
 
  • درباره ساعات مطالعاتی تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می‌کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
  • ساعت مطالعه ی من از 5 ساعت شروع شد و هفته های آخر به 11-12ساعت رسیده بود البته به نظرم کیفیت مطالعه خیلی مهمتر از کمیت آن است و به صورت قطعی نمی توان درمورد ساعت مطالعه توصیه ای کرد چون هر کس دارای ظرفیت وهوش متفاوتی است و باید کیفیت مطالعه را افزایش داد و کمیت خود به خود افزایش می یابد.
 
  • به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟
  • نکته ای که به نظرم بسیار مهم است تعداد دروس در هر روز و همچنین برنامه ریزی بلند مدت و کوتاه مدت است و اگر تعداد بین 4-5 درس در روز باشد مناسب است و اگر بیشتر باشد باعث خستگی و سردرگمی میشود و ساعت مطالعه هم باید معقول باشد و بهتر است یک برنامه ی هفتگی و یک برنامه ماهانه داشته باشیم.
 
  • آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می‌کنید؟
  • بله چون من آن را تجربه و از کارشناسان شنیده ام. نکته ی دیگر که من در آغاز رعایت نمیکردم وساعت مطالعه ی من را دچار نوسان میکرد تعیین کردن ساعت خاصی برای هر درس در طول روز است که توصیه میکنم هیچ داوطلبی هرگز چنین اشتباهی نکند و به جای ان دروس هر روز رامشخص و هر ساعتی که دوست داشت بخواند وشاید به جرات بتوانم بگویم با اصلاح این اشتباه راندمان درس خواندنم را افزایش دادم.
 
  • لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می‌کنید؟
  • برای زبان کتاب سید محمدی –رشد جلد 1و2لورابرک وژنتیک منصور1و2 ونظریه های رشد کرین-اسیب شناسی سلیگمن ودادستان و از همه مهمتر جلد 2 کاپلان –استثنایی میلانی فر و استثنایی نراقی ونادری-امار وروش تحقیق دلاور-علم النفس احدی وبنی جمالی وروانشناسی شخصیت از دیدگاه اسلامی احمدی-روانشناسی فیزیولوژیک و انگیزش هیجان خداپناهی و انگیزش هیجان مارشال ریو.
 
  • آیا در کلاس‌های کنکوری و آزمون‌های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
  • نه من از کلاس وآزمون خاصی استفاده نکردم اما چند نکته به من کمک زیادی کرد اول خلاصه نویسی که به قول یکی از دوستانم از “نون شب واجب تره “و در روز های آخر کمک زیادی به من کرد و دوم لغات زبان بخصوص برای داوطلبانی که درس زبانشان خیلی قوی نیست و من برای این موضوع لغات هیلگارد را دریک دفترچه نوشتم و مدام مرور کردم و دیگری لغات پر تکرار کنکور سالهای گذشته است البته منظورم زبان عمومی سایر رشته هاست که این دفترچه ها در بازار یافت میشود و به من خیلی کمک کرد.
 
  • آیا تفاوتی در نوع شروع مطالعات‌تان با دیگر داوطلبان حس کردید؟
  • راستش را بخواهید من افراد زیادی را دیده ام که خیلی با نوسان درس میخوانند و در آغاز با انگیزه زیاد و در میانه راه ناامید میشوند و مطالعه را جدی نمیگیرند یک روند ثابت بسیار مهم است
 
  • فکر می‌کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، ‌چیست؟
  • اولین نکته آشنایی با موضوع های هرکتاب بخصوص برای تغییر رشته ای هااست و همچنین عمیق درس خواندن و در صورت امکان کنار نگداشتن هیچ کتابی است همچنین علاقه بسیار مهم است به طور مثال من خودم از کتاب انگیزش هیجان متنفر بودم و تصمیم گرفته بودم آن را کنار بگدارم اما بعد نظرم تغییر کرد و تصمیم گرفتم با علاقه آن را مطالعه کنم و همین طور هم شد و در نتیجه بالاترین درصد را از این درس کسب کردم.
 
  • آیا از جلسات مشاوره استفاده کردید؟ تلفنی یا حضوری؟
  • بله من چون در شهرستان بودم از مشاوره ی تلفنی استفاده کردم.
 
  • آیا جلسات مشاوره برای شما مفید بوده اند؟
  •  بله واقعا مفید بود و جادارد همین جا از آقای نیک منش تشکر ویژه ای کنم که بسیار به من روحیه دادند و در برنامه ریزی هم خیلی به من کمک کردند.
 
  • به نظر شما چه تفاوتی بین کسانی که رتبه برتر می‌شوند و کسانی که دو سه سال کنکور می‌دهند و قبول نمی‌شوند وجود دارد؟ آیا تفاوت های درونی مثل توان ذهنی و پشتکار است یا بیرونی مثل منابع و راهنمایی و … ؟
  • وقتی من تصمیم به تغییر رشته گرفتم با مخالفت های شدید خانواده روبه رو شدم وهمه مرا سرزنش میکردند و میگفتند موفق نمیشوی حتی یکی از دوستانم به من گفت “یکی از اقوام ما لیسانس بالینی دارد و 3 سال پشت کنکور است آن وقت تو میخواهی قبول شوی؟” و البته همین جمله مرا قوی تر کرد . به هر حال شاید نکته در اعتماد به نفس کاذب و یا در استرس زیاد و برنامه ریزی اشتباه باشد. راهنمایی و پشتکار هردو مهم هستند راهنمایی در آغاز راه و پشتکار در میانه تا پایان راه مهمتر است.
 
  • شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می‌کنید در موفقیتتان موثر بود؟
  • خلاصه نویسی و همچنین فلش کارت هایی که برای درس کودکان استثنایی وآسیب شناسی و آمار تهیه کردم و لغت زبان واقعا مفید بود همچنین برای درس زبان سایت انگلیس زبانی که کیهان معرفی کرده بود و من متون روانشناسی را که فکر میکردم برای کنکور مفید ترند میگرفتم و ترجمه میکردم که روی آمادگی زبانم بسیار بسیار مفید بود و آن را به همه دوستان توصیه میکنم.
 
  • آیا کارهایی هم انجام دادید که اگر به یکسال گذشته برگردید، معتقدید دیگر آنها را انجام نمی‌دهید چرا که موثر نبودند؟
  • اشتباهم همان تعیین ساعت برای هر درس در روز مثلا رشد از 8-10 بود و خدا را شکر زود متوجه آن شدم و آن را اصلاح کردم.
 
  • ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر موفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت‌تان را چه می‌دانید؟
  • اتفاقا من امسال مشغله های زیادی داشتم و مشکلات شخصی که زمان های زیادی دلسردم میکرد وشاید حوصله ای برای درس خواندن باقی نمی ماند و برای مدتی درس خواندن را کنار میگذاشتم حتی فرصت نوروز را از دست دادم و خیلی هم ناامید شدم و در ضمن من همه ی کتاب ها را نداشتم ولی با توکل بر خدا و تلاش و پشتکار زیاد توانستم برمشکلات غلبه کنم.
 
  • انتخاب رشته را چطور انجام دادید و نهایتاً به چه انتخاب‌هایی رسیدید و چرا؟
  • من با آقای نیک منش مشورت کردم و در نهایت دانشگاه تهران و شهید بهشتی را انتخاب کردم.
 
  • برای ادامه تحصیل چه هدفی دارید و چرا؟ (دکتری، تحصیل در خارج از کشور و … )
  • من تمام تلاشم را خواهم کرد که ان شا الله مدرک دکتری بگیرم والبته بزرگترین آرزوی من تحصیل در دانشگاه های برتر خارج از کشور است و تمام تلاشم را برای این هدف خواهم کرد.
 
