- صفحه اصلی
- کنکوردکتری
- روانشناسی بالینی، عمومی و سلامت »
- مصاحبه رتبه های برتر
- مصاحبه رتبه یکــ1 دکتری 98: صولت
مصاحبه با رتبه یکـــــ1 کنکور دکتری تخصصی روانشناسی 98
شاید باورتان نشود اما رتبه یک کنکور دکتری امسال، یک تغییر رشته ای است! روح الله صولت در مقطع کارشناسی ارشد از رشته فیزیک (در دانشگاه شریف) به روانشناسی تغییر رشته داده و بلافاصله پس از اتمام دوره ارشد تنها در 100 روز توانسته به این رتبه دست یابد.
- آقای صولت گرامی، خیلی ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما و داوطلبان کنکور دکتری روانشناسی قرار دادید. لطفاً کمی خودتان را معرفی کنید و بفرمایید لیسانس و فوق لیسانس چه خواندید و در کنکور دکتری سراسری 98 چه رتبه ای کسب کردید؟
سلام میکنم به شما و مخاطبین محترم سایتتون که این مصاحبه رو میخونن. من روحالله صولت هستم. لیسانس فیزیک دانشگاه صنعتی شریف خوندم. برای ارشد به خاطر علاقهم به روانشناسی تغییر رشته دادم و ارشدم رو روانشناسی عمومی دانشگاه تهران خوندم. توی کنکور دکتری ۹۸ رتبه اول رو کسب کردم.
- بسیارعالی! آیا خودتان انتظار چنین رتبه درخشانی را داشتید؟
خب کنکور رو خوب دادم و بعدش که از جلسه اومدم راضی بودم و فکر میکردم که خوب بشم. ولی خب عدد رتبه رو مطمئن نبودم.
- لطفا درصد هایی را که در هر درس کسب کردید بفرمائید.
توی دروس تخصصی ۵۹٪ ، استعداد تحصیلی ۵۶٪ و درس زبان ۸۸٪ زدم.
- خب از مطالعاتتان برایمان بگویید، از چه زمانی مطالعات را شروع کردید؟ چطور این کار را انجام دادید و با چه کتابهایی شروع کردید؟
دقیقا ۱۰۰ روز مونده به کنکور شروع به خوندن کردم ، به خاطر درسهای ترم و پایاننامه قبلش وقت نمیکردم برای کنکور زمان بگذارم. یه برنامهریزی دقیق واسه صد روز باقیموندهم انجامدادم و شروعکردم. با کتابهای رفرنس شروع کردم و مخصوصا کاپلان و رفرنسهای آمار و روش تحقیق و کتاب دکتر خداپناهی واسه نورو رو شروعکردم.
- درباره ساعات مطالعاتیتان بفرمایید. ساعات مطالعه شما چقدر بود؟ و فکر میکنید برای رسیدن به رتبه ای که شما کسب کردید باید روزانه چقدر مطالعه کرد؟
من تقریبا روزی ۵-۶ ساعت خوندم. حالا یه روزایی بیشتر و یه روزایی رو هم استراحت میدادم. فکر میکنم برای کسب رتبه خوب و تک رقمی باید حداقل روزی ۶ ساعت رو خوند. اما قطعا مهمتر از زمان و کمیت مطالعه ، تمرکز و کیفیتشه. مخصوصا توی دکتری که درسها سخت میشن و تمرکز میطلبن.

- به طور کلی روش مطالعاتی و برنامه ریزی شما به چه صورتی بود؟
من سعی میکردم هر روز سه درس رو تو برنامم جا بدم و کل زمانم رو صرف یک یا دو درس نکنم. اینجوری هم حوصلم سر نمیرفت و Context switch تو ذهنم رخ میداد که به نظرم برای خلوت کردن ذهن و تمرکز بیشتر خیلی مهمه. و هم اینکه میرسیدم کتابها رو چند دور بخونم.
