- صفحه اصلی
- کنکور ارشد
- روانشناسی بالینی و عمومی »
- رتبههای برتر
- کنکور 91 و 92
- رتبه 8 : صادق فلاح
مصاحبه با آقای دکتر صادق فلاح سوپروایزر مجموعه کیهان
اهل تهران و ساکن تهران هستم، سال 91 لیسانس حسابداری ام را از دانشگاه تهران گرفتم، در کنکور کارشناسی ارشد سراسری سال 90 (دو سال پیش) شرکت کردم و در گرایش عمومی رتبه 8 و گرایش بالینی رتبه 29 کسب کردم.
شاید باورتان نشود، اما من از کودکی به مباحث روانشناسی علاقه مند بودم. به ارتباط آدم ها با هم و طرز تفکر هر کدامشان که با یکدیگر فرق داشت. برای لیسانس از ریاضی به انسانی تغییر رشته دادم تا بتوانم در روانشناسی تحصیل کنم که به خاطر شرایط آن موقع نتوانستم و به رشته تحصیلی خانوادگی یعنی حسابداری رفتم. اما بعد از چند ترم فهمیدم روانشناسی دست از سرم برنمیدارد! علاقه من به این رشته همچنان ادامه داشت. پس بعد از کلی تلاش و تست روانشناسی و صحبت با افراد متخصص، تصمیمم را گرفتم: لیسانسم را 5ساله کردم، در ترم 9 مرخصی گرفتم و برای کنکور سراسری کارشناسی ارشد روانشناسی خودم را آماده کردم.
طبیعتا! خداروشکر رضایت کامل دارم. خیلی ها فکر میکنند موفقیت یعنی الزاما رتبه زیر 3 شدن. اما من چنین عقیده ای ندارم. معتقدم دانشجو هم باید تست خوب بزند هم علم روانشناسی را به خوبی یادبگیرد و هم زندگی اش را بکند. نه اینکه همه چیز در زندگی را از جمله ورزش و دوستان و ... تعطیل کند که مثلا کنکور قبول شود. خداروشکر الان مشغول به کاری هستم که به آن بسیار علاقه دارم: مشاوره و رواندرمانی. از علم روانشناسی و کار کردن با افراد لذت میبرم گرچه مطمئنم هنوز راه بسیار درازی در پیش دارم و این پایان کار نیست.
آن زمان که تصمیم به شرکت در کنکور گرفتم، فقط میخواستم در یکی از بهترین دانشگاه های تهران، یعنی تهران یا شهید بهشتی آن هم روزانه قبول شوم. حالا در پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی دوران خیلی خوبی دارم خداروشکر. شاید در دانشگاه تهران چنین شرایطی نصیبم نمی شد. اساتید و دانشجویان آنجا واقعا افراد قوی ای از لحاظ علمی و اخلاقی هستند.
هدف روشن، برنامه ریزی درست، روش مطالعه علمی و تلاش و تلاش و تلاش. در مسیر رسیدن به هر هدفی هر انسانی میتواند بارها و بارها شکست بخورد اما مسئله اصلی اینجاست که چطور بتوانید خودتان را جمع و جور کنید و با اطمینان و امید و ایمان به خود، به کارتان ادامه بدهید. البته در این میان دوستان خوبی هم بودند که تا اندازه ای جای خالی مشاوری کاملا همراه را برای من پر کردند و از همه شان ممنونم.
