نتیجه کنکور نگین کاظمی که اومد، زیاد تعجب نکردم، چرا که خوشحالی هام رو پیش از اون و در زمانی که کارش رو درست و کامل انجام میداد و در جلسات مشاوره میآورد نشون میدادم و مدام میگفتم که: "هم میتونی زیر صد بشی، هم بعد از کنکور به واسطه شم بالینی خوبات، روانشناس خوبی خواهی شد." که خداروشکر فعلاً اولی که محقق شده و دومی هم انشالا ... .
در اولین جلسه معارفه، تقریباً تمام داوطلب ها مثل هم هستند: اغلب اونها انگیزه دارند، ولی سردرگم ند و به دنبال منابع و نمیدونند چطور شروع کنند و اطلاعات خیلی زیاد و بعضاً نادرست پیرامون، بیش از پیش سردرگمشون کرده. نگین کاظمی هم از این قاعده مستثنا نبود. ولی همونطور که همیشه گفته م، گام دوم از گام اول خیلی مهمتره: بعد از اینکه منابع مطمئن رو تعیین کردیم، اون خودشو رفته رفته در جلسات بعدی نشون داد. زمانی که خیلی از داوطلب ها هنوز با تردیدها و عادات قبلی زندگی شون سرگرم بودند، نگین کاظمی روش مطالعه درست (پس خبا) رو با اینکه مثل بقیه براش گنگ بود، خیلی خوب و سریع تمرین کرد و بعد از یک ماه یاد گرفت. جدول برنامه ریزی و ساعات مطالعاتی رو خیلی منظم پر می کرد و میآورد. یکی از بزرگترین تلاشهای من هم این بود که: "نگین! کمتر بخون! " رو براش جا بندازم و این انگیزه خیلی بالا رو مدیریت کنیم. چون داوطلبهای زیادی رو دیدیم که خیلی زیاد میخونن اما نتیجه نمیگیرن، سعی داشتیم درست و علمی جلو بریم.
به هر حال جو کنکور ارشد روانشناسی، بین پانصد نفر اول کنکور جو خیلی خاصیه. باید منابع درست رو داشته باشی. اونها رو درست بخونی. سر وقت مرور کنی. مدیریت استرس داشته باشی و ... .
درسته که در این مسیر از روش های علمی و منابع مطمئن استفاده کردیم، اما به نظرم انگیزه، آمادگی برای تغییر عادات برای رسیدن به نتیجه، نظم، پشتکار، عمل در حین استرس، از جمله ویژگیهای مثبت نگین کاظمی بود که او رو با سایر داوطلبها متمایز کرد و این موفقیت رو حاصل کرد.
امیدوارم همه شما دوستان هم آنچه رو که شایستهاش هستید خلق کنید.
-
با سلام، لطفاً ابتدا خودتون رو معرفی کنید و بفرمایید چه نتیجه ای در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی کسب کردید؟ با سلام خدمت شما و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی. نگین کاظمی هستم ساکن تهران و در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی امسال رتبه 47 را کسب کردم.
-
خانم کاظمی انتخاب رشته و دانشگاهتان را به چه صورتی انجام دادید؟انتخاب اول من بالینی روزانه دانشگاه تهران بود که میدانم احتمال قبول شدنم در آن بسیار ضعیف است. اما در انتخاب بین بالینی شبانه دانشگاه تهران و بالینی روزانه خانواده درمانی شهیدبهشتی بسیار مردد بودم که در آخر و با پرس و جوهای فراوان بالینی خانواده درمانی شهیدبهشتی را به عنوان انتخاب دوم انتخاب کردم.
-
لیسانس کدام دانشگاه بودید و چه خواندید؟ لیسانس را روانشناسی بالینی از دانشگاه خوارزمیگرفتم.