- آیا همین روش را به دیگر داوطلبان هم توصیه میکنید؟
نه لزوما. به نظرم هر داوطلبی مهارتها و نقاط ضعف و قوت خاصی داره که باعث میشه به تعداد آدمها برنامه درسی وجود داشتهباشه. ولی کلیات برنامهریزیم رو به داوطلبان عزیز دیگه هم توصیه میکنم. مثلا اینکه سعی کنن تکتک ساعاتی که میخونن با تمرکز و کیفیت باشه و بدون تمرکز روی کتابها وقت نگذارن چون باعث خستگی ذهن و اتلاف زمانشون میشه.
- لطفاً بفرمایید برای هر درسی از چه منابعی استفاده کردید و اینکه آیا باز هم آنها را به دیگران توصیه میکنید؟
برای درس آسیب از خلاصه روانپزشکی کاپلان ترجمه رضاعی و کتاب آسیب شناسی روانی کیهان استفاده کردم. برای نورو فقط کتاب دکتر خداپناهی (اون کتاب زرده که خیلی هم سخته) رو خوندم. برای درس آمار و روش تحقیق کتاب سرمد و بازرگان رو بعلاوه کتاب دلاور خوندم و تستهای کتاب آمار و روش تحقیق کیهان رو زدم. کتاب زبان دکتر خیرآبادی رو هم بخشهاییش رو مطالعهکردم و برای رشد و شخصیت هم رفرنسها رو خوندم. برای رشد کتاب کرین و ژنتیک دکتر منصور رو خوندم. و برای شخصیت کتاب فیست ( امیدوارم اسمش رو اشتباه نگفته باشم ، اونیکه عکس ماهی داره ) رو خوندم.
برای استعداد هم کتاب خاصی نخوندم چون خیلی وقتگیر میشد و به زدن تستهای سالهای قبل کنکور سراسری دکتری بسنده کردم.
مصاحبه با دکتر صادق فلاح - رتبه 17 کنکور دکتری 95؛ دو ماه مطالعه فقط جزوات کیهان

(برای مشاهده لیست منابع کنکور دکتری روانشناسی کلیک کنید)
- آیا در کلاس ها و آزمون های آزمایشی هم شرکت کردید؟ از چه ابزارهای کمکی برای بالا رفتن شانس موفقیتتان استفاده کردید؟
خیر در هیچ کلاس یا آزمون آزمایشی شرکت نکردم. اما یکی از دلایلش این بود که به تازگی در دانشگاه تهران درسهای تخصصی رو گذرونده بودم و نیاز به کلاس رفتن حس نمیکردم. به نظرم داوطلبهایی که از ارشدشون چند سال میگذره یا اونهایی که از کلاسهای دانشگاهشون راضی نیستن بهتره که تو درسهایی که احساس ضعف میکنن کلاس هم برن.
- آیا گروه آموزشی کیهان نقشی در موفقیت شما داشت؟ کدام بخش برایتان موثرتر بود (جزوات، مشاوره ها ، کلاس ها و …)؟
بله من از جزوات کیهان استفاده کردم که بنظرم بهترین منبع کمک درسی در کنار کتابهای اصلی بودن. درسنامه های جزوات نورو ، آمار و روش تحقیق ، شخصیت و آسیب کیهان رو میخوندم و تستهای آخر فصلش رو هم برای ارزیابی خودم میزدم. تو دوره ارشد هم چون تغییر رشته ای بودم منابع خوب رو نمیشناختم و یکی از دوستان کیهانی که از رتبه های برتر سال قبل ما بود کتابهای کیهان رو به من معرفی کرد و من ازشون استفاده کردم.
از جزوات آسیب ، نورو ، آمار ، رشد و شخصیت کیهان در کنار منابع استفاده میکردم. بنظرم برای موفقیت توی کنکوری مثل روانشناسی نمیشه به یک بار خواندن مطالب بسنده کرد و وجود کتابهایی مثل کیهان که مطالب کتابهای مرجع رو خلاصه وار و تو زمان کمتری برات مرور میکنه خیلی لازمه. من هم روشم این بود که یک دور رفرنس ها رو میخوندم و بعد با کتابهای کیهان و خلاصه نویسی های خودم مرورشون میکردم.
آیا اگر به عقب برگردید، باز هم از خدمات گروه آموزشی کیها ن استفاده خواهید کرد یا تصمیم دیگری خواهید گرفت؟
بله قطعا! اگه به عقب برگردم هم حتما از جزوات کیهان دوباره استفاده میکنم چون منطبق با منابع اصلی بود و باعث میشد تو وقت کمتر خیلی راحتتر یاد بگیرم و مرور کنم.