زمانی که دانشجوی لیسانس بودم به دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران زیاد سر میزدم. با رتبه های برتر آن سال صحبت میکردم. اتفاقا آقای نیک منش هم، از مشاوران گروه و مولف جزواتی که به دانشجوها میدهیم، انجا مسئول انجمن علمی بود و مدام رتبه های برتر را می آوردند و ما هم از تجربیاتشان استفاده میکردیم.اینکه چه خواندند و از کی خواندند و چه کردند و چه نکردند. ما هم کلی از این تجربه ها استفاده کردیم. شما وقتی هدفی دارید، باید به خوبی برای رسیدن به آن برنامه ریزی هم بکنید. صرفِ داشتن هدف کار ما را تمام نمیکند. تازه بعد از داشتن برنامه ریزی مناسب، تلاش و پشتکار و روش های درست مطالعه و مرور از راه میرسد .. ! منابع را از رتبه های برتر گرفتم،بدون شرکت در هر گونه کلاسی، شروع کردم به مطالعه و در این بین روشهای مطالعه و برنامه ریزی را هم از افراد متخصص آموختم تا کارم را محکم کنم. پس از آن به سختی شروع به تلاش کردن کردم. استفاده از روش های علمی و حساب شده برای برنامه ریزی و مطالعه از چیزهاییست که متاسفانه هنوز وارد سیستم آموزشی ما نشده و تلاش خود من همین خواهد بود که تا آخرین لحظه ای که در سیستم آموزشی کشور کار میکنم، این روش ها را اشاعه دهم چرا که موفقیت اصلی خودم رو مدیون همین روش ها و البته تلاش و ایمانم به هدفم میدانم. دوستان ما باید بدانند که مسیر زندگی با کنکور ارشد به پایان نمیرسد و بهتر است به طور کلی برای همه کارهای زندگی از روش های حساب شده و مطمئن استفاده کنیم، مگر در شرایطی که پای خلاقیت و نوآوری آن هم از نوع حساب شده اش البته، به میان می آید.
قبل از جواب دادن به این سوال باید بگویم که به نظر بنده صرفِ زیاد مطالعه کردن کافی نیست. این را همه دانشجویان خوب کیهان هم میدانند. ما باید درست هم مطالعه کنیم و روش درستی برای مطالعه مان داشته باشیم. سپس باید عرض کنم که من از اوایل تیرماه شروع کردم. با حساب روزهایی که دچار مشکلاتی میشدم و گرفتاری هایی که یک ماه در گچ بودن پایم برایم درست کرد، به طور میانگین در تابستان روزی 5 یا 6 ساعت درس میخواندم و این رقم را در پاییز 1.5 ساعت بیشتر کردم. ولی نسبتا به طور پیوسته مطالعه میکردم. اینطور نبود که دو روز دوازده ساعت بخوانم و سه روز دیگر هیچ ! در همان زمان دوستی داشتم که اتفاقا تغییر رشته ای هم نبود: ایشان لیسانس روانشناسی بالینی از دانشگاه تهران داشت و روزی دو برابر من درس میخواند، اما متاسفانه نتیجه ایشان ده برابر نتیجه من بدتر شد: رتبه 80 عمومی و چندصد بالینی. پس نمیتوان گفت صرف بیشتر خواندن موفقیت میآورد، دانشجو باید برنامه خوبی داشته باشد و روش مطالعه اش هم درست باشد.
ببینید الان همه جا افراد ماهر و موفق، به ابزار های درستی برای انجام کارشان مجهز هستند. یک باغبان می داند کی به گلهایش اب بدهد، چطور بیل بزند، چطور کودی را استفاده کند و ... . ما هم پس بهتر است که در کار اصلی مان یعنی مطالعه به خوبی عمل کنیم. "به خوبی"هم یعنی "به روشی علمی". روش علمی هم یعنی کاری انجام بدهیم که دوباره کاری نشود. که گذشتگان نتیجه اش را دیده باشند. که جوابش را پس داده باشد. روش مطالعه من "پس خبا" بود. که اول پیش مطالعه می کنید و بعد سوال می پرسید و بعد می خوانید و در آخر هم درسی را که خوانده اید برای خودتان باز گو می کنید.مرور هم که دانشجویان ما به خوبی میدانند که خیلی مهم است. برای کنکور روانشناسی شما باید کلی مطالب مطالعه کنید. هم از کتابهای مرجع، هم از جزواتی که احتمالا از رتبه های برتر میگیرید، و هم پاسخهای تشریحی تست ها.
به نظر می رسد پاسخ به این سوال ساده است. اغلب ما انسان ها کارهای ساده و دم دستی را به کارهای جدید ترجیح میدهیم. بسیاری از دانشجویان ما در عملی کردن این روش مطالعه در روزها و حتی هفته های اول لنگ می زنند اما تعداد معدودی از آنها به مرور با برنامه هماهنگ میشوند و از مطالعه کنندگان آماتور به "مطالعه کنندگان حرفه ای" تبدیل میشوند.من هم به این افراد خیلی امیدوارم.