-
در کنکور برای هر درس به چه درصدی دست پیدا کردید؟ آمار و روش تحقیق: 33/68 متون تخصصی زبان: 56 .55 علم النفس: 51/67 روانشناسی مرضی: 33/43 رشد: 33/78 روانشناسی بالینی: 55 فیزیولوزی: 67/56
-
از ابتدا این نتیجه مورد انتظار شما بود؟ روز قبل از کنکور چطور؟ و روز قبل از اعلام نتایج؟ در واقع از آنجایی که کمال طلب هستم در ابتدا که شروع به مطالعه برای ارشد کردم نتیجه مورد نظرم رتبه زیر 20 بود اما به تدریج که پیش رفتم بسته به شرایطی که داشتم و با کنترل کمال طلبی نتیجه مورد نظرم تعدیل پیدا کرد و به رتبه زیر 100 تبدیل شد. روز قبل از کنکور هم با توجه به تلاشی که کرده بودم همین انتظار (رتبه زیر 100) را داشتم و روز قبل از اعلام نتایج با توجه به برآوردی که داشتم همین انتظار را داشتم.
-
به طور کلی از نتیجه تان در این آزمون رضایت دارید؟ بله خداروشکر،از ابتدا هدفم روانشناس شدن بود که در راستای آن هدف اختصاصی ترم شد: قبولی در یکی از دانشگاه های خوب تهران البته این رو هم باید بگم گاهی با توجه به شرایط و هجوم اتفاقات بیرونی دچار بیش برآورد و کم برآورد کردن می شدم و هدف اصلی فراموش میشد ولی سعی میکردم دوباره به نحوی هدف را به خودم یادآوری کنم.
-
سوالات کنکور اخیر را چهطور ارزیابی میکنید؟ آیا در مورد درس خاصی سر جلسه شوکه شدید؟ اگر این سوال روز بعد از آزمون از من پرسیده می شد مطمئنا می گفتم خیلی سخت بود یا اصلا انتظار چنین آزمونی نداشتم! که حاصل توجه انتخابی و واکنشی هیجانی به آن بخش از تغییراتی است که تقریبا هر سال اتفاق می افتد گاهی بیشتر و گاهی کمتر. با در نظر گرفتن افزایش زمان آزمون سطح سوالات نمی توان گفت با سال های گذشته خیلی متفاوت بود. با وجود اینکه از قبل خودم را تا حدودی برای تغییراتی در آزمون آماده کرده بودم ولی سر جلسه از سوالات درس مرضی واقعا شوکه شدم و چرا دروغ برای مدتی کنترل جلسه را از دست دادم که منجر به درصدهای پایین تر از انتظار در بعضی دروس شد! ماهیت سوالات درس فیزیولوژی عوض شده بود و درس زبان سخت تر نشده بود ولی زمانبر بود.
-
آیا از اول درس خوان بودید یا فقط برای کنکور شروع به درس خواندن کردید؟ هر کسی تعریف خاصی از درس خوان بودن دارد. من، بطور کلی همیشه درس برایم مهم بوده ولی در هیچ دوره ای زندگی ام تنها محدود به درس نبوده یعنی همیشه در کنار درس به فعالیت های مورد علاقه ام پرداخته ام، حتی در مقطعی که برای ارشد آماده می شدم هم زمان های مشخصی برای تفریح و ورزش داشتم.
-
مطالعه برای کنکور را از چه زمانی شروع کردید و روزی چند ساعت درس میخواندید؟ از مرداد ماه بتدریج برای قرار گرفتن در فضای درس خواندن بطور جدی و همچنین آشنایی با مطالب درسی شروع به مطالعه منابع کردم. با توجه به شرایط بین 4 تا 10 ساعت متغیر بود ولی مطالعات را سعی می کردم پیوسته باشد یعنی در وسط محدوده ای که گفتم.
-
برای هر درس چه کار کردید و چطور برنامه ریزی کردید؟ ابتدا منابع معتبر برای هر درس را پیدا کردم، یعنی ترکیبی از جزوات و کتابها. بعد بر اساس اهمیت آنها در کنکور و نقاط قوت و ضعف خودم شروع به برنامهریزی و مطالعه منابع کردم.
