- صفحه اصلی
- کنکور ارشد
- کارشناسی ارشد وزارت بهداشت »
- مصاحبه با رتبه های برتر
- رتبه 14بالینی 95: خانم بی طرفان

مصاحبه کیهان با رتبه های برتر روانشناسی ارشد
خانم مریم بی طرفان
رتبه 14 رشته روانشناسی بالینی و 5 بهداشت روان وزارت بهداشت
و
رتبه 49 رشته روانشناسی بالینی وزارت علوم
خواسته و هدف بسیاری از داوطلبان این است که بتوانند در هر دو آزمون وزارت علوم و وزارت بهداشت شرکت کنند و نتیجه خوبی کسب کنند. این موضوع برای همه شدنی نیست و رسیدن به این هدف و انجام چنین کاری به عوامل مختلفی بستگی دارد که خانم بی طرفان، کیهانی کوشای موفق توانست به آن دست یابد. در این بین، در وهله اول تلاش قابل ستایش ایشان، پایه علمی مناسبشان، منابع مطمئنی که داشتند و استفاده از تخصص و تجربه مشاوران توانست به ایشان کمک کند.
- خانم بی طرفان گرامی، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی گذاشتید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس چه خواندید و در کنکور سراسری کارشناسی ارشد روانشناسی 95 چه رتبه ای کسب کردید؟
- سلام خواهش می کنم.مریم بی طرفان هستم ساکن تهران. لیسانس روانشناسی بالینی از دانشگاه الزهرا و به لطف خدا در کنکور 95 رتبه 14 بالینی در وزارت بهداشت و 49 بالینی و 73 عمومی در وزارت علوم را کسب کردم.
- بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
- برای وزارت بهداشت انتظار رتبه خوبی را داشتم اما برای علوم انتظار زیر 100 شدن نداشتم .
- چطور شد که در کنکور بهداشت شرکت کردید؟
- دوست داشتم مهارت و تجربه بالینی بیشتری کسب کنم و دیدم این فرصت در وزارت بهداشت کمی مهیا تره و امکانات بیشتری دارد تصمیم گرفتم اولویتم را وزارت بهداشت قرار بدهم .
- چطور شد که در کنکور وزارت علوم هم شرکت کردید؟
- چون ظرفیت پذیرش روانشناسی بالینی در وزارت بهداشت خیلی کمه حدودا 40 نفر روزانه است نمی خواستم اینقدر ریسک کنم و کنکور علوم را از دست بدم و من حتی کنکور آزاد هم شرکت کردم که در این یک سال استرس کمتری هم داشته باشم.
- لطفاً درصدهایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.
- خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟
- فکر کنم حدودا از مهر یا آبان ماه بود چون سال دومم بود که کنکور می دادم وبالینی علوم تحقیقات قبول شده بودم و تا قبلش مردد بودم که آزادم را بروم یا یک سال دیگه بخوانم که با مشورت آقای فلاح تصمیم قطعی را گرفتم و شروع به مطالعه جزوات کیهان کردم.
- درباره ساعات مطالعاتی تان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
- اوایل روزی 4 ساعت بود که به مرور بیشتر و مفیدتر شد و در آخر به 7 ساعت می رسید. در مورد سوال دومتون باید بگم که هر داوطلبی با توجه به شرایط منحصر به فردش و کیفیت و شیوه مطالعه اش و هدفی که داره میتونه تصمیم بگیره که چند ساعت مطالعه روزانه برایش مفیده و به نظرم مشورت کردن با مشاور در این زمینه کمک کننده است و باعث میشه استرس و فکر مربوط به ساعت مطالعه کاهش پیدا کنه و فرد با همان میزان ساعت مطالعه تعیین شده بالاترین کارایی را داشته باشه.
- به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟
- سعی می کردم تا حد امکان طبق برنامه ریزی مشاورم پیش برم و مرورهای 3 گانه داشته باشم و برای برخی دروس هم خلاصه نویسی می کردم.
- آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه میکنید؟
- بله توصیه می کنم مرورهای منظم را جدی بگیرند چون نقش مهمی در تثبیت مطالب دارند.
- مطالعه کنکور وزارت بهداشت و وزارت علوم را چطور برنامه ریزی کردید که توانستید در هر دو رتبه های درخشانی کسب کنید؟
- برنامه ریزی و تمرکزم روی منابع بهداشت بود اما برای بعضی دروس مثل آسیب یکسری نکات جزیی و خلاصه هایی که از سال قبلم داشتم را مرور کردم و برای رشد جای جزوه وزارت بهداشت کیهان جزوه رشد وزارت علوم کیهان را خواندم که کاملتر بود.
- لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه میکنید؟
- من به جز درس آمار و روش تحقیق از جزوات بهداشت کیهان استفاده کردم و برای رشد جزوه وزارت علوم کیهانم مطالعه کردم واین جزوات را به دوستانم توصیه می کنم .برای آمار جزوه کلاسی داشتم و برای روش تحقیق هم فصول مهم کتاب دلاور و سرمد را خواندم و خلاصه نویسی کردم اما متاسفانه بی دقتی هایی سر جلسه در این درس داشتم که باعث شد درصدم افت کنه اما مطالعه این دو کتاب را هم پیشنهاد می کنم . در کنار این منابع کتاب بالینی سنجش و کرامر و شخصیت فیست را هم خواندم که باید بگم جزوات بقدری خوب و کامل بودند که در صورت نخواندن این کتابها هم مشکلی بابت درک مطالب پیش نمی آمد. برای تست هم کتاب مجموعه سوالات کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی وازرت بهداشت و دو جلد کتاب تست کنکور کیهان را داشتم .
- آیا در کلاسهای کنکوری و آزمونهای آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
- برای کنکور 95 کلاسی نرفتم اما در چند آزمون آزمایشی جامع شرکت کردم. استفاده از جزوات کیهان از بهترین ابزارهایی بودند که تا به حال استفاده کرده بودم.
- فکر میکنید موسساتی که خدمات آموزشی ارائه میدهند اصلاً میتوانند نقشی در موفقیت داوطلب داشته باشند؟
- بله استفاده از خدمات آموزشگاهی می تونه در موفقیت داوطلب نقش داشته باشه ولی نقش اصلی در موفقیت را خود داوطلب داره که تا چه حد برای رسیدن به هدفش تلاش کنه و نهایت استفاده را از این خدمات آموزشگاهی ببره.
- آیا تفاوتی در نوع شروع مطالعاتتان با دیگر داوطلبان حس کردید؟
- راستش من از نحوه شروع کردن دیگر داوطلبان عزیز اطلاعی نداشتم و اگر اجازه بدین من تفاوت در نوع مطالعه خودم برای کنکور 95 عرض کنم ، اینکه برای کنکور امسال از همان ابتدای راه هدفم را مشخص کردم و از یک مشاور کمک گرفتم و منابع مشخص و خوبی را انتخاب کردم و با اطمینان طبق برنامه پیش رفتم و شاید مهم ترین تفاوت با سال گذشتم این بود که اطراف خودم را با کتاب های حجیم مختلف شلوغ نکردم و از جزواتی استفاده کردم که در عین کم حجم بودن بسیار کامل و دقیق بودند و باعث شد که به مرور هم برسم و استرس کمتری هم داشته باشم.
- فکر میکنید داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی وزارت بهداشت باید به چه نکاتی برای موفق شدن در این کنکور توجه کنند؟
- تعیین هدف ، مشخص کردن منابع مفید، برنامه ریزی خوب و مرورهای منظم و نکته برداری و تقویت زبان عمومی
- آیا از جلسات مشاوره استفاده کردید؟ تلفنی یا حضوری؟
- بله من در جلسات حضوری شرکت می کردم .
- آیا جلسات مشاوره برای شما مفید بوده اند؟
- بله خدا رو شکر از همه نظر مفید بودند و از جناب آقای فلاح و خانم شیاسی عزیز تشکر ویژه ای می کنم .
- به نظر شما چه تفاوتی بین کسانی که رتبه برتر میشوند و کسانی که دو سه سال کنکور میدهند و قبول نمیشوند وجود دارد؟ آیا تفاوت های درونی مثل توان ذهنی و پشتکار است یا بیرونی مثل منابع و راهنمایی و ... ؟
- به نظر من تفاوت هر دو عامل در موفقیت فرد نقش دارند و این عوامل از ابتدا تا انتهای مسیر مکمل هم هستند .
- شما چه کارها و اقداماتی را در مطالعاتتان انجام دادید که فکر میکنید در موفقیتتان موثر بود؟
- انتخاب منابع درست و اصولی ، برنامه ریزی خوب و به نظرم از همه مهمتر مرور منظم.
- آیا کارهایی هم انجام دادید که اگر به یکسال گذشته برگردید، معتقدید دیگر آنها را انجام نمیدهید چرا که موثر نبودند؟
- بله مثلا روزهایی بود که من بی دلیل از شدت استرس نمی تونستم اصلا درس بخونم و سردرگم بودم و اینجوری ساعات زیادی را از دست می دادم و استرس و افکار منفی ام بیشتر هم می شد و اگر آن ساعت ها مطالعه می کردم خیلی بهتر بود و در آخر هم سر جلسه کنکور بیشتر تمرکز می کردم تا بی دقتی نمی کردم.
- ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و ...»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر موفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیتتان را چه میدانید؟
- همه چیز که هیچ وقت بر وفق مراد نیست و همیشه مسایلی پیش میاد که خواسته و ناخواسته ذهنمون درگیرش میشه. اما حمایت خانواده و تلاش و برنامه ریزی خوب و توکل بر خدا از موثرترین عواملی اند که در موفقیت نقش دارند.
- انتخاب رشته را چطور انجام دادید و نهایتاً به چه انتخابهایی رسیدید و چرا؟
- انتخاب رشته را هم با مشورت آقای فلاح و خانم شیاسی عزیز انجام دادم و به ترتیب بالینی ایران بهشتی و بهزیستی و سلامت ایران را زدم. به نظرم هر کدوم از این دانشگاهها خوبن و فرق زیادی ندارن و بیشتر بر اساس علاقه ام به اون دانشگاهها انتخاب کردم.انتخاب رشته علوم هم با راهنمایی های خوب خانم خانی انجام دادم و به ترتیب دانشگاه های تهران ، بهشتی ، علامه ، الزهرا و خوارزمی را زدم .
- برای ادامه تحصیل چه هدفی دارید و چرا؟ (دکتری، تحصیل در خارج از کشور و ...)
- سعی می کنم که مقطع ارشد را با موفقیت پشت سر بگذارم و بتوانم در دوره دکتری هم در یکی از دانشگاههای خوب تحصیل کنم.
- سوال برخی از داوطلبان کنکور امسال این است که آیا گروه آموزشی کیهان توانست به شما در رسیدن به این رتبه کمکی کرده باشد؟ مشاوره هایی که داشتید موثر بود؟ جزواتی که استفاده کردید واقعاً در آن حدی که در وبسایت گفته شده، جامع و مانع و قابل فهم بوده؟
- بله کیهان نقش مهمی داشت و باعث روشن تر شدن مسیرم شد و مسلما مشاوره هم برام موثر بود وگرنه بیشتر از یک جلسه ادامه نمی دادم. درباره جزوات هم من در اوایل شروع مطالعاتم با اینکه به کیهان اعتماد داشتم و نتیجه قبولیهاشون و کیفیت سنجی جزوات را در سایت دیده بودم باز هم زمانی را صرف تطبیق دادن کتاب و جزوه می کردم و بعد مطالعه جزوه ام را شروع میکردم که خودم متوجه شدم این کار ضرورتی ندارد و واقعا مطالب در جزوات بخوبی پوشش داده شدند و باید بگم که جزوات واقعا عالی هستند و باعث میشوند که در زمان کمتری به مطالب تسلط پیدا کرد و واقعا همان طور که دوستان کیهانی در وبسایت گفتند جامع و مانع و قابل فهم هستند.
- و سخن آخر؟
- در پایان از پدر و مادر عزیزم و گروه خوب کیهان بویژه جناب آقای فلاح و خانم شیاسی و خانم حیدری عزیز تشکر می کنم و براشون آرزوی سلامتی دارم . به دوستانی که امسال به نتیجه مطلوبشان رسیدند تبریک عرض می کنم و از دوستانی هم که به هر دلیلی نتیجه دلخواهشان را کسب نکردند خواهش می کنم که ناامید نشوند و اگر تصمیم دارند یک سال دیگر تلاش کنند با انگیزه و پشتکار قوی تر و با برنامه ای منظم تر و استفاده از تجربه هایی که در این مدت کسب کردند با اعتماد به مسیرشون و توکل بر خدا گام بردارند و شک نداشته باشند که نتیجه زحماتشون را خواهند دید و برای تک تکشان آرزوی موفقیت و سلامتی می کنم.
گروه آموزشی کیهان
ارشد و دکتری روانشناسی ومشاوره
مطالب مرتبط:
برچسب ها : مصاحبه ,
مصاحبه با رتبه های برتر ,
مصاحبه رتبه یک کنکور ,
منابع ارشد روانشناسی بالینی ,
منایع ارشد بالینی ,
منابع روانشناسی بالینی ,
کنکور ارشد روانشناسی عمومی ,
مشاوره ,
رتبه های برتر روانشناسی ,
رتبه های برتر روانشناسی ,
ارشد روانشناسی ,
ارشد روانشناسی بالینی ,
مصاحبه با رتبه های برتر روانشناسی ,
ارشد بالینی ,
منابع ارشد بالینی ,
مشاوره مقاله و پایان نامه
غیر قابل انتشار : 0
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته : 64