باید ببینیم به چه چیزی گفته میشود برنامه ریزی خاص. برنامه ریزی من شاید از این جهت خاص شدکه دیگر میدانستم باید چی بخوانم و از کجا و چطوری. شما میدانید که همین رتبه 29 بالینی چقدر به دست آوردنش سخت است و چه افراد باسواد دیگری رقیب شما هستند. پس باید حسابی حواستان به کارتان باشد. من درسهای زیادی در طول روز نمیگذاشتم.مرور هم به دفعات داشتم. سه جهار بار سر زمانهای مخصوص به خودش که قبلا آموخته بودم، مرور میکردم. این خیلی به من کمک کرد. بعضی بچه ها زیادی برنامه شان را شلوغ میکنند و به این ترتیب نمیتوانند به خوبی روی درسها تمرکز داشته باشند.برخی به ابعاد دیگر زندگی اهمیتی نمیدهند مثل ورزش کردن و تفریح. برخی برنامه بسیار ساده ای میریزند که با آن میشود فقط به رتبه 500 رسید و ... . اینکه به قول شما برنامه ریزی باید خاص باشد، شاید یعنی اینکه برنامه باید مطابق با شرایط خاص دانشجو باشد. اینکه مجرد است یا متاهل، تغییر رشته ای است یا نه و ... . ما در برنامه ریزی حواسمان به این بود و حالا هم برای دانشجویانم روی این مسئله وسواس خاصی به خرج میدهم.
باز هم مهمترین چیز هدف است. شاید به طور کلی این افراد هدفشان را گم کرده اند که به خوبی برای رسیدن به آن تلاش نمیکنند. مورد دوم برنامه ریزی است. شاید خوب برنامه ریزی نمیکنند و یا هفت هشت درس در روز میگنجانند و بعد از دوره کوتاهی زده میشوند، یا آنقدر با ناز و نوازش برنامه ریزی میکنند که وقت نمیکنند نصف کتابها را به خوبی مطالعه کنند!
واقعا نه. من هم مشکلات خاص خودم را داشتم. در تابستان یکبار پایم پیچ خورد و یک ماه پایم در گچ بود. درسها برای اولین بار که خوانده میشدند خیلی غریب بودند. دوسال پیش مشاوری نداشتم که بتوانم جلسات هفتگی با او داشته باشم و به من بگوید چه بخوانم و چه نخوانم. خیلی از حذفیاتی را که الان به دانشجوها میگوئیم خود من آن زمان مطالعه میکردم و به همین دلیل حجم مطالب خیلی بالا بود. این چیزیست که ما سعی داریم الان هم به دانشجویانمان بگوییم: کنکور جای آدمهای پوست کلفت است. مدام شکست میخورید و باید از شکستهایتان درس بگیرید. باید خودتان مسیرتان را هموار کنید.