-
با توجه به اهمیت زیاد درس زبان در کنکور روانشناسی، برای تقویت زبان چه کاری کردید؟ همان طور که همیشه گفته می شود درس زبان واقعا سرنوشت ساز است من بهطور کلی در درس زبان نسبتا قوی بودم ولی صرف قوی بودن در زبان تضمین کننده درصد بالا نیست چرا که رسیدن به درصد بالا نیازمند دانستن نکاتی در مورد شیوه پاسخ دهی به سوالات و همچنین سرعت هست. به همین دلیل در کارگاه زبان گروه کیهان شرکت کردم.
-
از وسایل کمک آموزشی مثل کلاس کنکور، آزمون آزمایشی و ... هم استفاده کردید؟ آزمون آزمایشی بله ولی کلاس کنکور نه! البته این نکته را باید اضافه کنم شرکت در آزمون آزمایشی می تواند مفید باشد به شرط آنکه نتیجه آن، زیاد جدی گرفته نشود، اشتباهی که گاهی خود من می کردم! باید بدانید که ماهیت آزمون های آزمایشی به دلایل مختلف با آزمون کنکور سراسری متفاوت است. برای قرار گرفتن در شرایط آزمون مثل سرو صدا و خیلی اتفاقات دیگر که در حوزه ازمون ممکن است اتفاق بیافتد و اصلا هم بعید نیست می تواند مفید باشد ولی بهترین معیار برای سنجش دانش آزمونهای سالهای گذشته است.
-
آیا برای آزمون کارشناسی ارشد استرس و اضطراب داشتید؟ اگر بله، چه اقدامی برای آن می کردید؟ (اضطراب؟!اصلا چی هست؟؟این هم واکنش دفاعی) بله متاسفانه داشتم!تا حدی اضطراب داشتن طبیعی و اجتناب ناپذیر است که شرایط خواه ناخواه ایجاد میکند که اگر به درستی کنترل شود می تواند مفید هم باشد. ولی اضطراب من می توانم بگویم مخرب بودو در عملکردم اختلال ایجاد می کرد و به همین دلیل برای کنترل آن اقدام کردم و از مشاوره های روانشناختی کیهان استفاده کردم.
-
فکر میکنید چه عواملی روی نتیجهای که شما کسب کردید تاثیر داشته و مهمترین عامل برای شما چه بود؟هدف، تلاش،مطالعه برنامه ربزی شده بر اساس روشهای علمی و ورزش که متاسفانه معمولا فراموش می شود. بطور قطع می توان گفت مطالعه برنامه ریزی شده، ورزش (به خصوص برای من که اضطراب هم داشتم) و علاقه به هدف از مهمترین عوامل هستند.
-
به نظر شما چه فرقی بین کسانی که رتبه برتر میشوند و کسانی که دو سه سال کنکور میدهند و قبول نمیشوند وجود دارد؟ آیا هوش و کلاس و جزوه، تضمین کننده ست؟! به نظرم هدف روشن و علاقه به هدف فرق بین این دو است. قطعاً اگر خود را ملزم کنید کاری را انجام دهید که دوست ندارید هرچه می خواهد باشد، نمیتوان به نتیحه مطلوب رسد.
-
درباره حواشی کار بگید. آیا در این مسیری که تا کنکور داشتید، همه چیز برای شما هموار بود؟ یا شما هم مشکلاتی داشتید؟ چه توصیه ای برای داوطلبانی که با موانعی بر سر آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد مواجه می شوند دارید؟ حوادث و مشکلات زندگی تا حدی اجتناب ناپذیرند. قطعاً من هم مشکلاتی داشتم که اتفاقاً کم هم نبودند.به نظرم زندگی مثل بازی بوکس است هر لحظه باید انتظار این را داشته باشید که مشتی به سمتتان بیاید و کسی پیروز این میدان میشود که بتواند سریع تصمیم بگیرد و واکنش نشان دهد و بنابرابن موقعیت رو مدیریت و کنترل کند، نه کسی که مدتها گیج و سردرگم از مشتی است که خورده!