- فکر می کنید مهمترین نکاتی که داوطلبان در هنگام شروع مطالعات باید به آن توجه کنند، چیست؟
بهنظرم باید مهارتها و نقاط ضعف و قوت خودشون رو در نظر بگیرن. با آدمایی که قبلا این مسیر رو رفتن مشورت کنن. توی درسهایی که حس میکنن پاشنه آشیلشونه حتما کلاس برن. توی درسهایی که قوی هستن به رفرنس ها نگاه کنن اما حتما کتابهای کمک آموزشی خوب رو هم تهیه کنن. اگه لازمه کنکور آزمایشی بدن تا نقاط قوت و ضعفشون مشخص بشه. و از همه مهمتر با تمرکز درس بخونن و به کیفیت درسخوندن بیشتر از ساعات درس خوندن بها بدن.
یه نکته مهم دیگه هم اینه که همتراز زدن درسها توی کنکور موضوع مهمیه و درصد خیلی پایین تو یک یا چند درس تراز آدم رو خیلی پایین میکشه. واسه همین بهنظرم بهتره که آدم بهشکل هماهنگی درسهاش رو جلو ببره و اینجوری نشه که چند روز مونده به کنکور حس کنه یه درس رو اصلن نرسیده نگاه کنه.
- ممکن است عده ای با خود بگویند که «باهوش بوده، خیلی وقت داشته، بهترین کتابها رو خونده و ...»، آیا واقعاً همه چیز در این چند ماه برای شما بر وفق مراد بود؟ خودتان موثرترین عوامل مثبت در موفقیت تان را چه می دانید؟
قطعا نه. در این چند ماه شاید چهار یا پنج بار تصمیم گرفتم در کنکور امسال شرکت نکنم چون فکر میکردم حجم کتابها بالاس و من هم انرژی و حوصله لازم برای خوندن همهشون رو ندارم. چیزی که یه وقتهایی بهم انگیزه میداد این بود که با کمالگرایی مبارزه کنم و به این فکرکنم که نباید لزوما بهترین نتیجه رو بگیرم. صرفا باید چیزی که در توانمه رو از خودم انتظار داشتهباشم و تلاشی از خودم نشون بدم که برای خودم رضایتبخش باشه. چند بار خیلی خسته شدم ولی تسلیم نشدم و سعی کردم ادامهبدم.
- بسیار ممنونیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید، در پایان اگر صحبت ناگفته ای باقی مانده، بفرمایید.
برای همه داوطلبین عزیز کنکور آرزوی موفقیت میکنم و بهنظرم با انگیزه و تلاش میتونن به هر نتیجهای که مطلوبشون هست برسن.
لینک های مرتبط :
گروه آموزشی کیهان
رتبه یک ارشد و دکتری روانشناسی و مشاوره
دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی و تهران
مصاحبه با رتبه های برتر کنکور روانشناسی، مصاحبه با رتبه های برتر کنکور دکتری روانشناسی، منابع دکتری روانشناسی، منابع دکتری روانشناسی کیهان، رتبه یک کنکور دکتری روانشناسی، کنکور دکتری مشاوره، مصاحبه با رتبه های برتر کنکور دکتری روانشناسیمصاحبه با رتبه های برتر کنکور روانشناسی، مصاحبه با رتبه های برتر کنکور دکتری روانشناسی، منابع دکتری روانشناسی، منابع دکتری روانشناسی کیهان، رتبه یک کنکور دکتری روانشناسی، کنکور دکتری مشاوره، مصاحبه با رتبه های برتر کنکور دکتری روانشناسیمصاحبه با رتبه های برتر کنکور روانشناسی، مصاحبه با رتبه های برتر کنکور دکتری روانشناسی، منابع دکتری روانشناسی، منابع دکتری روانشناسی کیهان، رتبه یک کنکور دکتری روانشناسی، کنکور دکتری مشاوره، مصاحبه با رتبه های برتر کنکور دکتری روانشناسی
غیر قابل انتشار : 0
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته : 6