خاص که چه عرض کنم. ولی خوب همه ما در زندگی کارهای مختلفی داریم که باید به آنها برسیم. بعید میدانم کسی در این باره کامل باشد و حتی خیلی از اساتید دانشگاه هم بتوانند به همه ابعاد زندگی شان از جمله کار و تدریس و زندگی و سلامت جسم و ... (که در نظریه چرخ زندگی مطرح است و من هم برای دانشجویانمان شرح غالباً میدهم) به طور کامل و کاملا متعادل برسند. من هم مثل بزرگترهای خودم در تلاشم. سعی میکنم مثل آنها علمی زندگی کنم. علمی هم که گفتیم یعنی چه. حالا این که این سعی چقدر موفق بوده باشد خدا میداند. به هر حال، من از همان دستورالعمل هایی استفاده میکنم که در بروشور مدیریت زمانی هم که آماده کرده ایم و در سایت کلینیک کیهان هم موجود است، آورده ایم. در آن بروشور نکاتی را که اساتید این موضوع یعنی مدیریت زمان در داخل و خارج از کشور آورده اند جمع کرده ایم و کوشیده ایم بروشور مختصر اما کاملی تهیه شود. ما باید بتوانیم زندگی مان را به خوبی مدیریت کنیم، اسیر وسواس ها و مسائل بیهوده تا جایی که میتوانیم نشویم و تک بعدی زندگی نکنیم. برای هر روز و هر هفته هدفمند باشیم. از دفترچه انجام کارها استفاده کنیم. کارهای روزانه مان رو اولویت بندی کنیم. برخی کارها را اصلا در طول هفته حذف نکنیم (از جمله معنویت، ورزش، مرور مطالعات) و تا جایی که میتوانیم از مکالمات بیهوده و تماشای برنامه های -عمدتا- بیفایده تلویزیون اجتناب کنیم. شما اگر اهل فوتبال باشید و هفته ای ۴ فوتبال خوب از تلویزیون پخش شود، به راحتی ۸ ساعت از هفته تان را از دست میدهید. البته این اگر مدیریت شده باشد و بخشی از زمان محدودی باشد که شما در طول هفته به تفریحاتتان اختصاص میدهید اشکال چندانی ندارد. گرچه من معتقدم تفریح هر چه باشد بهتر است از نوع حرکت و ورزش و در فضای باز باشد نه جلوی تلویزیون. چون به سلامتی خیلی لطمه میزند. در ضمن برخی از افراد در مدیریت زمان روزانه شان وسواس زیادی به خرج میدهند و این خودش باعث اضطرابهای اخلالگر در زندگی میشود که درست نیست و باید مدیریت شود. پس بهتر است در این زمینه به سخن پیامبر گرامی توجه کنیم: خبرالامور، اوسطها. یعنی میانه روی و تعادل نسبی.
از وقتی که نتایج کنکور آمد کجا مشغول به کار بوده اید؟
پس از کنکور مدتی با برخی موسسات کار کردم که مورد رضایتم نیست و کنار کشیدم. همان زمان کار مشاوره و برنامه ریزی به روش خودم را با یکی دو نفر از دوستانم برای تعداد محدودی از دانشجویان آغاز کردم. بعد وارد موسسه سفیر در تهران شدم و برای مدتی زبان تدریس کردم که آن کار هم علی رغم لذت بالایی که داشت از من انرژی بسیار زیادی میگرفت. در حال حاضر عمده فعالیتهای مرا همین کار مشاوره و برنامه ریزی برای دانشجویان کنکوری در برمیگیرد. در کنارش کارهای مهارتهای زندگی و گاها مشاوره پیش از ازدواج و رواندرمانی.
خوب ما در کیهان تصمیم گرفتیم کار تخصصی و علمی انجام دهیم نه اینکه یک تجارت برای خودمان ایجاد کنیم. پس با کار کردن روی همین رشته ای که خوانده ایم و کنکورهای سالهای پیش اش را بررسی کرده ایم شروع کردیم. البته الان دانشجویانی از رشته های دیگر و مقاطع دیگر هم داریم اما به شرطی که منابع کنکورشان را از رتبه های برترشان گرفته باشند و ما فقط کار آموزش برنامه ریزی و روشهای مطالعه را به آنها میگوییم.
ما آمدیم در کیهان فکر کردیم دیدیم که دانشجو چه نیازهایی دارد و سعی کردیم نیازهای دانشجوها را تامین کنیم. داوطلب کنکور ارشد بالینی و عمومی میخواهد از منابعی که مطالعه میکند مطمئن باشد. میخواهد با برنامه ریزی قابل اطمینان و درستی پیش برود. میخواهد روش مطالعه اش درست باشد و ... . ما سعی کرده ایم همه اینها را برای دانشجوها فراهم کنیم آن هم نه صرفا مبتنی بر تجربه شخصی مان، بلکه مبتنی بر نتایج مطالعاتی که در این زمینه داشته ایم در کنار تجربه شخصی خودمان، دوستانمان، مشاورانمان و دانشجویانمان. الان هر داوطلبی که بخواهد در کنکور شرکت کند به طور میانگین باید500 تومان پول کتابهای مرجع و تست، 500 تومان آزمون و جزوات و مقداری هم بابت کلاس صرف کند. ما اینها را چیز نادرستی نمیدانیم و معتقدیم هرچیز خوبی باید در صورتی که بهای قابل قبولی داشته باشد مورد استفاده قرار گیرد، اما تلاشمان این است که بتوانیم با کمترین هزینه ممکن دانشجویانمان را راهی دانشگاههای برتر ایران مثل دانشگاه تهران و شهید بهشتی کنیم، که در این میان باز هم تلاش و هدف دانشجو حرف اول را میزند و کمکهای ما در اولویت بعدی. استفاده از سایر خدمات هم بسته به توان و نیاز دانشجو فرق میکند.