  • سوال برخی از داوطلبان کنکور امسال این است که آیا گروه آموزشی کیهان توانست به شما در رسیدن به این رتبه کمکی کرده باشد؟ مشاوره هایی که داشتید موثر بود؟ جزواتی که استفاده کردید واقعاً در آن حدی که در وبسایت گفته شده، جامع و مانع و قابل فهم بوده؟
  • بله من از همان ابتدا بدون تعارف کیهان را موثر دانسته ام زیرا هم با منابع از طریق کیهان آشنا شدم و هم مشاوره های مفیدی که بسیاری از موسسات دیگر بابت آن از داوطلبان هزینه دریافت میکنند کیهان رایگان در اختیار بقیه قرار میدهد و همچنین نکات و سایت هایی که از طریق کانال تلگرام و وب سایت کیهان با آن آشنا شدم وبرای من خیلی مفید بود.
 
  • و سخن آخر؟
  • در آغاز راه خیلی ها خواسته یا ناخواسته سد راه فرد می شوند شاید برای من خیلی سخت بود که قبولی کارشناسی ارشداستعداد درخشان دانشگاه شیراز  در رشته ی خودم را رها کنم و خودم را درگیر کنکوریک رشته ی دیگر کنم اما خدا کمک کرد وآرزوی چند ساله ی تحصیل در روانشناسی محقق شد . اکنون به همه داوطلبان میگویم هرگز هرگز هرگز ناامید نشوید و تا میتوانید برای آرزوهایتان تلاش کنید.
از شما هم برای  همه ی زحماتتان تشکر میکنم.

شاغل ، مادر دو فرزند خردسال  ، تغییر رشته ای . هیچ کدام از این عوامل باعث نشد تا خانم ایزد پناه از هدف خودشان دست بردارند و این شرایط را دستمایه عدم موفقیت قرار بدهند ، این مصاحبه خواندنی است .

خانم  ایزدپناهعزیز. ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالیتون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید. 

*لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 99 چه رتبه ای کسب کردید؟
فاطمه ایزدپناه متولد سال ۶۱ و ساکن تبریز هستم . شاغل و کارمند دولت و دارای دو فرزند (دبستانی و خردسال) می باشم. در سال ۸۳ لیسانس مهندسی کامپیوتر (نرم افزار) از دانشگاه آزاد گرفتم و در کنکور ارشد 99 به لطف خداوند در رشته روانشناسی گرایش کودکان استثنایی رتبه 9 بدست آوردم. 
*بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
برخلاف نظر مشاورم سرکار خانم دکتر نگین همتی انتظار رتبه تک رقمی را نداشتم ولی انتظار داشتم رتبه دو رقمی را کسب کنم هرچند بعد از آزمون بسیار ناامید شده بودم.
*بسیار خوب. لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.
  • زبان :  44.44
  •  آمار و روش تحقیق :  35
  •  آسیب شناسی مرضی :  51.67
  • رشد :  53.33 
  • عمومی :  86.67
  • روان سنجی :  38.33 
  • تربیتی :  23.33
  • آموزش کودکان استثنایی :  18.33
 
*خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟
بخاطر علاقه ام به روانشناسی اولین بار در سال 93-92 بصورت آزمایشی در کنکور ارشد روانشناسی شرکت کردم که اتفاقاً آن زمان با موسسه کیهان آشنا شدم و از جزوات کیهان استفاده کردم. ولی بعد از آن بدلیل تولد فرزند دومم، تا چند سال کنکور را کنار گذاشتم. الان حدود دو سال است که شروع به مطالعات جدی در گرایش کودکان استثنایی کرده ام و در کنکور سال قبل رتبه ۵۸۱ (با درصد زبان 1-%) به دست آوردم و نوبت دوم دانشگاه محقق اردبیلی قبول شدم. من در کنار چند کتاب نکته و تست موسسه کیهان در برخی از آزمون های آزمایشی کیهان شرکت می‌کردم
 
*درباره ساعات مطالعاتیتان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
تعداد ساعات مطالعه من پر از فراز و نشیب بود اما به طور میانگین تقریباً هر روز حداکثر دو ساعت مطالعه می‌کردم که نیم ساعت از آن را به درس زبان اختصاص داده بودم. به خاطر کار اداری و مسئولیت خانه و فرزندان واقعاً فرصت زیادی برای مطالعه نداشتم و بنابراین از هر فرصتی بویژه تعطیلات حتی وقتی در کنار خانواده ام در شهرستان بودم استفاده می کردمتعداد ساعات مطالعه روزانه بستگی به شرایط خاص هر فرد و صد البته عمق مطالعه وی دارد و برای رسیدن به رتبه خوب، روزانه ۲ تا ۳ ساعت مطالعه مستمر و منظم ضرورت دارد اما برای رسیدن به رتبه تک رقمی به خصوص برای تغییر رشته ای هایی مثل خودم که چندین سال از زمان فارغ التحصیلی شان نیز می گذرد، سفارش می کنم نباید عجله کرد. 
*به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟
من سال قبل صرفاً کتب مدرسان شریف را مطالعه کردم و چون کتابهای اصلی را اصلاً نخوانده بودم متوجه عمق مطالب نمی شدم و اغلب مطالعه من حالت حفظی پیدا می کرد اما امسال روش مطالعه خودم را تصحیح کردم؛ به این صورت که به جای عجله کردن برای رسیدن به سرفصلهای آزمونهای آزمایشی، شروع به مطالعه برخی از کتب اصلی کردمبرای مرور هم از روش منحنی فراموشی که مشاورم سرکار خانم متین قنبرزاده مشاور موسسه کیهان در سال ۹۲ به من یاد دادند استفاده کردم. در این روش مطلب جدید به ترتیب بعد از 1، 3، 7، ۱۵، ۳۰ و ۶۰ روز بعد از یادگیری، مرتباً مرور می شود. من این روش را به ویژه در مورد لغات زبان به کار گرفتم و در مورد مرور سایر دروس نیز تا روز سوم یا حداکثر هفتم می توانستم انجام دهم. مهمتر اینکه امسال که سال دوم مطالعاتم محسوب می شد نحوه برخورد با مساله کنکور را نیز تغییر دادم. من با اینکه بخاطر شرایطم حتی کمتر از پارسال مطالعه داشتم هرگز خودم را سرزنش نکردم بلکه خودم را بیشتر تشویق می کردم. 
*آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه میکنید؟
بله از عزیزان داوطلب به ویژه تغییر رشته ای ها خواهش می کنم حتماً ابتدا کتب اصلی را مطالعه کنند بعد سراغ کتابهای خلاصه و فشرده بروند و در مورد روش مطالعه، علاوه بر در نظر گرفتن شرایط خاص هر فرد، تاکید من روی مرور هاست که فکر می کنم بیشترین تاثیر را در تحکیم و تعمیق مطالب در ذهن من گذاشت.
*لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه میکنید؟
من امسال در کنار چند کتاب نکته و تست کیهان و کتب مدرسان، برای چند درس نیز یکی از کتاب های اصلی آن را هر چند بصورت نیمه ‌تمام مطالعه کردم از جمله چند فصل از کتاب هیلگارد برای درس روانشناسی عمومی، چند فصل از کتاب دکتر مهدی گنجی برای درس آسیب شناسی روانی، تقریباً کل کتاب آموزش ویژه هالاهان-کافمن و کتاب دکتر بهروز میلانی فر برای درس آموزش کودکان استثنایی. 
*آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
 
من در آزمون های آزمایشی و جامع کیهان ثبت نام کرده بودم و همینطور در آزمون های آزمایشی مدرسان شرکت می کردم که امسال در 8 آزمون از ده آزمون برگزارشده توسط مدرسان، رتبه یک گرایش کودکان استثنایی را بدست آوردم. برای درس آمار و روش تحقیق هم از کلاس آنلاین جناب آقای دکتر افشین صفایی استفاده کردم که انتظارم درصدی بالاتر از ۵۰ درصد بود ولی به خاطر کم دقتی و کم تجربگی ام در این درس، درصدم کمتر شد اما به استاد خوبم قول دادم در آزمون دکتری حداقل 90 درصد بزنم تا زحمات ایشان را اندکی جبران کرده باشم.
 
*فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

اولین نکته هدف، دومین نکته هدف و سومین نکته هدف ما از مطالعه است. هدف من بیشتر از اینکه دانشگاهی عالی رتبه باشد یادگیری بسیار عمیق بود. بعد از هدف گذاری، برنامه‌ریزی دقیق ولی کم حجم و سبک برای شروع مطالعه و رفته رفته افزایش ساعت مطالعه است و اگر مثل من امکان افزایش ساعات مطالعه نبود ، حفظ کیفیت مطالعه، عمق مطالعه و بویژه مرور مستمر و درست بسیار ضروری و البته کافی است.

*شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

من تا قبل از شیوع بیماری کرونا هفته ای یک جلسه کلاس ورزش داشتم که در رشد روحیه ام تاثیر بسزایی داشت. همچنین شعار من توقف ممنوع بود. به داوطلبین عزیز توصیه می کنم یک تابلوی توقف ممنوع بالای سرتان در اتاق مطالعه بزنید. کم بخوانید ولی مستمر بخوانید و حتی اگر فرصت کافی دارید سعی کنید یک فصل را از دو کتاب متفاوت مطالعه کنید.
در نهایت رمز موفقیت من در یک کلمه، عشق بود. عشق به هدف، استقامت می آورد. من عاشق کودکان استثنایی هستم و آرزو دارم قبل از مرگم کاری ارزشمند برایشان انجام دهم. من معنی استقامت را در این یک سال که سختی‌ها و مشقات زیادی که فراتر از ظرفیت طاقت و صبرم همراهم بودند، به خوبی درک کردم. 
*ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟
من هم تا قبل از کسب این نتیجه شاید اینگونه فکر می‌کردم اما الان کاملاً درک می‌کنم که سالها در حق خودمان ظلم کرده ایم. ما صرفاً فکر می کنیم که نمی‌توانم، نمی‌شود، لایقش نیستم و … ما اسیر باورهای ضعیف خودمان هستیم. من در این یک سال اخیر شرایط بسیار طاقت فرسایی را از سر گذرانده ام اما مهمترین عامل موفقیت من بعد از لطف خدا استقامت و پشتکاری بود که از خود نشان دادم. پشتکار به زبان ساده یعنی اگر خسته شدی کمی استراحت کن ولی ادامه بده ؛ که آنهم در کنار حمایتهای خانواده عزیزم ، دوستان خوبم و بخصوص تشویق مشاور عزیزم سرکار خانم دکتر نگین همتی که رفیق شفیق راه طولانی من بودند تقویت می شد. 
 
*آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟
بله صددرصد. من کتاب های نکته و تست دروس مرضی، آمار، رشد و کودکان استثنایی کیهان را خریده بودم و مطالعه می کردم بجز آمار که موفق به شروع آمار کیهان نشدم. در خصوص مطالعه و مرور هم، روش منحنی فراموشی که یادگار کیهان بود و عامل بسیار موثری در یادگیری عمیق من شد.
 
*آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟
بلی حتماً استفاده خواهم کرد. کیهان یک مجموعه بسیار قوی، پرتلاش و با پشتیبانی عالی است که محصول زحمات رتبه های برتر روانشناسی کشور می‌باشد. در تایید کتب و جزوات کیهان همین بس که در کنکور سال ۹۲ تقریباً سه ماه قبل از کنکور شروع به مطالعه کردم و صرفاً جزوه های موسسه کیهان را بدون مطالعه کتابهای اصلی خواندم و توانستم درس آسیب شناسی مرضی را ۳۶ درصد و زبان را ۳۷ درصد بزنم. کتب موسسه کیهان ، دست نوشته هایی هستند که رتبه های برتر دانشگاههای تهران بر آن قلم گذاشته اند.
*بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

از شما عزیزان سپاسگزارم که این فرصت را در اختیار من گذاشتید که به داوطلبین عزیز بگویم راهی را شروع نکنید مگر آنکه آن را به پایان برسانید. هیچ غیر ممکنی در این دنیا وجود ندارد. لطفاً هر وقت ناامید شدید و کم آوردید به یاد خواهر کوچکتان بیفتید که صمیمانه به شما می‌گفت « هر اتفاقی بیفته بازم ادامه بده می ارزه» .

باتشکر فراوان…

خانم فرشته رجائی رامشه گرامی ضمن تبریک و خسته نباشید بابت کسب رتبه عالی تون، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره قرار دادید.

لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور کارشناسی ارشد بهداشت 98 چه رتبه ای کسب کردید؟ 

  • با عرض سلام خدمت موسسه کیهان و داوطلبان گرامی. ممنون که این فرصت را در اختیار من قرار دادید. من فرشته رجائی هستم، متولد ۱۳۷۶. دوره ی کارشناسی ام را در دانشگاه فردوسی خواندم و شهریور همین امسال  فارغ التحصیل شدم. در کنکور کارشناسی ارشد بهداشت در گرایش بالینی کودک و نواجوان رتبه ی ۷ و در گرایش بالینی رتبه ی ۹ را کسب کردم.

بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

  • بله چون برنامه ریزی مناسبی داشتم و اضطرابم را هم کنترل میکردم ، از بابت عواملی که دست خودم بود مطمئن بودم. 

لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

  • بالینی ۶۰، شخصیت ۶۸، رشد ۸۳، فیزیولوژی ۶۶، روش تحقیق ۴۲ و زبان ۷۵.

آیا در کنکور وزارت علوم هم شرکت کردید؟ اگر شرکت کرده اید چه رتبه ای را کسب کردید؟

  • من از طریق استعداد های درخشان در دانشگاه های تهران، فردوسی و شیراز قبول شده بودم. کنکور علوم را صرفا برای اینکه غیبت نخورم شرکت کردم و رتبه ی ۱۴۶ بالینی را کسب کردم.

خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید؟ برای شروع از جایی کمک گرفتید؟

  • من از اردیبهشت  ۹۷ در مشهد مشاور گرفتم و از همان اول درس های مهم مثل آسیب، شخصیت و زبان را شروع کردم. اما مطالعه ی جدی ترم از مهر شروع شد و به تدریج ساعت مطالعاتیم بالاتر میرفت. 

درباره ساعات مطالعاتی تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

  • من با سوال هایی در رابطه با ساعت مطالعه مشکل دارم. من برنامه ی مشخصی داشتم که طبق ان عمل می کردم. گاهی برنامه ام ۳،۴ ساعته تمام میشد و گاهی هم ۱۰، ۱۱ ساعت طول میکشید.  اما اگر بخواهم ساعت بدهم، تابستان ۹۷ به طور متوسط ۵،۶ ساعت میخواندم. از مهر تا بهمن هم که ترم ۷ را با ۱۴ واحد درسی و ۳ واحد پایان نامه پیش رو داشتم روزانه ۵،۶ ساعت مطالعه داشتم.  اما از بهمن که آزاد تر شدم به روزی ۷،۸ ساعت رسید و ماه آخر هم ۱۰، ۱۱ ساعت. در کل ساعت برای من مطرج نبود و چیزی که مهم بود این بود که برنامه ای که برای یک روز مشخص کرده بودم را بتوانم تا شب تمام کنم.

به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

  • من ماهی یکبار پیش مشاورم میرفتم و ایشان برای من مشخص میکرد که تا ماه آینده چه چیزهایی را بخوانم. بعد از ان برای هر روزم تا یک ماه بعد برنامه ریزی می کردم و خودم را موظف به انجام تمام و کمال ان میدانستم. 

آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می کنید؟‌

  • من هر ماه پیش مشاور میرفتم و برنامه میگرفتم اما پیشنهادم به داوطلبان دیگر‌، گرفتن مشاور هفتگی است. 

لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به توصیه می¬کنید؟

  • مزیت کنکور وزارت بهداشت داشتن منابع مشخص است. من هم همین منابع تعیین شده را به علاوه ی چندین کتاب کمک اموزشی از موسسه کیهان و موسسه های دیگه  مطالعه میکردم. اما تمرکز اصلی روی منابع اصلی بود.

آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

  • بله من در مشهد کلاس آمار و روش تحقیق رفتم. درمورد ازمون ازمایشی هم آخرین آزمون سنجش را شرکت کردم و انجا تخمین رتبه ی کنکورم ۴ بود. 

فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

  • در ابتدای کار بهتر است که با خودشان روراست باشند و ببینند که واقعا از کنکور بهداشت چه می خواهند؟ و بعد از ان هدفشان را مشخص کنند. قدم بعدی هم یک برنانه ریزی مناسب است. 

شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فک می کنید در موفقیت تان موثر بود؟

  • مطالعه ی هر روزه ی زبان، برنانه ریزی مناسب، مرور، مرور و مرور

ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

  • همانطور که قبلا گفتم یکی از مزایای کنکور وزارت بهداشت داشتن منایع مشخص است و اینکه در کنکور سوال های عجیب و غریب و گمراه کننده داده نمیشود و داوطلبی که یه طور صحیح مطالعه کرده باشد په نتیجه ی مطلوب می رسد. موثرترین عامل در موقیت من هم داشتن برنامه ی مناسب بود.

آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟

  • بله من از چندتا از جزوات کیهان استفاده کردم که جمع بندی بسیار خوبی بود و ماه های اخر تمرکز اصلی من روی این جزوات بود.

آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟

  • بله اگر به عقب هم برمیگشتم از همین جزوات استفاده میکردم.

بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

  • همانطور که به کرات اشاره کردم، داشتن یک برنامه ی مناسب با مرور های گستره نقش تعین کننده ای در این مسیر دارد. توصیه ی من به داوطلبان، تقویت دروس زبان و آمار و روش تحقیق می باشد. اگر در این دو درس ضعفی دارند بهتر است در ابتدای مسیر با رفتن به کلاس های کمکی جبران کنند. امیدوارم که توانسه باشم در این مسیر چراغی را برای داوطلبان عزیز روشن کنم. ممنون از شما.

مصاحبه با رتبه های برتر دکتری

محتوای آکارئون

شاید باورتان نشود اما رتبه یک کنکور دکتری امسال، یک تغییر رشته ای است! روح الله صولت در مقطع کارشناسی ارشد از رشته فیزیک (در دانشگاه شریف) به روانشناسی تغییر رشته داده و بلافاصله پس از اتمام دوره ارشد تنها در 100 روز توانسته به این رتبه دست یابد.

  • آقای صولت گرامی، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور دکتری روانشناسی قرار دادید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس و فوق لیسانس چه خواندید و در کنکور دکتری سراسری 98 چه رتبه ای کسب کردید؟

سلام میکنم به شما و مخاطبین محترم سایتتون که این مصاحبه رو می‌خونن. من روح‌الله صولت هستم. لیسانس فیزیک دانشگاه صنعتی شریف خوندم. برای ارشد به خاطر علاقه‌م به روانشناسی تغییر رشته دادم و ارشدم رو روانشناسی عمومی دانشگاه تهران خوندم. توی کنکور دکتری ۹۸ رتبه اول رو کسب کردم.

  • بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

خب کنکور رو خوب دادم و بعدش که از جلسه اومدم راضی بودم و فکر می‌کردم که خوب بشم. ولی خب عدد رتبه رو مطمئن نبودم.

  • لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

توی دروس تخصصی ۵۹٪ ، استعداد تحصیلی ۵۶٪ و درس زبان ۸۸٪ زدم.

  • خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟

دقیقا ۱۰۰ روز مونده به کنکور شروع به خوندن کردم ، به خاطر درس‌های ترم و پایان‌نامه قبلش وقت نمی‌کردم برای کنکور زمان بگذارم. یه برنامه‌ریزی دقیق واسه صد روز باقیمونده‌م انجام‌دادم و شروع‌کردم. با کتاب‌های رفرنس شروع کردم و مخصوصا کاپلان و رفرنس‌های آمار و روش تحقیق و کتاب دکتر خداپناهی واسه نورو رو شروع‌کردم.

  • درباره ساعات مطالعاتی­تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می­کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

من تقریبا روزی ۵-۶ ساعت خوندم. حالا یه روزایی بیشتر و یه روزایی رو هم استراحت می‌دادم. فکر میکنم برای کسب رتبه خوب و تک‌ رقمی باید حداقل روزی ۶ ساعت رو خوند. اما قطعا مهمتر از زمان و کمیت مطالعه ، تمرکز و کیفیتشه. مخصوصا توی دکتری که درسها سخت می‌شن و تمرکز می‌طلبن.

  • به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

من سعی می‌کردم هر روز سه درس رو تو برنامم جا بدم و کل زمانم رو صرف یک یا دو درس نکنم. اینجوری هم حوصلم سر نمی‌رفت و Context switch تو ذهنم رخ می‌داد که به نظرم برای خلوت کردن ذهن و تمرکز بیشتر خیلی مهمه. و هم اینکه می‌رسیدم کتابها رو چند دور بخونم.

  • آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می­کنید؟‌

نه لزوما. به نظرم هر داوطلبی مهارت‌ها و نقاط ضعف و قوت خاصی داره که باعث میشه به تعداد آدمها برنامه درسی وجود داشته‌باشه. ولی کلیات برنامه‌ریزی‌م رو به داوطلبان عزیز دیگه هم توصیه می‌کنم. مثلا اینکه سعی کنن تک‌تک ساعاتی که می‌خونن با تمرکز و کیفیت باشه و بدون تمرکز روی کتابها وقت نگذارن چون باعث خستگی ذهن و اتلاف زمانشون می‌شه.

  • لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می­کنید؟

برای درس آسیب از خلاصه روانپزشکی کاپلان ترجمه رضاعی و کتاب آسیب شناسی روانی کیهان استفاده کردم. برای نورو فقط کتاب دکتر خداپناهی (اون کتاب زرده که خیلی هم سخته) رو خوندم. برای درس آمار و روش تحقیق کتاب سرمد و بازرگان رو بعلاوه کتاب دلاور خوندم و تست‌های کتاب آمار و روش تحقیق کیهان رو زدم. کتاب زبان دکتر خیرآبادی رو هم بخش‌هاییش رو مطالعه‌کردم و برای رشد و شخصیت هم رفرنس‌ها رو خوندم. برای رشد کتاب کرین و ژنتیک دکتر منصور رو خوندم. و برای شخصیت کتاب فیست ( امیدوارم اسمش رو اشتباه نگفته باشم ، اونیکه عکس ماهی داره ) رو خوندم.

برای استعداد هم کتاب خاصی نخوندم چون خیلی وقت‌گیر می‌شد و به زدن تست‌های سالهای قبل کنکور سراسری دکتری بسنده کردم. 


 

  • آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

خیر در هیچ کلاس یا آزمون آزمایشی شرکت نکردم. اما یکی از دلایلش این بود که به تازگی در دانشگاه تهران درس‌های تخصصی رو گذرونده بودم و نیاز به کلاس رفتن حس نمی‌کردم. به نظرم داوطلب‌هایی که از ارشدشون چند سال می‌گذره یا اونهایی که از کلاسهای دانشگاهشون راضی نیستن بهتره که تو درس‌هایی که احساس ضعف می‌کنن کلاس هم برن.

  • آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟
بله من از جزوات کیهان استفاده کردم که بنظرم بهترین منبع کمک درسی در کنار کتابهای اصلی بودن. درسنامه های جزوات نورو ، آمار و روش تحقیق ، شخصیت و آسیب کیهان رو می‌خوندم و تستهای آخر فصلش رو هم برای ارزیابی خودم میزدم. تو دوره ارشد هم چون تغییر رشته ای بودم منابع خوب رو نمی‌شناختم و یکی از دوستان کیهانی که از رتبه های برتر سال قبل ما بود کتابهای کیهان رو به من معرفی کرد و من ازشون استفاده کردم.
از جزوات آسیب ، نورو ، آمار ، رشد و شخصیت کیهان در کنار منابع استفاده میکردم. بنظرم برای موفقیت توی کنکوری مثل روانشناسی نمیشه به یک بار خواندن مطالب بسنده کرد و وجود کتابهایی مثل کیهان که مطالب کتابهای مرجع رو خلاصه وار و تو زمان کمتری برات مرور می‌کنه خیلی لازمه. من هم روشم این بود که یک دور رفرنس ها رو می‌خوندم و بعد با کتابهای کیهان و خلاصه نویسی های خودم مرورشون میکردم.
آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیهان استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟
بله قطعا! اگه به عقب برگردم هم حتما از جزوات کیهان دوباره استفاده میکنم چون منطبق با منابع اصلی بود و باعث میشد تو وقت کمتر خیلی راحتتر یاد بگیرم و مرور کنم.
  • فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

به‌نظرم باید مهارت‌ها و نقاط ضعف و قوت خودشون رو در نظر بگیرن. با آدمایی که قبلا این مسیر رو رفتن مشورت کنن. توی درس‌هایی که حس می‌کنن پاشنه آشیلشونه حتما کلاس برن. توی درس‌هایی که قوی هستن به رفرنس ها نگاه کنن اما حتما کتاب‌های کمک‌ آموزشی خوب رو هم تهیه کنن. اگه لازمه کنکور آزمایشی بدن تا نقاط قوت و ضعفشون مشخص بشه. و از همه مهمتر با تمرکز درس بخونن و به کیفیت درس‌خوندن بیشتر از ساعات درس خوندن بها بدن.

یه نکته مهم دیگه هم اینه که هم‌تراز زدن درس‌ها توی کنکور موضوع مهمیه و درصد خیلی پایین تو یک یا چند درس تراز آدم رو خیلی پایین می‌کشه. واسه همین به‌نظرم بهتره که آدم به‌شکل هماهنگی درس‌هاش رو جلو ببره و اینجوری نشه که چند روز مونده به کنکور حس کنه یه درس رو اصلن نرسیده نگاه‌ کنه.

  • ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

قطعا نه. در این چند ماه شاید چهار یا پنج بار تصمیم گرفتم در کنکور امسال شرکت نکنم چون فکر می‌کردم حجم کتابها بالاس و من هم انرژی و حوصله لازم برای خوندن همه‌شون رو ندارم. چیزی که یه وقتهایی بهم انگیزه می‌داد این بود که با کمال‌گرایی مبارزه کنم و به این فکرکنم که نباید لزوما بهترین نتیجه رو بگیرم. صرفا باید چیزی که در توانمه رو از خودم انتظار داشته‌باشم و تلاشی از خودم نشون بدم که برای خودم رضایت‌بخش باشه. چند بار خیلی خسته شدم ولی تسلیم نشدم و سعی کردم ادامه‌بدم.

  • بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

برای همه داوطلبین عزیز کنکور آرزوی موفقیت می‌کنم و به‌نظرم با انگیزه و تلاش میتونن به هر نتیجه‌ای که مطلوبشون هست برسن.

  • خانم بهزادپور گرامی، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور دکتری روانشناسی قرار دادید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس و فوق لیسانس چه خواندید و در کنکور دکتری سراسری 94 چه رتبه ای کسب کردید؟

با عرض سلام، سمانه بهزادپور، متولد شهریورماه 1367 هستم. اهل تهران و ساکن تهرانم. مدرک کارشناسی روانشناسی بالینی ام را  سال 1389 از دانشگاه علم و فرهنگ تهران گرفتم. کارشناسی ارشد، رشته روانشناسی بالینی دانشگاه علامه طباطبائی پذیرفته شدم. دی ماه 1391 از پایان نامم دفاع کردم. اسفند ماه سال 1392 در کنکور دکتری شرکت کردم و رتبه 58 را کسب کردم ولی انتخاب رشته نکردم. اسفند ماه سال 1393 در کنکور دکتری شرکت کردم و به لطف خدا موفق به کسب رتبه 9 شدم.
 

  • بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

راستش از ابتدا که شروع به مطالعه کردم فقط به فکر کسب رتبه تک رقمی بودم و به خودم می گفتم که باید تک رقمی بشوم. بعد از کنکور احساس کردم که کنکور سختی بود و یک مقدار برای کسب رتبه تک رقمی شک داشتم. 
 

  • لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

زبان: 61
استعداد: 10
تخصصی: 57
 

  • خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟

به جز درس زبان که از تابستان مطالعه می کردم، بقیه درس ها را از مهر ماه شروع کردم. برای مطالعه برنامه ریزی دقیقی برای خودم داشتم و طبق آن پیش می رفتم. با کتاب های رشد برک و کتاب های آسیب شناسی روانی بر اساس DSM-5   نوشته مهدی گنجی شروع کردم.
 
 

  • درباره ساعات مطالعاتی­تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می­کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

به دلیل مشغله در زمینه تدریس و کارهای پژوهشی که انجام میدادم وقت کافی نداشتم. از مهر ماه به طور متوسط روزی 3-2 ساعت می توانستم درس بخوانم. البته جزوه هایی که  از سال گذشته برای خودم نوشته بودم کارم را راحتتر کرد. همچنین من روانشناسی رشد تدریس می کردم و تا حدی از بابت درس رشد نگرانی نداشتم. و همین امر ساعت کم مطالعه ام را تاحدی جبران کرد. از بهمن ماه که دانشگاه برای فرجه امتحانات تعطیل شد زمان مطالعم تا 10 ساعت در روز هم می رسید. به نظرم بیشتر ازکمیت کیفیت و  باهوش درس خواندن یعنی استفاده از منابع اصلی و شناخت نقاط قوت و ضعف خود حائز اهمیت است.و ساعت مطالعه باید متناسب با میزان تسلط به منابع باشد. هر چقدر تسلط کمتر باشد باید ساعت مطالعه نیز افزایش یابد. 
 

  • آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می­کنید؟

به نظر من هر کس شیوه خاص خود را برای مطالعه دارد و باید خودش بهترین شیوه را برای خود پیدا کند که بهترین کارآیی را با توجه به ویژگی ها و شرایط او داشته باشد.
 
 

  • لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می­کنید؟

برای آسیب شناسی، دو جلد آسیب شناسی روانی بر اساسDSM-5   ترجمه گنجی،  کتاب روانشناسی مرضی تحولی نوشته دکتر دادستان، آسیب شناسی روانی هالجین، جلد دوم کتاب خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک، برای درس  روانشناسی  رشد، دو جلدروانشناسی ژنتیک منصور و دادستان ، دو جلد روانشناسی رشد لورابرک، نظریه های رشد کرین ترجمه دکتر رجائی و خوی نژاد را مطالعه کردم. برای درس آمار با مشورت دکتر سام خانیان و بررسی سؤالات آمار سال های گذشته تصمیم گرفتم آمار حسابداری و مدیریت بخونم. از کتابهای آمار دکتر رنجبران و دو جلد کتاب آمار دکتر عادل آذر که هر دو در زمینه حسابداری هستند و همچنین کتاب آمار روانشناسی دکتر دلاور، جزوه ای برای خود تهیه کردم و همان را مطالعه کردم. خیلی فرصت نکردم برای درس روش تحقیق  وقت بگذارم که البته به ضررم هم شد و درصد تخصصیم به خاطر این درس از حد انتظارم کمتر شد. فقط کتاب مدرسان شریف را در این زمینه خواندم. برای  استعداد تحصیلی هم  اصلا وقت  نذاشتم و کتابی در موردش نخواندم که البته بعد پشیمان شدم و کار درستی نکردم که این درس را کامل کنار گذاشتم. در مورد زبان هیچ کتاب گرامر سنتی نخوندم. من به کلاسهای فن ترجمه دکتر آموخته می رفتم که گرامر گشتاری را به ما آموزش دادند و تستهای کنکور را هم با همین روش گرامری حل کردم.اما در زمینه لغت به کتابهای 504، Essential words و 1100 واژه  مسلط بودم.
 

  • آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

به جز کلاس های فن ترجمه دکتر آموخته ، در کلاس ها و آزمون های آزمایشی شرکت نکردم. برای حفظ لغات زبان از جعبه لایتنر استفاده میکردم که خیلی مفید بود.
 