-
با توجه به اینکه مدرک کارشناسی از رشته روانشناسی دارید، امکان شرکت در کنکور ارشد روانشناسی وزارت بهداشت را هم داشته اید. چه اقدامی در این باره کردید و چرا؟ در آزمون وزارت بهداشت هم شرکت کردم. همان طور که گفتم هدفم روانشناس شدن است و برای رسیدن به آن هیچ فرصتی را از دست نمیدم به علاوه اینکه دانشگاه های زیر نظر وزارت بهداشت هم جزو بهترین دانشگاه ها هستند.
-
از وقتی که نتایج کنکور آمد مشغول به چه کاری بوده اید؟ بعد از کنکور وزارت علوم حدود 10 روزی استراحت کردم و بعد از مطالعه برای وزارت بهداشت را آغاز کردم.
-
در زمینه کاری، دوست دارید ادامه فعالیت شما در رشته روانشناسی به چه صورتی و در چه زمینهای باشد؟ در زمینه کاری به کار بالینی و کلینیکی علاقه دارم و مطمئناً به دنبال آن هستم ولی اینکه الان بگویم در کدام شاخه هنوز مشخص نیست.
-
ظاهراً شما از خدمات و جزوات گروه آموزشی کیهان استفاده کرده اید. در مورد آن بفرمایید و این که این گروه چه نقشی در رسیدن شما به این نتیجه داشت؟ جزوات و مشاورهها چه کیفیتی داشتند؟ مشاوره کیهان ان چیزی که مد نظر من بود را بطور کامل برآورده کرد چرا که با اصول و روشهای علمی دانشجو را راهنمایی می کنند و در کنار مطالعه و برنامه ریزی به سایر نیازهای روانشناختی هم توجه می کنند.به علاوه اینکه مشاوران کیهان هم در طول چند سال اخیر همین مسیر را پشت سر گذاشته اند و بنابراین نقشه راه را بلد هستند و با دادن اطلاعات به دانشجو، او را آماده پیمودن این مسیر میکنند. قطعا نمی توان انتظار داشت جزوات 100 درصد مطالب را پوشش دهد ولی نیاز من را برای رسیدن به هدفم برآورده کرد چرا که خلاصه ای از منابع معتبر بود. همانطور که گفتم کمال طلب هستم که اگر می خواستم تمام منابع را بخوانم و خلاصه برداری کنم زمان زیادی از من می گرفت. حقیقت این است اطمینان به جزوات در ابتدا برام سخت بود ولی بعد از مطالعه بخشی از جزوات متوجه شدم که می تواند نیازم را برطرف کند.
-
خانم کاظمی از این که وقتتون رو در اختیار ما و داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی قرار دادید، از شما ممنونیم. اگر صحبت دیگری در پایان مصاحبه دارید میشنویم؟ امیدوارم که همه دوستان علاقه خودشان را پیدا کنند و با مشخص کردن هدفی روشن برای رسیدن به آن اقدام کنند! و یک نکته برای دوستانی که هدفشان روانشناس شدن است، اینکه سال کنکور را مثل کارگاهی برای شناخت بیشتر خودتان بدانید، بالاخره همه جا می خوانیم روانشناس در درجه اول باید خود و نیازهای خود را بشناسد.
کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، ارشد روانشناسی، منابع ارشد روانشناسی، جزوات ارشد روانشناسی، ارشد روانشناسی بالینیکنکور کارشناسی ارشد روانشناسی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، ارشد روانشناسی، منابع ارشد روانشناسی، جزوات ارشد روانشناسی، ارشد روانشناسی بالینیکنکور کارشناسی ارشد روانشناسی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، ارشد روانشناسی، منابع ارشد روانشناسی، جزوات ارشد روانشناسی، ارشد روانشناسی بالینیکنکور کارشناسی ارشد روانشناسی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی, کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، ارشد روانشناسی، منابع ارشد روانشناسی، جزوات ارشد روانشناسی، ارشد روانشناسی بالینی
غیر قابل انتشار : 0
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته : 10