خوب انتظار نمیرود که ما الان در شهرستانها شعبه داشته باشیم؛ ولی خدمات مشاوره و برنامه ریزی و جزوات را برای دانشجویانمان در سراسر کشور انجام میدهیم. برای دانشجویان عزیز شهرستانی مشاوره ها به صورت تلفنی انجام میگیرد و خوشبختانه تا الان نتایج بسیار خوبی داشته ایم و بچه ها پیشرفتهای خوبی تا همین دو سه ماه کسب کرده اند. همین حس رضایت برای ما مشوق بسیار ارزشمندی است.
شماره های کلینیک که مشخص است. اما ساده ترین راه همان ارسال نام برای سامانه پیامکی ماست. ما این امکان را که بتوانیم به طور رایگان یک جلسه مشاوره برای داوطلبان داشته باشیم فراهم کرده ایم. کافیست داوطلبان نام خود را برای این سامانه ارسال کنند تا مشاورن ما ظرف ۲۴ ساعت با آنها تماس بگیرند.
به دلیل علاقه زیادی که به کار مشاوره تحصیلی دارم، در صورتی که در ایران بمانم، انشالا این کار را به عنوان بخشی از کار حرفه ای ام با دانشجویان محدود و با همین کیفیت ادامه میدهم.به مشاوره پیش از ازدواج و زوج درمانی هم علاقه مند هستم اما سعی میکنم روی یکی دو حوزه متمرکز بمانم و با کیفیت کار کنم تا اینکه روانشناسی بدون دانش اما فعال در همه حوزه ها باشم.
امیدوارم همه دوستان من راهشان را در زندگی پیدا کرده باشند و بتوانند بهطور حرفه ای مسیر رسیدن به آنچه را که میخواهند پیگیری کنند. دوره کنکور برای برخی از داوطلبان بدترین سال زندگی است و برای برخی بهترین سال. برخی از افراد این دوره را پر از استرس و اضطراب میگذارنند و نتیجه خوبی هم در انتها نمیگیرند اما برخی در این دوره تازه خودشان را پیدا میکنند و فرد کاملا هدفمندی در زندگی میشوند. امیدوارم همه داوطلبان امسال، بهترین سال زندگیشان را بگذرانند.
خدمات مشاوره رایگان کیهان
موسسه کیهان جهت رفاه حال داوطلبان گرامی در ابتدای مسیر مطالعاتی داوطلبان عزیز اقدام به ارائه خدمات مشاوره رایگان نموده است . این نوع مشاوره سبب می شود که داوطلب از احساس سردرگمی نجات پیدا کند و در جهت صرفه جویی در زمان و هزینه بتواند با خیال راحت از خدمات کیهان متناسب با نیاز خود بهره مند گردد برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید


مطالب مرتبط :
کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، ارشد روانشناسی، منابع ارشد روانشناسی، جزوات ارشد روانشناسی، ارشد روانشناسی بالینیکنکور کارشناسی ارشد روانشناسی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، ارشد روانشناسی، منابع ارشد روانشناسی، جزوات ارشد روانشناسی، ارشد روانشناسی بالینیکنکور کارشناسی ارشد روانشناسی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، ارشد روانشناسی، منابع ارشد روانشناسی، جزوات ارشد روانشناسی، ارشد روانشناسی بالینیکنکور کارشناسی ارشد روانشناسی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، ارشد روانشناسی، منابع ارشد روانشناسی، جزوات ارشد روانشناسی، ارشد روانشناسی بالینی
غیر قابل انتشار : 0
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته : 28