 

  • فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

مهم ترین نکته در شروع مطالعه، برنامه ریزی حساب شده است و بعد  شناسایی منابع مهم و جزوات کمک آموزشی مناسب.
 

  • شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر می کنید در موفقیتتان موثر بود؟

برای پیدا کردن منابع مفید و ضروری تحقیق کردم و از دوستانی که سال گذشته در کنکور رتبه های خوبی کسب کرده بودند اطلاعات گرفتم.  فکر می کنم منابع خوبی را مطالعه کردم به خصوص برای درس آمار که مطالعه کتب حسابداری خیلی برایم خوب بود. برای درس زبان هم خیلی سرمایه گذاری کردم که فکر می کنم کلید موفقیتم درصد خوبم در درس زبان بود.

  • ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

واقعا اینطور نیست که همه چیز بر وفق مراد باشه. کمبود وقت که مطرح بود ولی با برنامه ریزی مناسب حل شد. مشکلات و مسائل شخصی هم در زندگی همه وجود دارد. با انگیزه و پشتکار میشه بر بیشتر موانع غلبه کرد. رتبه های تک رقمی از مریخ نیامدند و کسب رتبه تک رقمی اصلا دور از دسترس نیست و همت و تلاش می خواهد.
 

  • انتخاب رشته را چطور انجام دادید و نهایتاً کدام را قبول شدید؟

برای انتخاب رشته بسیار مردد بودم. به خصوص که امسال گرایش هایی که دانشگاه ها در آنها دانشجو میگرفتند اندکی نسبت به سالهای گذشته متفاوت شده بود و همین امر سردرگمی من را بیشتر کرد. به نظرم برای انتخاب رشته باید با افراد متخصص و قبول شدگان سالهای پیش مشورت کرد. از  خانم خجوی که سال گذشته رتبه 2 را کسب کردند و دانشجوی سلامت دانشگاه تهران بودند در مورد گرایش سلامت و دانشگاه تهران اطلاعات گرفتم. علاقه خودم بیشتر به سمت گرایش بالینی بود. از طریق سایت با موسسه کیهان آشنا شدم و تماس گرفتم. با آقای فلاح که خودشان تجربه تحصیل در دانشگاه شهید بهشتی را داشتند صحبت کردم. ایشان اطلاعات خوبی در مورد گرایش ها و دانشگاه ها داشتند و به خصوص در مورد دانشگاه شهید بهشتی مرا راهنمایی کردند و باعث شد که تصمیم نهایی ام را در مورد انتخاب هایم بگیرم.
انتخاب های من به ترتیب عبارت بودند از: 1) روانشناسی بالینی دانشگاه شهید بهشتی،   2) روانشناسی سلامت دانشگاه تهران،    3) روانشناسی عمومی دانشگاه تربیت مدرس،    4) روانشناسی عمومی دانشگاه تهران،    5) روانشناسی عمومی دانشگاه علامه طباطبائی
به لطف خدا در انتخب اولم یعنی بالینی شهید بهشتی قبول شدم.
 

  • بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

اول اینکه همه افرادی که داوطلب شرکت در کنکور هستند باید بدانند  استرس کنکور برای همه هست و باید با تفکر مثبت و توکل به خدا سعی کنند بر این استرس غلبه کنند. همچنین در کنار مطالعه برای کنکور به فکر تقویت رزومه شان هم باشند.  چون امسال تا آنجایی که میدانم مصاحبه مهم تر هم شده و داشتن یک رزومه خوب بسیار مهمه.

  • خانم لاریجانی گرامی، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور دکتری روانشناسی قرار دادید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس و فوق لیسانس چه خواندید و در کنکور دکتری سراسری 98 چه رتبه ای کسب کردید؟

سلام خدمت شما و تمامی مخاطبان موسسه کیهان. مارال لاریجانی هستم؛ مقطع کارشناسی را در رشته روان‌شناسی بالینی در دانشگاه الزهرا (۹۴) و مقطع ارشد را در رشته روانشناسی بالینی دانشگاه علامه طباطبایی (۹۶) به پایان رساندم. در کنکور دکتری ۹۸ هم رتبه ۲۰ را کسب کردم.

  • بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

 به دلیل اینکه در مقطع ارشد، افت معدل پیدا کرده بودم، اضطراب زیادی داشتم که معدل در رتبه‌ام  تاثیر منفی زیادی بگذارد. اما به هر حال با تمام ترس‌ها و اضطراب‌ها شروع کردم و بعد از دو ماه مطالعه، حتی انتظار رتبه بهتر را هم داشتم‌.

  • لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

میانگین دروس تخصصی ۵۱.۶

زبان:۵۴

استعداد تحصیلی: ۳۰

  • خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟

من از ابتدای ماه آذر  مطالعه را به صورت جدی شروع کردم و هفته‌ای ۴ تا ۵ روز، مطالعه منظم داشتم. تا انتهای دی‌ماه هم با همین منوال پیش رفتم، اما ماه بهمن را تماما به درس اختصاص دادم.

در خصوص کتاب‌ها هم اعتقادم بر این بود که یک تا دو منبع را با کیفیت بیشتر مطالعه کنم. بنابراین، با کتاب‌های یکی از موسسات کنکوری شروع کردم و برای هر درس هم با مشورت دوستانم که سال پیش از من در کنکور دکتری نتایج خوبی گرفته بودند، کتاب منبع اصلی هم در نظر گرفتم و اگر وقت بیشتری داشتم، این کتاب‌ها را مطالعه می‌کردم. البته کلاس‌ آمار دکتر بسطامی عالی بود و قطعا تاثیر زیادی در قبولی من داشت، چرا که مثل بسیاری از دانشجویان رشته روان‌شناسی در درس آمار ضعیف بودم و با کمک ایشان و معرفی منابع بیشتر، توانستم به ۶۷ درصد در درس آمار برسم.

  • درباره ساعات مطالعاتی­تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می­کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

برای من بیشتر رسیدن به برنامه‌ای که تنظیم کرده بودم، اهمیت داشت و تا زمانی که به برنامه نمی‌رسیدم ذهنم آرام نمی‌شد؛ بنابراین، ممکن بود یک روز  تا ۱۰-۱۲ ساعت و یک روز هم ۶-۷ ساعت را به مطالعه اختصاص بدهم .

در خصوص اینکه مطالعه روزانه چه میران باید باشد، کاملا بستگی به ویژگی‌های شخصیتی، سبک مطالعه فرد، زمان آزاد روزانه (درصورت شاغل بودن) و … دارد و بهتر است هر کسی برنامه شخصی خودش را داشته باشد؛ من جزء کسانی بودم که با تمرکز بسیار کم و وسواس مطالعه را شروع کردم و طبیعتا نیاز به زمان بیشتری داشتم، اما با گذشت زمان شرایط بهتر شد.

  • به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

ابتدا تمام درس‌های تخصصی را با هم مطالعه می‌کردم، اما با مشورت دکتر بسطامی قرار بر این شد که ابتدا سه درس و بعد باقی درس‌ها را مطالعه کنم؛ چون با این روش تمرکز بیشتری بر درس‌ها می‌شد، قطعا بهتر بود. درباره زبان و استعداد تحصیلی هم نگرانی نداشتم و  تقریبا ماه آخر اضافه شدند.

در تلاش برای رعایت مرور ۱،۷،۳۰ اصلا موفق نبودم و دائما آن را فراموش می‌کردم، اما سعیم بر این بود که در زمان خواندن مطالب، تسلط نسبی پیدا کنم و بعد به سراغ موضوعات یا درس‌های دیگر بروم. همچنین، به دلیل اینکه با نوشتن، راحت‌تر یاد می‌گرفتم، در دور دوم مطالعاتی برای تقریبا تمام درس‌ها فلش کارت درست کردم که یک تیر با دونشان بود، هم نوشته بودم و هم منبع خوبی برای مرور درس‌ها در هفته آخر تهیه می‌کردم. تست زدن هم بخش مهمی بود؛ تست‌ها را به صورت زوج یا فرد تقسیم و در دور دوم و سوم مطالعه دروس، آنها را دقیق بررسی کردم.

  • آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می­کنید؟‌

درباره خواندن درس‌ها و اینکه ابتدا درس‌های دشوارتر را تمام و بعد کتاب جدید را آغاز کنند، قطعا بله. اما درباره زبان، اگر سطح زبان خوبی ندارند، قطعا توصیه می‌کنم که خیلی زودتر شروع کنند و دایره لغات خود را افزایش دهند، متن‌های مختلف را مطالعه کنند و … . از سوی دیگر، مرور ۱،۷،۳۰ را فراموش نکنند، چرا که قطعا در یادسپاری و یادآوری تاثیر زیادی  دارد.

  • لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می­کنید؟

منبع اول من برای دروس رشد، شخصیتی، آمار و روش تحقیق و روان‌شناسی مرضی، کتاب‌های یکی از موسسات کنکوری بود. اما در کنار آن، کتاب نظریه‌های رشد ویلیام کرین، آسیب شناسی روانی هالجین و کتاب‌های معرفی شده توسط دکتر بسطامی برای درس آمار را هم مطالعه کردم. همچنین برای درس نوروسایکولوژی، کتاب مقدمات نوروسایکولوژی دکتر معظمی و روان‌شناسی فیزیولوژیک دکتر پیری را خواندم که اصلا پاسخگوی سوالات کنکور نبود؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنم روی درس نوروسایکولوژی تمرکز بیشتری داشته باشند و از منابع بیشتر و حتی کلاس استفاده کنند. کتاب‌های زبان (دکتر خیرآبادی)  و استعداد تحصیلی (وکیلی، مسیح‌خواه و قوی‌پنجه) را از انتشارات فرهنگ مطالعه کردم.

  • آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

بله،کلاس آمار دکتر بسطامی و کلاس نکته و تست ایشان در موسسه کیهان که عالی بود. همچنین، به دلیل فاصله ۲ ساله از درس، نیاز به مشاوره را حس می‌کردم و ۳ جلسه با دکتر بسطامی مشاوره داشتم. دو آزمون‌ جامع در یکی از موسسات را هم شرکت کردم که رتبه ۱ کسب کردم و اضطرابم را خیلی کاهش داد.

  • فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

ابتدا اینکه با افراد آگاه درباره کلیات کنکور،منابع مطالعاتی، روش مطالعه  و … مشورت کنند تا حداقل از لحاظ این موارد با خاطر جمع، مطالعه خود را آغاز کنند. علاوه بر این، نقاط ضعف خود را بیابند، بپذیرند و برای تقویت آنها تلاش کنند. همچنین، داوطلبان کنکور باید بدانند که استرس‌، اضطراب، خستگی، عدم تمرکز و … برای همه در ابتدای تصمیم به مطالعه وجود دارد؛ بنابراین، بهتر است مطالعه خود‌ را با وجود این هیجانات ، مطابق با برنامه‌شان پیش ببرند و به آن پایبند باشند. با تمرین و مطالعه بیشتر است که استاد می‌شوند و هیجانات منفی‌شان کاهش می‌یابد.

  • ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟
  • قطعا خیر، من هم مثل سایر داوطلبان مشکلات خودم را داشتم؛ مثلا به دلیل استرس‌ واکنش‌های آلرژیک شدید پیدا می‌کردم که در این زمان‌ها قادر به مطالعه نبودم و از طرف دیگر،باعث بی‌خوابی شبانه‌ام می‌شد و این در حالی بود که صبح زود باید مطالعه را شروع می‌کردم. اما قطعا هدفی که داشتم اهمیت بیشتری داشت و در هر حال با پذیرش این شرایط، همچنان مطالعه کردم.  البته من طی دو ماه اول، به صورت پاره‌وقت هم کار می‌کردم و قطعا مشکلات دیگری مثل عدم تمرکز، کمالگرایی، اضطراب و … هم وجود داشت. اما تصمیم گرفته بودم که با در نظر گرفتن هدف و احترام به زمانی که برای کنکور گذاشته‌ام، بهترین خودم را انجام دهم.
  • بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

سپاس فراوان از شما برای ترتیب دادن این مصاحبه و دغدغه‌ای که برای داوطلبان کنکور دارید.

· خانم مظاهری، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور دکتری روانشناسی قرار دادید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس و فوق لیسانس چه خواندید و در کنکور دکتری سراسری 97 چه رتبه ای کسب کردید؟

با عرض سلام و وقت بخیر

تشکر از شما بابت مصاحبه ای که ترتیب دادید

گلناز مظاهری نژاد فرد هستم، فارغ التحصیل رشته روانشناسی بالینی از دانشگاه علامه طباطبائی در هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد که در کنکور دکتری امسال رتبه 9 را به دست آوردم.

· بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

علی رغم باور و اطمینان بخشی مشاور خوبم، سرکار خانم دکتر بهزادپور و دوستان عزیزم، از ابتدای فرآیند مطالعه برای کنکور انتظار چنین رتبه ای را نداشتم، اما یک ماه آخر (یک ماه قبل از کنکور) چالش و هدف اصلی من کسب رتبه تک رقمی در کنکور دکتری بود.

· لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.

در ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که کنکور دکتری روانشناسی امسال یکی از سخت ترین کنکورهای چند سال اخیر بود و از نظر خودم، درصدهای بنده به ویژه دروس تخصصی در مقایسه با درصدهای رتبه های برتر سال‌های گذشته تفاوت قابل توجهی دارد:

مجموعه دروس تخصصی: 51/9%، استعداد تحصیلی: 67/26% و زبان انگلیسی: 67/46%

· خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟

مطالعه من از آبان ماه (سال 96)، با استفاده از تجربه های برخی از دوستان، مشورت با رتبه های برتر کنکور سال های گذشته (جهت انتخاب بهترین منابع و ..)، با بهره گیری از مشاوره های موسسه کیهان و با خواندن جزوات گروه آموزشی کیهان شروع شد.

· درباره ساعات مطالعاتی­تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می­کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

باتوجه به اینکه بنده شاغل بودم، فقط سه روز در هفته زمان آزاد برای مطالعه داشتم و از همان ابتدا در این سه روز حداقل 10 ساعت درس می خواندم. از نظر من، به دلیل وجود تفاوت های فردی ازجمله تفاوت افراد در سبک مطالعه، میزان زمان آزاد، شاغل بودن یا نبودن و … نمی توان پیشنهاد ثابتی در خصوص ساعات مطالعه ارائه داد، اما همه می دانیم که تلاش بیشتر= نتیجه بهتر.

· به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

خوشبختانه تندخوانی و پایبندی به برنامه ریزی به من کمک کرد تا گام های زیر را به درستی برداشته و این فرآیند را پیش برم:

  • محاسبه و برآورد نسبی تعداد روزها و ساعات مطالعه تا زمان کنکور
  • محاسبه تعداد صفحات هر درس (با حذف مباحث غیرضروری) و پیش بینی اینکه در هر ساعت چه تعداد صفحاتی از هر درس مطالعه شود
  • اجرای آزمایشی (1 هفته ای) برنامه و تصمیم و برنامه ریزی نهایی پس از آن
  • مرور به روش 1 روز، 1 هفته و 1 ماه بعد، تا جایی که امکان داشت
  • مطالعه برخی مباحث از منابع اصلی در کنار جزوات گروه آموزشی کیهان
  • خواندن روزانه لغات زبان
  • شروع تست زنی درس های استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی حدودا 2 ماه قبل از کنکور
  • اتمام مطالعه کامل دروس تا 1 ماه قبل از کنکور
  • دوره و تست زنی کلیه دروس در ماه آخر
  • آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می­کنید؟‌

به داوطلبانی که شاغل، تندخوان، متعهد به برنامه و وابسته به مرور و دوره کردن باشند و در مجموع سبک مطالعه مشابهی داشته باشند، بله.

· لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می­کنید؟

من از جزوات گروه آموزشی کیهان برای تمام دروس استفاده کردم. البته مطالعه برخی مباحث از کتاب نظریه های شخصیت فیست برای درس شخصیت و نظریه های رشد کرین برای درس رشد کمک قابل توجهی به من کرد.

· آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

در آزمون های آزمایشی برای آشنایی بیشتر با فضای کنکور شرکت کردم، چرا که برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد از سهمیه استعداد درخشان (بدون کنکور) استفاده کرده و کمی از حال و هوای کنکور دور شده بودم. به خصوص، شرکت در کنکور آزمایش جامع آخر که یک هفته قبل از کنکور اصلی برگزار شد، به من در زمان بندی و مدیریت استرس کمک شایانی کرد.

· فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

واقع بینی، آگاهی نسبتا کامل از توانمندی ها، علایق، انگیزه ها و نقاط ضعف، هدف گذاری و برنامه ریزی، پیدا کردن فرمول شخصی (چه چیزی برای من با تمام ویژگی هایم بهترین است)، مدیریت هیجانات به ویژه هیجانات منفی، پذیرش دشواری های و تلاش برای هموار ساختن نسبی مسیر این فرآیند؛ در واقع، پیش بینی موانع احتمالی و داشتن انعطاف پذیری، استفاده از تجربیات و راهنمایی افراد شایسته و در نهایت اینکه «در این مسیر، هرجا خوب عمل کردید و از خودتون راضی بودید، به خودتون جایزه بدید!»

· ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

همه چیز بر وفق مراد نبود! کمال گرایی، حجم کاری زیاد، پیگیری پروژه های پژوهشی و اجرایی، نداشتن زمان زیاد (از نظر خودم البته)، بیماری، خستگی، زلزله و خیلی چیزهای دیگر باعث می‌شدند تا همه چیز بر وفق مراد نباشد، اما ادامه دادم و گاهی جنگیدم، حتی اگر همه چیز سخت به نظر می رسید.

· بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

سپاس فراوان از تمام عزیزان همراه و آرزوی پیروزی برای همه دوستان کنکوری و غیر کنکوری

  • خانم کاظمی گرامی، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور دکتری روانشناسی قرار دادید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس و فوق لیسانس چه خواندید و در کنکور دکتری سراسری 98 چه رتبه ای کسب کردید؟

سلام به همه کیهانی­های گرامی

نگین کاظمی هستم. در مقطع کارشناسی روانشناسی بالینی دانشگاه خوارزمی و در مقطع ارشد روانشناسی بالینی با گرایش خانواده دانشگاه شهید بهشتی خواندم. در کنکور دکتری 98 رتبه ­ام  48 شد.  

  • بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟

البته که من به هیچ عنوان به رتبه 48 درخشان نمی­گم بلکه قابل قبول هستش

  • لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.
میانگین دروس تخصصی: 51.25

استعداد: 11/21

زبان: 22/42

  • خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟

من با ذهنی شلوغ و با تردید در شرکت در کنکور دکتری و یا اقدام برای اپلای شروع کردم که در نهایت با صحبت با آقای فلاح تصمیم گرفتم که جدی­تر برای دکتری بخوانم. چون از قبل با کیهان آشنا بودم و کاملا اطمینان داشتم و با توجه به زمان محدودی که داشتم، میدانستم که جزوات کیهان پاسخگوی نسبی آنچه که میخواستم هست. پس در طرح کیهان­یار ثبت نام کردم و از جزوات و جلسات مشاوره کیهان استفاده کردم.  

  • درباره ساعات مطالعاتی­تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر می­کنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟

خب با توجه به ذهن شلوغ و نداشتن تمرکز و تردیدی که گفتم، با مشاورم آقای فلاح تاکید زیادی تصمیم گرفتیم با ساعت مطالعاتی زیاد شروع نکنیم. من در ابتدا با روزی 3-4 ساعت شروع کردم و به مرور ساعت مطالعاتی­ام را زیاد کردم که در نهایت یک ماه به کنکور به روزی 7-8 ساعت رسید. من فکر میکنم مهم­تر از ساعت مطالعه، کیفیت مطالعه و انتخاب درست منابع در رسیدن به رتبه دلخواه تاثیر دارد.

  • به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟

مطالعاتم را با با دو درس شروع کردم که فکر میکنم رشد و آسیب بود. در طول هفته جزوات آن دو درس را مطالعه میکردم و سعی میکردم مطالب خوانده شده در هر هفته  را جمعه­ها که روز تعطیل برنامه درسی من بود مرور کنم و نکاتی که به نظرم مهم بود را یادداشت کنم. جزوه هر درس که تمام می­شد درس دیگر جایگزین میشد ولی درسی که تمام شده بود رها نمیشد بلکه نکاتش با کپسول کیهان و فلش کارت­هایی که آقای فلاح در اختیارم گذاشته بودند روزانه بین 15الی30 دقیقه مرور میشد. (با تشکر خیلی ویژه از آقای فلاح).بنابراین در برنامه روزانه من دو درس جدید بود به علاوه مرور نکات دروس یک دور خوانده شده و لغات زبان که تقریبا از دی ماه اضافه شد. 

از آنجایی که زبانم خیلی بد نبود وقت زیادی نگذاشتم و برای استعداد تحصیلی هم تنها در کلاس های نکته و تست کیهان شرکت کردم که عالی و کاملا پاسخگو بود. من  در کنکور برای دفترچه عمومی وقت کم آوردم و چون ابتدا درس زبان رو زدم میتونم بگم برای استعداد وقت خیلی کمی داشتم ولی با نکاتی که در کلاس نکته و تست مطرح شده بود چند تستی را که زم درست بودند.

  • آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه می­کنید؟‌

هر کسی روش خاص خودش را در مطالعه دارد فقط میتونم بگم مرور نقش خیلی مهمی داره و حتما لازمه.

و در مورد زبان اگر سطح خوبی دارید تست زدن را فراموش نکنید وگرنه مثل من مدیریت زمان جلسه از دستتون خارج میشه و اضطراب باعث کاهش درصدتون میشه. 

  • لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه می­کنید؟

همان طور که گفتم من تنها از پکیج کیهان دروس را مطالعه کردم. من سعی کردم از پراکنده خوانی جلوگیری کنم چون به نظرم تسلط بر نکات یک منبع در زمانی که داشتم برایم کارآمدتر بود.


  • آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟

در هیچ کلاس آموزشی به جز کلاس­های نکته و تست کیهان که دو هفته پایانی بصورت آنلاین برگزار شد شرکت نکردم. بطور کلی کلاس­های نکته و تست مفید بودند به خصوص کلاس نکته و تست نوروسایکولوژی و استعداد که عالی بود و تاثیر بسزایی در نتیجه­ام داشت.

در آزمون­های آزمایشی هم شرکت نکردم. 

  • فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟

در رابطه با کنکور ما انبوهی اطلاعات ضدونقیض مواجه هستیم به نظرم بهتر است پیش شروع به مطالعه با افراد آگاه مشورت کنند و با اطمینان خاطر نسبت به منابع و برنامه مطالعاتی و … پیش بروند  

  • ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و …»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟

حوادث و مشکلات زندگی تا حدی اجتناب ناپذیرند. قطعا من هم مشکلاتی داشتم تنها چیزی که در این مسیر کمکم کرد انعطاف پذیری در برنامه ­مطالعاتی­ام بود. بدین معنی که اگر اتفاقی باعث میشد به برنامه­ام نرسم چطور آن را تغییر دهم که خلل کمتری در برنامه آن هفته و .. ایجاد کند. 

  • بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.

ممنون از تیم دلسوز کیهان که حواسشون به همه جوانب هست چون مدیریت استرس، مدیریت زمان و … تاثیر زیادی در نتیجه داوطلبان کنکور داره.

مشاهده بخش دوم

مصاحبه با رتبه‌های برتر ارشد روانشناسی و مشاوره 

( ده‌ها رتبه دو رقمی کیهان)